KatieKuli KatieKuli komentáře u knih

☰ menu

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Moje druhá a rozhodně ne poslední kniha od Ali Hazelwood.
Bee dostane fantastickou příležitost pracovat pro NASA. Radost má jen do té doby než zjistí, že má projekt vést spolu s Levim, kterého zná z postgraduálu a který se k ní choval vždy přezíravě. Hned od začátku to vypadá stejně jako v minulosti, Levi se jí vyhýbá, neodpovídá na maily, nezve ji na schůze, zdržuje vybavení laboratoře. Ale ukáže se, že nic není tak jak to vypadá.
Skvělý romantický příběh, který mě hned od začátku bavil svým inteligentním humorem, neobvyklým námětem i prostředím.

26.04.2024 5 z 5


Tři tajná přání Tři tajná přání Nikki Sloane

Příběh Tary a Granta. Poprvé setkají v klubu (kde neznají svou totožnost), podruhé během příprav vystoupení. Ona jako tanečnice, on hraje na cello. Oba hrají různé role, v práci i v soukromí. Oba také skrývají tajemství, protože se obávají, aby jejich vztah nezničila než vůbec začne. Ale lež se většinou projeví v přesně ten nejnevhodnější okamžik.
Šestý díl dokázal udržet laťku hodně vysoko. Tento díl řadím mezi to nejlepší ze série.

21.04.2024 4 z 5


Dům na útesu Dům na útesu Nora Roberts

Eli Landon si přijíždí do "domu na útesu" odpočinout a nabrat síly po vyšetřování smrti jeho ženy, ze které jej někteří stále obviňují. Začne se postupně vracet do života, jíst, procházet se po pláži, psát román a seznámí se s Abrou, která se o dům (jeho babičky) stará jako hospodyně. Abra je v domě přepadena a ve sklepě najdou výkop. Napadne je, že někdo stále věří staré historce o pokladu. Nehod ale přibývá... Detektivka s prvky romantiky a honbou za pokladem i vrahem.

20.04.2024 3 z 5


Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Breaker a Lia jsou nejlepší přátelé od vysoké školy. Milují stejné věci, dokonalé si rozumí (scrabble, Disneyland, deskové hry, jídlo...). Všechno vypadá v jejich přátelství idylicky dokud Liu nepožádá o ruku její přítel Brian a Breakerovi dojde, že se věci změní. A čím víc přemýšlí o tom, proč mu to tak vadí, tím víc ho napadá, že Lia není jen jeho nejlepší kamarádka a člověk bez kterého neumí, ale také nechce být. Ale co teď, když už si Lia zkouší svatební šaty? Není pozdě uvědomit si své city?
Hvězdičku dolů dávám za první část knihy. Přišlo mi to nudné a vůbec to nebylo vtipné. Dokonce jsem se začala bát, jestli ty dva předchozí díly nenapsala jiná autorka! Ale pak se to rozjelo a skvěle jsem se bavila. Breaker to dokázal zachránit :-)

19.04.2024 4 z 5


V bouři V bouři Kathryn Taylor

Tohle nebyl můj šálek kávy, opravdu naivní "telenovela" s co největším počtem zvratů, romantickými povzdechy, zdůvodňováním každé myšlenky, teatrálními emocemi... U prvního dílu jsem se chvílemi usmívala nad scénářem jak pro prababičku, ale u druhého dílu se tlačilo více na pilu a už mi to chvílemi lezlo na nervy.
Vyústění zápletky mi došlo už v prvním díle. Jen jsem si říkala, že to asi nebude pravda, protože to je vážně moc. No vida a nebylo.

17.04.2024 3 z 5


Stopy minulosti Stopy minulosti Kathryn Taylor

Asi by se mělo v anotaci objevit, že příběh je vyprávěn ve stylu historické romance tak z 18. století. Nebo to tak ještě v Irsku funguje? Netuším, nejsem expert :-)
Lexie přijíždí jako bytová architektka na hrad, který hodlá koupit firma, ve které pracuje, a přebudovat jej na luxusní hotel. Setkává se zde s synem majitele hradu Graysonem, který se snaží koupi zabránit. V malém městečku se rychlostí požáru šíří dohady a zvěsti a Lexie zjišťuje, že všichni tady vědí o jejím dětství víc než ona sama. Co se stalo s její matkou? Jaká tajemství hrad skrývá? Kdo se jí snaží zastavit? Komu může věřit?
Na žádnou z těchto otázek se odpovědi nedočkáte, protože kniha má druhý díl. Tak já jdu na něj :-)

16.04.2024 3 z 5


Příběh srdce Příběh srdce Kathryn Taylor

Knihu hodnotím jako pohodové víkendové čtení, takovou milou odpočinkovou jednohubku.
Sourozencům Caře a Patrickovi se před 6 lety změnil kvůli smrti sestry život. On zůstal v rodinném hotelu pomáhat rodičům a ona začala "místo sestry" studovat práva. Když se vrací domů, má menší nehodu a pomůže jí osamělý Liam, který si lidi drží od těle. Caru zaujme a snaží se přes jeho "zdi" proniknout.
Patrick se mezitím připravuje na svatbu, o které má stále pochybnosti. Cara navíc nabídne práci v hotelu své blízké kamarádce (a Patrickově dávné lásce) Amy, která přijíždí i se svým malým synem.
I když je celou dobu jasné, jaký bude mít příběh konec, je zábavné sledovat, jaká cesta k němu vede.

14.04.2024 4 z 5


Šašek Šašek Devney Perry

Díl od dílu je tahle série lepší a lepší. Leo byl zatím celou dobu trochu v pozadí. Bezstarostný motorkář, který jenom paří, balí holky a pracuje v Dashově servise. A pak se objeví jedná výjimečná, Cassandra. Připlete se k únosu Scarlett a zjistí, že jedna žhavá noc s Leem nezůstala bez následků. Informaci o těhotenství nevezme Leo zrovna dobře, vyhýbá se odpovědnosti i Cass. K jeho překvapení ho k ní ale pořád něco táhne a chce se o ni postarat. Bude to ale stačit? Bude si umět Leo vybudovat společnou budoucnost s Cass? A co stále přítomné nebezpečí konkurenčního motorkářského gangu?
Bylo to napínavé, jak samotný příběh Lea a Cass, tak i všeho, co se odehrávalo kolem v jejich velké "klubové rodině". Těším se na další díl :-)

13.04.2024 5 z 5


Tonoucí duše Tonoucí duše Ava Reed (p)

Druhý díl navazuje na výbuch, který otřese hrdiny na konci prvního dílu. Nash i Mitch jsou těžce zraněni a v prvních chvílích bojují o život a dále s případnými trvalými následky. První na místě jsou u nich Laura a Sierra.
Sierra do té doby sarkastická, ambiciózní a na kariéru zaměřená lékařka, která netouží po přátelích natož po citových komplikacích, je situací s Mitchem zcela vykolejená. Za prvé si uvědomí, že (i když ho nesnáší, ano velkohubá slova) o něj mohla přijít, má noční můry a vyčítá si, že nereagovala dostatečně rychle a Mitch kvůli tomu utrpěl vážné popáleniny.
Mitch se prvně soustředí na své uzdravení, taky ho trápí noční můry, ale i jeho vlastní popáleniny a bojí se, že tím ještě víc odpuzuje Sierru.
Tento díl je dramatičtější a svým způsobem temnější, protože mysl ústřední dvojice se musí poprat s mnoha emocemi, psychicky náročnou profesí i pacienty.

12.04.2024 5 z 5


Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Lilly má na sobě svatební šaty, 500 hostů, ale žádného ženicha. V rámci zhroucení se rozhodne odjet na líbánky do Thajska sama (jen v pyžamu a králičích bačkůrkách). Její ne zcela klasický outfit zaujme v letadle i Damiena, a tak začne jejich společná cesta za hořícím měsícem, což je vyhlášená každoroční party jen pro pozvané.
Chvílemi to bylo vtipné, ale nějak mě to nechytlo. Lilly mi začala být sympatická až tak od 200 strany a kniha jich má 260 :-)

11.04.2024 3 z 5


Krutá rozkoš Krutá rozkoš J. D. Robb (p)

Tentokrát se snaží Dallasová s Peabodyovou rozkrýt celou organizaci zabývající se únosy a "výcvikem" malých dětí a dívek v poslušné otrokyně.
Mina je nalezena s kusem dřeva v hrudi, je pohřešovaná řadu měsíců, přesto je dobře živená, upravená a oblečená do luxusního prádla. Na jejím oblečení se najdou stopy krve jiné dívky, Dorian. Je nutné ji okamžitě najít a dát celou tu skládačku dohromady.
Napínavé čtení od začátku do konce. Jen mě jako už vícekrát překvapují reakce nadřízeného Dallasová velitele Whitneyho. Asi si umím představit lepší podporu svého nejlepšího člověka v týmu.

09.04.2024 5 z 5


Domek pro dva Domek pro dva Kathryn Taylor

Veterinářka Julie chce odkoupit praxi na venkově v Carywith. Jaké je její překvapení, když na místě zjistí, že si praxi nárokuje i další veterinář Henry. Jak celou situaci Isobell vyřeší a komu předá svou praxi? Nejjednodušší cestou se jeví, ať zůstanou oba a během 3 týdnů sami předvedou jak se popasují se zvířaty, sousedy a se sebou navzájem.

Pěkné, napínavé čtení, k tomu venkov, zvířata a romantika. Od autorky se podívám i na další knihy. Bylo to pro mě příjemné překvapení.

07.04.2024 4 z 5


Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Příběh Anny z roku 1940 a Morgan z roku 2018 se střídal po kapitolách a postupně doplňoval. Celou dobu jsem si říkala, jak je Morgan spojená s Annou, proč Jesse trval na tom, že zrovna ona je ta pravá osoba k zrestaurování obrazu. A teď už to vím :-)

Bylo to napínavé a kapitoly mi doslova mizely pod rukama. Přišlo mi šílené jak ještě v roce 1940 přistupovali na jihu USA k černošskému obyvatelstvu, jak na ně pohlíželi a jaká ne/měli práva.

07.04.2024 5 z 5


Získej mě Získej mě Stacey Kennedy

Celou sérii spojuje tajný luxusní klub Phoenix a jeho členové. Tento poslední díl má jen 160 stran, což dost nelichotivě ubírá jakékoli zápletce, vykreslení vztahů či charakterů postav. Nessa je ta hodná, laskavá, světlo Ronanovi duše, protože v něm je temnota. On je ten poničený. Že Nessu někdo unesl, jsem si skoro nevšimla, a to je zlé. Pardon, skoro spoiler :-)

Než takhle, to už raději nepokračovat. Píšu to záměrně, protože vím, že další díl je o Penny a Hawkeovi. Snad překročí stín tohohle dílu a zakončí sérii něčím zajímavějším.

04.04.2024 3 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Příběh angličanky Hattie, která přijede jako koordinátorka na francouzský zámeček připravit svatbu pro svou sestřenici. Luc (syn majitele) a hospodyně Solange ze začátku Hattie příliš nápomocni nejsou, zámeček je zanedbaný, zruší jí objednaný catering na svatbu a možná jsou tam i celá stáda myší :-).
Příběh by mohl skončit o dobrých 150 stran dřív a možná by si tím zachoval původně budovanou atmosféru pohody, jídla a vinic. Zápletka (proč Hattie nemůže zůstat) mi přišla úplně mimo (tak naivní, zvláštní), vůbec se mi to nelíbilo, zhodilo to konec i Hattie.
Opět (jako předchozí díl) to bylo emocionálně zcela ploché vyprávění. Četla jsem teď za sebou dva díly a obě krátké bonusové povídky a nejlepší z těch čtyř byla vánoční povídka s kufry.

02.04.2024 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

První díly v sérii se mi líbily více, asi mi to ze začátku přišlo originálnější a podeváté už to trochu ztrácí kouzlo. Je to standardně dobře napsané, ale i romantický příběh může mít originální (nebo aspoň zajímavou) zápletku.
Izzy zdědí hrad ve Skotsku, ale už nezdědí žádné peníze na jeho opravy a provoz. Než se vrátí z kurzu vaření (z předchozího dílu), pronajme její excentrická matka Xanthe pokoj spisovateli Rossovi, kterému ke štěstí stačí jen ticho a klid. A než se Izzy naděje, objedná si díky fotkám z Instagramu hrad bohatá rodina na Vánoce. Takže nezbývá než dnem a nocí opravovat, chystat, plánovat, nakupovat a vařit. A i cesta k srdci nerudného spisovatele vede tak trochu přes žaludek :-)
Více hvězdiček nedávám, protože ve mně kniha nevyvolala skoro žádné emoce, bylo to takové ploché. Milé, ale ploché. Nikomu jsem nijak zvlášť nedržela palce, žádné drama, ani ta romance nebyla moc propracovaná. Všichni byli kamarádi, rozdali si dárky a měli se rádi. Ne špatné, ale málo pro někoho, kdo už má něco odečteno.

01.04.2024 3 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Opravdu kratičký příběh o cestě Alice z Londýna do Prahy za přítelem, se kterým se zatím osobně nesetkala. V letadle potká sympatického Jakea, který letí za babičkou. Nakonec ji Prahou místo Marka provází Jake.

31.03.2024 3 z 5


Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Vánoční Londýn a kamarádka, která na poslední chvíli nepřijela.
Kraťoučký vánoční příběh o záměně kufrů a o tom jak se s někým poznat přes telefon.

31.03.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Adam Carlsen je profesorem na Stanfordu, je nekompromisní, tvrdý, požaduje jen ty nejlepší výsledky a je pověstný nepříliš (ha, velký eufemismus :-)) vstřícnou povahou. Olive je doktorandkou, pracuje 80 hodin týdně, jejími nejbližšími přáteli a zároveň rodinou jsou Anh a Malcolm. Olive ale není příliš stavěná na sociální interakce, je spokojená (většinou) ve své laboratoři a okolního světa si příliš nevšímá. A pak se jí jedním polibkem podaří spustit lavinu lží, které se na sebe nabalují jako sněhová koule.

30.03.2024 4 z 5


Srdcové eso Srdcové eso Morgane Moncomble

Pomalejší rozjezd, kdy si představujeme hlavní hráče před světovým finále v pokeru v Las Vegas. Levi je profesionální hráč, který více než po penězích touží po výhře a tím po pomstě nad Titem, který "vyhrál" už nad jeho otcem. Tito hrál a stále hraje nečistou hru a neštítí se podrazů i v reálném životě, nejen u stolu s pokerem. Zničil Leviho rodinu a ten se snaží před finále získat všechny výhody a učit se od nejlepších. Do svého týmu se mu podaří získat Rose, která je spíše než profesionální hráč, gambler. Učí Leviho jak číst řeč těla soupeřů a trénuje s ním.
Celý pokerový turnaj ve Vegas trvá skoro dva měsíce a strategie střídá překvapení, nepřátelství přátelství a svůj prostor dostane i láska a pomsta.

29.03.2024 4 z 5