Kangarooh Kangarooh komentáře u knih

☰ menu

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Prázdninové čtení. Za týden přečteno. Vyloženě nenadchne, ale vzadnem případě neurazí. Několikrát jsem se nasmál.Dobrodruzstvi z přítomné doby. Jak jen by to dopadlo, kdyby stařík nebyl tam kde měl právě být. A sice ve špatnou dobu na špatným místě. Asi by nezachrání svět a přinejhorším by vznikla katastrofa, vlivem obohaceneho uranu.
Ovšem katastrof v této knize vzniklo hned několik ???? Takže záleží z jakého konce se na to člověk dívá a za jaký tým kope.

Autorův jazyk i vtip mě ale moc bavil a už se poohlizim po nějaké jeho další knize... ????

26.07.2020 4 z 5


Obavy komisaře Maigreta Obavy komisaře Maigreta Georges Simenon

kniha mě nudila a kdyby nebyla tak krátká,asi bych ji nedočetl.
Zabývat se celou knihu tak nijakým případem je minimálně hodně ubohý.Chtěl bych věřit tomu,že inspektor Maigret je schopný,tak jako Joona Lina v Keplerovi,ale bohužel v této knize mi to nepřesvědčilo ani z dvaceti procent.
Ale ještě mu někdy dám šanci v nějakém novějším románu.

15.09.2016 1 z 5


Žlutý pes Žlutý pes Georges Simenon

Jako prvotina z roku 1931,to nebylo špatné,ale ve srovnání např. s Larsem Keplerem nesrovnatelný.

08.09.2016 2 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Pekne,ale ne tak napinave jako Stalker.

27.04.2016 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Ma prvni kniha od Kepleru a vubec prvni detektivka a timto smerem zamerena kniha.Davam plny pocet za mistrovskou atmosferu napeti a vtahnuti do deje.

01.03.2016 5 z 5


Zpátky z Afriky Zpátky z Afriky Corinne Hofmann

Příběh Bílé Masajky mě natolik pohltil,že jsem hned druhý den sáhnul do babiččiny knihovny pro druhý díl Zpátky z Afriky,a přečetl jej opět za pár dní s velkým napětím jak se asi Corinna s Napirai ve Švícarsku zabydleli a kam bude směřovat jejich život s hlubokou africkou zkušeností...
I když tento pokračující příběh nebyl tak strhující a napínavý,přesto hodnotím knihu velmi vysoko,jelikoš se čte s lehkostí a komu velmi mě bavilo představovat si jejich odehrávající se životy.
Ten koho zaujal příběh Bílé Masajky,tomu se jistě bude líbit i pokračování.
Corinnu stále velmi obdivuji za statečnost,cílevědomost a lidskost...

13.08.2014 4 z 5


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Kniha mě bavila.Od začátku do konce se četla velmi svižně,i když možná jednodušeji,ale právě proto se o to více hodí jako prázdninové čtené,které může rozšířit obzory.A hlavně porozumět autorce při jejím vyprávění,kdy láska i hory přenáší,ale jak už je známo,každá mince má dvě strany.
Proto všeho s mírou,a hlavně si udržet svoje já,svůj selský rozum anenechat se strhnout kdejakým poblouzněním...i když...i to je cesta...každý at posoudí sám...
každopádně velký obdiv autorce za to co všechno dokázala,prožila a vytrpěla.

10.08.2014 4 z 5


Jez a běhej Jez a běhej Scott Jurek

Výborná kniha která umí být především inspirující,umí povzbudit,navnadit a ukázat cestu komukoliv kdo se ptá a hledá...-někdy prostě musíš

Myslím že může přinést užitek každému aktivně žijícímu člověku,především pak sportovcům,ale i vegeteriánům a lidem kteří chtějí překročit vlastní hranice.

A důležité je že i když neděláte žádný sport vrcholově,a prostě jen občas běháte,nebo děláte jakýkoliv sport jen rekreačně pro radost,tak se s touto knihou můžete přiblížit více k vašim cílům...

13.10.2013 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Neuvěřitelné...
Kniha mě velmi pozitivně nakopla,dala velikou chuť běhat,příjemným a čtivým způsobem mi ujasnila spoustu věcí kolem běhání a zároveň mi otevřela nové možnosti běhání,za což autorovi děkuji nejvíce... :-)
Rozhodně by tato knížka neměla chybět žádnému nadšenci do běhání,který má běh ať už jako příležitostní koníček a radost v jednom,ale i profíkovi nebo člověku,kterýmu se z běhu stává pomalu životní styl,podobně jako mě... :-)

21.09.2013 5 z 5


Ostrov krásy Ostrov krásy Mirko Pašek

S hlavním hrdinou Vildou Markytánem jsem strávil příjemné necelé dva týdny a putoval s ním po Korsice a Itálii.Zažil jsem s ním jaké to je mít v rukou bohatství,ale v srdci prázdno.A i pravý opak,když nemáme skoro nic,ale nacházíme lásku a tím i vnitřní bohatství...
Krásný příběh nejen o putování,beznaději a lásce vykreslený do detailů lidské duše,okořeněný o dobrodružství lidského osudu.
Rozhodně bych si od tohoto autora rád přečetl i další z jeho více než dvaceti knih.

26.06.2013 4 z 5


Lidé a oceán Lidé a oceán Rudolf Krautschneider

Knihu jsem si začal číst jako odlehčené čtení k přemýšlivému Mnichovi,který prodal své Ferrari.Vůbec jsem netušil jak mě zaujme život tohoto neobyčejného hrdiny,velkého Čecha propagujícího nejen Českou Republiku,ale i dobré lidské hodnoty a zároveň pravého mořského vlka...
A zrovna tak jako život Rudy Krautschneidera,mě velmi zaujal samotný jachting a plout jednou nějaký čas v dobré jachtě s partou přátel po moři,se stal jedním z mých životních cílů.
Už jsem si dokonce domluvil se známým co malou jachtu vlastní,projíždku alespon po nějaké z českých přehrad...Toť asi vše.Velice doporučuji nejen jako odlehčené čtivo... :-) O knižní dobrodružství nebudete mít nouzy a ještě se ledacos dozvíte... :-)

09.06.2013 4 z 5


Barmský meditační deník Barmský meditační deník Roman Žižlavský

Velmi zajímavá inspirace.Roman Žižlavksý má u mě obdiv za odvahu a odhodlání s odloučením od rodiny na několik měsíců,a taky za trpělivost.U knihy jsem se občas zasmál,občas hloubavě zamyslel o meditačních technikách,o životě v takovém kláštěře,o životě vůbec.Kniha rozhodně může posloužit jako prostředník k odhodlání a zapálení pro to čeho chcete dosáhnout.Rozhodně stojí za přečtení,i když bych k ní měl nemalé výhrady.A sice ty,že jsem si docela dlouho musel zvykat na způsob kterým je psána,tj. jako forma deníku a ihned jako pohled z povzdálí,z klidu domova.Občas mi přišla dosti roztěkaná a neucelená.Ale jak jsem napsal,autor této knihy a jistě i dalších knih které napsal,má u mě veliký obdiv.A jsem moc rád že se tahle kniha ke mě dostala a rozšířila moji sbírku duchovní literatury.Je bezesporu velmi originální a přínosná.

02.03.2013 4 z 5


Odvážný mladý muž na létající hrazdě Odvážný mladý muž na létající hrazdě William Saroyan

První kniha Williema Saroyena je jakýmsi odrazem jeho osobnosti,jeho pohledu na svět,na život,na lidi.V povídkách je zachycena autobiografická stránka obsahující autorův cit,jemnost,dobrotu.
Některé povídky mne zaujali,pobavili a přinutili přemýšlet,jiné mi přišli nezajímavé,ale i tak se mi v mnohém kniha líbila.Nejvíce asi autorův styl života,a sice: SKOČ DO VODY A ZAČNI HNED PLAVAT...

11.02.2013 3 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Bravurně napsaný příběh a jedna z nejlepších knih které jsem četl.Autor je mistr slova,který dokáže čtenáře velmi lidským způsobem přenést do děje a ještě ke všemu ho seznámit nejen s velikostí vlastního osudu,ale i se skutečností o Afghánistánu,ať už z dávné minulosti nebo z nedávné minulosti těsně před útoky na světové obchodní centrum.A dokonce ho i nenásilným způsobem seznámí se spoustou arabský,perských a jiných výrazů,což ozvláštňuje čtení ale i přitahuje čtenáře blíže ke skutečnosti.Všem kteří chtějí zažít nejen lásku,přátelství,odevzdání,odvahu,ale i marnost,naléhavost,touhu,krásu a cizí kulturu během několika velmi příjemných večerů.

09.02.2013 5 z 5


Nymfomanky z Rocky Flats Nymfomanky z Rocky Flats Mario Acevedo

Stejně jako kolegyně Swatulkaa,jsem i já tuhle knížku dostal jako dárek a také mě příjemě překvapila.
Sám bych si jí nejspíš vůbec nekoupil,vzhledem k tomu že se zaměřuji na zcela jiné žánry knih.
Ale možná právě proto,že jsem od knihy nic neočekával,mě pobavila a jako nenáročné,oddychové čtení ji mohu doporučit nejen pro milovníky upírů.

29.01.2013 3 z 5


Jak se věci mají - živé pojetí buddhismu Jak se věci mají - živé pojetí buddhismu Ole Nydahl

Jak se věci mají,je uceleně napsaná kniha o pojetí tibetského budhismu.Je zaměřená spíše prakticky,připomínající spíše jakousi učebnici,nebo brožurku která se hodí jak těm kteří se zajímají o východní filosofie,tak těm pro které je buddhismus cestou.

27.01.2013 3 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Tato kniha mne velmi inspirovala,a zanechala ve mě hlubokou stopu.Tak jako autorka hledala samu sebe,svoji duševní rovnováhu,tak i já jsem měl podobnou potřebu,a vlastně stále mám,jen díky této knize je tato potřeba více uchopitelná.Uvědomil jsem si jak může pobyt v indickém ašrámu,každodenní meditace a učení víry pozměnit život ke štastnějším a vyrovnanějším zítřkům.S autorkou tedy díky jejímu hledání jsem se velice ztotožnil,a myslím že v tomto ohledu může komukoliv velmi pomoci,a nebo jej alespon nasměrovat,či vzbudit naděje.Kniha také díky své čtivosti a autorčinýmu stylu psaní působí jako povídání si s dobrou kamarádkou o nedělní kávě.

19.11.2012 5 z 5