Velký král Přemysl Otakar I.

Přemyslovská epopej série

1. díl >

Vlastimil Vondruška

přehled

Velký král Přemysl Otakar I. První část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Historická sága začíná v českém knížectví, rozvráceném rodovými spory, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Postupně upevňuje moc, získává zahraniční spojence a za pomoc císaři získává královskou korunu. Dostane se do sporu s církví, je dán pražským biskupem do klatby, ale dosáhne smíru s církví a vojensky vpadne do rakouských zemí. Jeho politické úspěchy otevírají cestu českému království mezi evropské velmoci 13. století.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Přemyslovská epopej je fascinující historický román, který čtenáře vtahuje do doby vlády Přemyslovců. Dílo je napsáno čtivým stylem a kombinuje historická fakta s dramatickými událostmi. Postavy jsou rozmanité a jejich osudy jsou plné intrik, boje o moc a osobních konfliktů. I když se v příběhu objevují fikční prvky, kniha přináší cenné poznatky o české historii a kultuře. Čtenáři ocení jak napínavé pasáže, tak i hlubší pohled na středověké události a životy tehdejších panovníků. Více v komentářích.

Komu by se kniha Velký král Přemysl Otakar I. mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři, kteří se zajímají o českou historii
  • Fanoušci dramatických příběhů s bojem o moc
  • Čtenáři hledající čtivé a poučné dílo

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký král Přemysl Otakar I.. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

martina0954
06.02.2026

První díl mě uchvátil, vůbec se mi nechce číst druhý díl, kde zemře král Přemysl I. Otakar..

všech 213 komentářů

Související novinky - Velký král Přemysl Otakar I. (0)

Kniha Velký král Přemysl Otakar I. v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 639x
v Mé knihovně482x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi