kamka1103 kamka1103 komentáře u knih

☰ menu

Mrazivé interview Mrazivé interview Chris Ewan

Doposloucháno. Kniha se mi poslouchala pěkně,ale ve psané formě by mě asi neoslovila.

24.04.2024 3 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Právě jsem dočetla respektive doposlouchala další díl série o Kostce a jejich obyvatelích. Paráda. Zasmála jsem se občas i nahlas . Doporučuji, zvlášť když nemáte náladu na nic. Veronika Khek Kubařová Vlnu zločinnosti nádherné přečetla, úžasný.

12.04.2024 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Kostkové mě prostě baví. Jsou tak správně neskuteční až jsou naprosto skuteční. Skvělá série. Ideální na dovolenou, pro zlepšení nálady. A za mě....knížky jsou lepší jak film. Určitě doporučuji.

05.04.2024 5 z 5


Sestřičky pod jmelím Sestřičky pod jmelím Donna Douglas

Další díl o sestřičkách. Zase prožívají svá trápení s láskou , zase spolu "mláďoučké" sestřičky drží proti "protivným starým" staničním sestrám. Chyběla mi tam Dora a Kathleen. Je to taková pohádka pro nás ženy , protože vše dobře dopadne. Jednu hvězdičku ubiram za v podstatě stejný scénář jako měly předchozí díly série. Další díl si už nějak nedovedu představit o čem by byl, leda tak po skončení války , kdy se z venkova vrací do Nightingale a setkávaji se se svými dávnými přítelkyněmi a kolegyněmi. No uvidíme.

26.03.2024 4 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Pohodová kniha,čte se dobře, občas se člověk začne smát nahlas a okolí na něj kouká dost divně. Všem co se chtějí zasmát doporučuji. Určitě se podívám i na film.

29.02.2024 4 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Dovolenkové čtení, které hladí po duši, zvlášť když máte rádi kočenky

23.02.2024 5 z 5


Sestřičky a zuřící válka Sestřičky a zuřící válka Donna Douglas

I tento díl je krásné čtivý, poutavý, laskavý , úsměvný, tragický, smutný, ale krásný svým lidstvím. Až už Kathleen, Helen, Dora nebo trojice tři dobrovolníci prožívají klidné milé dny a hned na to tragédie války, lásku i zklamání. Zatím můžu doporučit celou přečtenou sérii a už teď se těším na poslední dil Sestřičky pod jmelím.

21.02.2024 5 z 5


Vánoční povídky ze Šumavy Vánoční povídky ze Šumavy Karel Klostermann

Spíš než PŘEČTENO bych měla knihu označit DOPOSLOUCHANÉ . Krásné povídky plné lásky, pokory, ale i sněhu větru a zimy v prostředí Šumavy z dob minulých. Nádherné čtení v podání Ivana Řezáče. Upřímně mi u nich běhal mráz po zádech. Myslím ,že si je zase někdy v zimě kolem Vánoc poslechnu, třeba i jednotlivě . Jedním slovem DOPORUČUJI

16.02.2024 4 z 5


Sestřičky a jejich tajná přání Sestřičky a jejich tajná přání Donna Douglas

Další rok v nemocnici Nightingale . Stejně jako v předchozích dílech je v popředí příběh :
- studentky , tentokrát Effi
- staniční sestry Frannie Wallaceové
- bývalé studentky ,teď už řádné certifikované sestry Helen
- hlavní sestry Kathleen.
Samozřejmě jsou tu i další naše známé. Opět pohodově napsané oddychové čtení plné lásky, ale i zklamání, přátelství tentokrát v době hrozící a v závěru vypuklé 2. světové valky. Nemůžu jinak než ty holky mit ráda a časem si tuhle sérii přečtu určitě ještě jednou nebo i víckrát. Ale teď už rychle k dalšímu dílů Sestřičky a zuřící válka.

08.02.2024 5 z 5


Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

...a příběhy a zivot v Nightingale pokračuje. Helen i Millie se sice teď dostanou trochu do pozadí, ale objeví se tu nová dívenka Jess jako uklízečka na ubytovně studentek a celý nový ročník budoucich sestřiček. Je vidět,jak se ze studentek stávají hrdé a sebevědomé ženy, jak dospívají a rostou profesně i v osobním životě. Doporučuji a znovu doporučuji

31.01.2024 5 z 5


Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Helen , Dora a Millie...tři kamarádky, tři naprosto rozdílné povahy, tři budoucí sestřičky , tři naprosto neodolatelné dívky. A nejen ony , je jich daleko víc. V prvním díle byla "v hlavní roli" Helen, v druhém Millie a teď pro změnu Dora. Ale ostatní nejsou vůbec upozaděny. Mám je moc ráda a už se těším na další dil Sestřičky na příjmu.
ČV 24 četla jsem podruhé a je součástí série Sestřičky

26.01.2024 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Má velmi hluboký podtext a nenásilně nutí člověka k zamyšlení nad vlastním životem. Byla jsem tak vtažena do děje, že tři kapitoly před koncem jsem se bála špatného konce, resp. toho , že Nora opravdu zemře. Ale naštěstí ne. A Nora se poučila ze všech svých životů a zozhohla se bojovat a žít.
Krásná kniha a ve formě audioknihy čtené Petrou Špalkovou byla naprosto úžasná.
Mohu jedině doporučit.

20.01.2024 3 z 5


Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

Opět jsem si přečetla druhý díl série o Sestřičkách z nemocnice Nightingale . Prostě mám ty holky ráda. A těším se na další pokračování.
Celou sérii DOPORUČUJI

18.01.2024 5 z 5


Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Jedním slovem doporučuji,hlavně všem co mají rádi trochu historie, zdravotnictví, přátelství , lásku. To vše tu najdete. Ty holky jsou úžasné a nejen Helen, Dora a Millie,ale i jejich spolužačky,sestřičky i hlavní sestra.. Všechny je mám moc ráda a už se těším jak budu pokračovat ve čtení i dalších dílů. Proste KRASNE ČTENÍ

04.01.2024 5 z 5


Drahokam Drahokam Barbara Delinsky

Odpočinková četba, červená knihovna.

12.12.2023 4 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Jedním slovem DOPORUČUJI . Vraní oko byla třetí kniha od Michaely Klevisové . Tentokrát ve formě e-knihy, přečetla jsem ji téměř jedním dechem. Příběh se mi líbil ,i když rozluštění mě překvapilo. Myslím ,že se k této knize ještě někdy vrátím.

27.11.2023 5 z 5


To jsme, prosím, nebrali To jsme, prosím, nebrali Stanislav Rudolf

Knihu jsem četla v podobě e-knihy. A četla se mi stejně dobře jako když mi bylo patnáct. Moc hezký návrat do let dospívání, prvních lásek... Oddychovka,kterou doporučuji

13.11.2023 4 z 5


Emma Emma Jane Austen

(SPOILER) Emma,mě mírně rozčilovala,protože "ona ví přece vše nejlíp" , ale nakonec tzv dostala rozum a vše dobře dopadlo. Ale číst jí asi bych ji nedala. Bylo to velmi velmi rozvláčné . Poslouchala jsem v rámci výzvy při práci na zahradě... Veronika Khek Kubařová se nádherně poslouchala.

02.11.2023 4 z 5


Přemožená Přemožená Jude Deveraux (p)

Pěkný historický románek pro ženy. Vrátila jsem se k ní po letech. Doporučuji všem kdo má rád pohádkové konce

31.10.2023 5 z 5


Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

Rozdílné povahy tří hlavních hrdinek, přítomnost kočky s jejími koťaty, vůně dortíků a kávy.... To se prostě četlo samo. A happyend ? Ten k teto knize prostě patřil a já ho čekala od začátku . Milé, lehké oddychové čtení.

03.10.2023 4 z 5