Velký král Přemysl Otakar I. diskuze

Velký král Přemysl Otakar I. https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82035/bmid_premyslovska-epopej-velky-kral-prem-wld-82035.jpg 5 984 194

Přemyslovská epopej série

1. díl >

Velký král Přemysl Otakar I. První část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Historická sága začíná v českém knížectví, rozvráceném rodovými spory, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Postupně upevňuje moc, získává zahraniční spojence a za pomoc císaři získává královskou korunu. Dostane se do sporu s církví, je dán pražským biskupem do klatby, ale dosáhne smíru s církví a vojensky vpadne do rakouských zemí. Jeho politické úspěchy otevírají cestu českému království mezi evropské velmoci 13. století.... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

zany
23.05.2017 odpad!

pro Vlastina67: "U takovéhoto typu knihy se autor musí striktně držet historie a zbytek je na jeho fantazii" - ano, to by měl. Pan Vondruška to bohužel nedělá.

tenax
11.01.2017 5 z 5

SONP:
Ten komentář z 11. 1. 2017 je úplně mimo mísu. Hra o trůny je fantasy, Přemyslovská epopej je historie. Můžou v ní být nějaké nepřesnosti, chyby a autorská licence, ale jinak je to postaveno na faktech. To je jako poměřovat Válku s mloky s nějakou teraristickou příručkou.


MarkétaLore
17.12.2014 5 z 5

Fefinu Lišákovi:
Jde o to , že Vondruška je dobrej, ale Daňkův Král bez přilby, minimálně první část knihy je prostě genialní. Bohužel musím souhlasit s tebou v tom, že Daněk prostě nedokázal udržet tu úroveň a Král utíká z boje je po Tom bez přilby průměr asi jako Vondruška. Četla jsem první díl epopeje a moc se mi líbil. Bylo to prostě jiné, ale velice dobré . Četla jsem před rokem a dodnes vím kdo to byl ta Alžběta, Heilwida, Konrád ota, Jindřich Břetislav , Vladimír, .. Nebudu ale asi číst Václava II, protože prostě Daňka překonat nemůže.Co se týče Vaňkové, tak tu jsem hltala na základce. A jak už jsem psala , bojím se že Král železný a zlatý by pro mě byl po 14ti letech s tím svým ach a ich ze všech stran těžkým zklamáním, ale možná se pletu.