Ka.Kubi Ka.Kubi komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Celaena se stává po vyhraném turnaji kralovou vražedkyní. Současně se na hradě začínají znovu objevovat přízraky a znamení sudby a začíná nebezpečná hra kdy půjde nejen o život hlavní hrdinky,ale i o její srdce a magii,která je v království zakázána. A ten konec ! Další díl prosím!

20.03.2024 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

V prvním díle se setkáváme s hlavní hrdinkou Celaenou,která je odvedená z dolů,kde pracuje jako otrokyně, aby mohla sloužit králi. U dvora se seznamuje princem, velitelem stráží a princeznou a vsichni budou nedílnou součástí jejího dobrodružství !! Úžasný úvod do série!

06.03.2024 5 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Hlavní postavy této knihy prchají z Řecka před válkou a ocitnou se v Československu. Z dětí, které neumí slovo česky se postupně stávají dospělí a snaží se žít svůj život jak nejlépe podle svého úsudku umí a tím jak čtěte o jejich životě doufáte,že přeci jen to moře uvidí... Nádherně propracovaná kniha.

30.10.2023 5 z 5


Runy osudu Runy osudu Christina Courtenay

Přečteno jedním dechem !

26.09.2023 5 z 5


Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

Opět se ocitáme mezi bojovnicemi za ženská práva a tentokrát se příběh točí kolem Hattie,která se ocitne v manželství s mužem,kterého se celá smetánka bojí,ale ne na dlouho ! :)

26.09.2023 5 z 5


Navždy buď mou vévodkyní Navždy buď mou vévodkyní Amalie Howard

Pretty woman v krinolíně! Příběh si zamilujete hned od první stránky i obě hlavní postavy. Balvana,který opravdu na začátku působí,že nemá žádné city a Néve baletka,která potřebuje peníze,aby pomohla své sestře... Přečteno za den čehož teď lituji,že jsem si příběh neužívala déle,ale doufejme v další díl z Klubu královen !

20.08.2023 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Čtvrtá kniha ze série z Green Valley a opět parádní čtení :)

18.08.2023 5 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Margot uteče ze svatby a potká v baru Davida,který právě dostal kopačky od své přítelkyně. Oba hlavní hrdinové chtějí získat své partnery zpět a začnou si pomáhat. Plán oběma i vychází,ale jsou skutečně jejich partneři ti praví? Dokonalá pohádka... možná ano a možná ne, to se dozvíte na konci knihy :)

18.08.2023 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Super fantasy z prostředí knihovny, kde knihy ožívají a dokážou na vás plivat inkoust nebo vam zazpívat... Společnost vám dělá démon a okouzlující čaroděj :) co víc si přát! Paráda

22.07.2023 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Tahle kniha mi vůbec nesedla... hlavní hrdinka mi přišla mimo realitu a její neustále myšlenkové pochody jsem vážně nechápala ani jsem knihu nedočetla

06.07.2023 2 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Pohodové a odpočinkové čtení jako vždycky od této autorky :)

21.06.2023 5 z 5


Dům na Riviéře Dům na Riviéře Natasha Lester

Moje první knížka od této autorky a musím říct,že tahle kniha mě naprosto dostala! Děj je rozdělen na dvě časové linky. První se odehrává za druhé světové války a to byl neuvěřitelně silný příběh a dlouho jsem takhle nebrečela... Druhá je v současnosti a to místy bylo až moc sladké,ale nevadilo. Za přečtení určitě stojí i Epilog s odkazy na skutečnosti,které v knize jsou ! Doporučuji!

30.05.2023 5 z 5


Diana: Královna srdcí Diana: Královna srdcí Julie Heiland

Diana královna srdcí je kniha psaná na základě skutečných událostí, které známe z článků a knih,ale zároveň je tato kniha výjimečná tím,že je psána jako román a tudíž se tady více Dianě přiblížíte a ještě o to víc prožíváte její osud společně s ní...

24.05.2023 5 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Super oddechová detektivka :) snad se mi v dalším díle podaří uhodnout vraha !

15.05.2023 5 z 5


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Příběh tří generací žen,které prožívají svůj život a chtějí se z něj vymanit. Ovšem realita života je drží na místě v drsném prostředí bez lásky a pochopení což se pak na následujících generacích také odráží. Až poslední se svému osudu vzepře. Moc krásná kniha !

12.05.2023 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Tak tohle bylo něco !! Nemohla jsem se od toho odtrhnout :)

17.02.2023 5 z 5


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Velké překvapení! Na tuto autorku jsem narazila náhodou a o to větší překvapení mě čekalo v knize. Od začátku prolínající se linky hlavních postav,které se střetnou tam,kde to všechno začalo u jezera. Skvělý historické dílo od kterého jsem se nemohla odtrhnout :)

02.02.2023 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Dokonalé Vánoční oddechové čtení !!

27.11.2022 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Krásný příběh o dívce,která přežívá v přírodě opuštěná vlastní rodinou. Navzdory všemu se dokáže o sebe postarat a i přes předsudky ostatních si jde vlastní cestou. Hlavní zápletku ještě tvoří vražda a soudní proces a upřímně do poslední chvíle jsem opravdu nevěděla !!

30.10.2022 5 z 5


Šaty pro královnu Šaty pro královnu Jennifer Robson

Moc krásný příběh o dvou ženách, které spojí přátelství a zakázka svatebních šatů pro královnu.

21.09.2022 5 z 5