Na konci vesmíru přehled

Na konci vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522889/bmid_na-konci-vesmiru-650865af62017.jpg 4 242 242

Legie série

< 9. díl >

Tak daleko jako tentokrát se posádka Vzdorující ještě nikdy nevypravila – mimo území enlilů, churitů a dalších velkých civilizací. Starý spojenec má však problém, a když o něco požádá vědec z prastaré rasy, po jejíž technologii pase váš největší nepřítel, neváháte ani chvíli. Obzvlášť pokud se na vás obrátí jako na svou jedinou naději. Jenže tentokrát by se možná chvíle váhání vyplatila, protože tahle cesta vede k tajemstvím, která lidem otevřou naprosto nové obzory. A s nimi i nečekané hrůzy. Ale bez toho by to snad ani nebylo ono. Zatímco se Legie připravuje na osvobození Země, kapitán Moravec a jeho posádka se musí vydat až na samotný konec vesmíru.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na konci vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (60)

Headvay
22.07.2024 3 z 5

Tato kniha v sérii měla dobře rozehraný děj, ale někde uprostřed jsem už musel začít přeskakovat nabývající množství vaty v rozhovorech, myšlenkách i ději. Přitom tam byla taková spousta věcí, která zůstala nevyužitá (popis technologií, detailnější historie "místního" druhu, komunikace se "starým známým", Petargun klub na zastávce po cestě, napojení se na místní systémy - bolest hlavy byla, ...)

No zatím asi nejslabší díl s ohledem na potenciál rozvinutí příběhu, ale cením komiks. To byl dobrý nápad.

renefer
04.07.2024 4 z 5

Přijde mi, že se Kristýna rozhodla dostihnout ba i předehnat Kotletu. Tento díl je brutálnější, temnější a hororovější než jakýkoliv předešlý. Nešetří se krví, vnitřnostmi, mučením a popisem zrůdností, kterých jsou "lidé" schopni. I když to nebylo špatné, chyběl mi tam humor. Třeba takový Giuseppe a jeho: "Kapitáne, můj kapitáne" :)


kure91
26.06.2024 5 z 5

Jako u Legie začínám mít trochu problém s tím, že se vše odehrává na můj vkus šablonkovitě. Tady je mise, jeďte někam a něco tam udělejte. Něco se posere, tak improvizujeme, nějak se to nakonec vyřeší a obvykle u toho zkape nějaký sidekick. Ale jedná se o space soap operu, takže co bych chtěl?
Protože ve chvíli, když každý další díl otevřu, tak mě ohromně chytne a čtu ho jedním dechem až do konce, takže sice si vždy na začátku říkám to z úvodu, ale pak jsem nadšený. No a ani tentokrát to nebylo jinak. Autorce se rozhodně povedlo vytvořit zajímavý svět opravdu mě bavilo sledovat další dobrodružství posádky Vzdorující. A tentokrát to bylo hodně husté, záporáci byli vykresleni opravdu zajímavě a dost jsem zejména v závěru trnul, jak to se všemi dopadne.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Space opera Legie - to nejlepší ze dvou stylů

05.12.2023


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

10.11.2023


Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (3)

Někdy je potřeba chladnokrevné rozhodnutí, a někdy trocha toho prdění na podpaží, i kdyby jen pro zlepšení morálky.


Už jsem se naučil, že mluvit o štěstí nosí smůlu.


Tvoje výmluvy zní hůř než pravda.


Kniha Na konci vesmíru v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených332x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených7x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x