John6900 John6900 komentáře u knih

Rychlé šípy 10 Rychlé šípy 10 Jaroslav Foglar

29.04.2025 5 z 5

Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Pro mě odklon od mých oblíbených žánrů, ale musím teda zkontaktovat že skvělý a hlavně dost brutální thriller. Určitě dám i pokračování.

Rychlé šípy 4 Rychlé šípy 4 Jaroslav Foglar

Rychlé šípy 5 Rychlé šípy 5 Jaroslav Foglar

Rychlé šípy 6 Rychlé šípy 6 Jaroslav Foglar

Rychlé šípy 7 Rychlé šípy 7 Jaroslav Foglar

Rychlé šípy 8 Rychlé šípy 8 Jaroslav Foglar

Rychlé šípy 9 Rychlé šípy 9 Jaroslav Foglar

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Po dočtení Kola času jsem věděl že s tímhle spisovatelem nemůžu šlápnout vedle. No a měl jsem pravdu. I když autorova prvotina, tak téměř dokonalá. Skvělý, do detailů promyšlený svět, výborné postavy a spousta politikaření kolem. Není tu tolik akce, ale vůbec ničemu to nevadí.

07.04.2025 5 z 5

Kapitula: Duna Kapitula: Duna Frank Herbert

Uf, mám to za sebou. Byla to bolest, utrpení a jsem rád že to skončilo. Od druhého dílu už jsem se do čtení jen nutil a celá série, mimo první díl, mi nedala asi vůbec nic. Na druhou stranu, zase toho tolik nelituju, aspoň bude s čím srovnávat. Každopádně k Duně už se nikdy nevrátím a číst synovo pokračování taky v plánu nemám. Holt není to série pro každého... a opět klobouček před těma, co si to užijí...

27.03.2025 1 z 5

Pár kapek zamrzlého času Pár kapek zamrzlého času Vladimír Šlechta

Naprosto skvělé rozuzlení tohoto starého příběhu. Na tento díl jsem se těšil od první zmínky že Thompson zamrznul v čase někde pod Pterskou hrází. První část je okénko do nedaleké minulosti, kde se objevuje i jedna z mých nejoblíbenějších postav - Skjůwink a v druhé části dojde víceméně k uzavření celého příběhu. I když s trochu otevřeným koncem. Tak doufám že pan Šlechta nezklame a ještě nás něco málo z Pohraničí čeká. No, budu se těšit, protože jeho styl psaní a vyprávění mi dokonale sedí a touto knihou mám od něj vše přečteno.

11.03.2025 5 z 5

Kitaj Kitaj Jim Zub

Nádherná kresba okořeněná exotickou Kitají. Jednoduchý a přímočarý děj. Prostě Conan...

11.03.2025 5 z 5

Kouřové zrcadlo Kouřové zrcadlo Vladimír Šlechta

Další detektivní pátrání, už mého oblíbence, Jakuba Jelínka z Hiršbergu. Příběh mě přišel mnohem víc komornější, než předchozí díl, nicméně neubylo napětí ani skvělého vypravěčského talentu pana Šlechty. A dozvědět se něco ze života Edwarda Kellyho, kterého jsem doteď znal jen z filmu Císařův pekař - Pekařův císař, nebylo vůbec na škodu. Opět krásná jednohubka. Teď se jen těšit na Mrtvou bludičku.

01.03.2025 5 z 5

Labyrint smrti Labyrint smrti Jim Zub

Moc nechápu ty nižší hodnocení... Graficky, jako vždy, moc pěkné, to samé kresba od všech tří ilustrátorů. Příběhově taky fajn. Celá kniha jeden velký příběh s pokračováním v dalším, bohužel posledním díle.

27.02.2025 5 z 5

Bílá jako sůl Bílá jako sůl Vladimír Šlechta

První díl Oggerdovského světa jsem začal číst někdy v srpnu 2024, až jsem měl komplet všechny knihy - čekal jsem na revitalizované vydání Ostří ozvěny (i když to staré mám taky). A vlastně v průběhu jsem ještě musel dokoupit i Emmu z umírajícího města - jelikož její linka je taky skvělá a musel jsem nutně vědět co všemu předcházelo. No a teď je konec. Jsem nadšený a smutný zároveň. Poslední díl byl jako jednohubka. A navíc dokonalá jednohubka. Vysvětlí se a uzavřou všechny dějové linie, které nám autor servíroval v průběhu čtvrt století! A tady z toho plyne má rada. Snažte se celý příběh přečíst aspoň trochu v celku. Myslím že roztažený do tak dlouhého období, byl pro spoustu čtenářů tím, že ho hodnotily pouze průměrně. Pro mě jsou obě ságy skoro dokonalé - 95%. Teď už zbývá jen doufat, že autorův plán, napsat v roce 2025 první díl Detektiva z orbitálního města vyjde a my se opět aspoň na chvilku vrátíme zpátky do tohoto skvělého universa.

21.02.2025 5 z 5

Život a smrt barbara Conana: Kniha druhá Život a smrt barbara Conana: Kniha druhá Jason Aaron

(SPOILER) Příběh o životě a smrti našeho oblíbeného Cimeřana, i díky Cromovi, naštěstí jeho smrtí nekončí. Pokračování druhé poloviny příběhů opět graficky i dějově dokonalé.

16.02.2025 5 z 5

Život a smrt barbara Conana: Kniha první Život a smrt barbara Conana: Kniha první Jason Aaron

Příběhově prostě není co vytknout. Je to Conan a basta. Vždy ze startu nového kreslíře, mi přijde ta kresba nějaká horší, ale po chvíli si zase chrochtám blahem a nemůžu se vynadívat. A hned hurá na druhý díl, zjistit jak to teda se smrtí vs. Cimeřanem dopadne.

11.02.2025 5 z 5

Ostrov Ostrov Vladimír Šlechta

Na to, jak jsem se na Coda E i na Emmu těšil, tak to pro mě bylo trošku zklamání. Dějově dobrý, ale tak nějak zbytečně zdlouhavé. Zatím nejslabší kousek této série. Každopádně se hned s potěšením vrhám na poslední díl této skvělé série.

08.02.2025 4 z 5

Úklady vrtkavé štěstěny Úklady vrtkavé štěstěny Roy Thomas

Graficky i příběhově, skoro dokonalé, tři příběhy z Conanova života.

02.02.2025 5 z 5

Poklad kešatský Poklad kešatský Gerry Duggan

Já to žeru. Krásná kresba, skvělý příběh, skvělý Conan. Co víc...

29.01.2025 5 z 5