Obavy komisaře Maigreta

Obavy komisaře Maigreta https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61487/bmid_obavy-komisare-maigreta-oI5-61487.jpg 4 27 5

Dva z dlouhé řady kriminálních případů (Žlutý pes, Obavy komisaře Maigreta) i u nás ve filmové podobě populárního komisaře Maigreta. Svým rozvážným způsobem řeší nejprve záhadný případ celé série vražd, při nichž se vždy objevuje podivný žlutý pes, a pak drama manželského trojúhelníku, v němž vraždu vytuší dříve, než k ní dojde, ale nemůže jí už zabránit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Les Scrupules de Maigret, Le Chien jaune , 1958


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
04.07.2022 4 z 5

Příjemný návrat ke komisaři ze Zlatníkova nábřeží ....

Autor sází spíše na psychologické profily postav - a osobu komisaře s intuicí....

Po četbě soudobých thrillerů je mi psaní Simenona vítaným rozptýlením ....

A vyhovují mi i nerozsáhlé případy - s uvážlivým spádem a rozuzlením ....

Lusa
15.03.2021 5 z 5

Sice starší detektivka ale velice čtivá se zajímavými příběhy.


Kangarooh
15.09.2016 1 z 5

kniha mě nudila a kdyby nebyla tak krátká,asi bych ji nedočetl.
Zabývat se celou knihu tak nijakým případem je minimálně hodně ubohý.Chtěl bych věřit tomu,že inspektor Maigret je schopný,tak jako Joona Lina v Keplerovi,ale bohužel v této knize mi to nepřesvědčilo ani z dvaceti procent.
Ale ještě mu někdy dám šanci v nějakém novějším románu.

rasputin
31.08.2013 4 z 5

Moje první přečtená kniha o slavném komisaři. Pověsti o něm nelhaly. Není to až tak úplně napínavé čtení, ale v těch příbězích je něco zvláštního. Mají ducha. Krásně napsané. Už se těším na další.

mgeisselreiter
13.01.2013 4 z 5

Novela Žlutý pes je z roku 1931 a je snad první s postavou komisaře Maigreta. Maigret zde není ještě úplně zcela typický, jak jsme později zvyklí, to ale není na závadu. Vyšetřuje pouze s mladým inspektorem Leroyem a to na malém městě u moře. Chybí zde sice Paříž, ale není nouze o napínavý příběh, kde až do samého konce není skoro nic jasné. Příběh je zajímavý, snad jen Maigret na vše přijde tak nějak řekl bych z části zázrakem. 80%, 13.1.13.
Druhá novela Obavy komisaře Maigreta (1957) se odehrává v Paříži, Maigret už je ten pravý Maigret s týmem svých inspektorů na Nábřeží zlatníků. Případ je tak trochu postavený naruby, zločin se stane až nakonec. Nějak mi novela úplně nesedla, takže dávám 70%, 13.1.13.