Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. přehled
Husitská epopej série
1. díl >
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví neúprosný osud proti sobě.
Co říkají o knize uživatelé?
Husitská epopej I. je fascinující historický román, který zaujme čtenáře svým poutavým vyprávěním. Autor skvěle kombinuje historické události s fiktivními postavami, což dává příběhu hloubku. Čtenáři oceňují, jak autor přibližuje složité období husitských válek prostřednictvím osobních příběhů. Kniha je napsána s lehkostí a čtivostí, což z ní činí ideální volbu pro milovníky historie i literatury. Vondruška dokáže vtáhnout do děje a udržet pozornost až do poslední stránky. Více v komentářích.
Komu by se kniha Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. mohla líbit?
- Milovníci historických románů
- Čtenáři, kteří hledají poutavé příběhy
- Fanoušci české historie
- Studující středních škol
- Posluchači audioknih
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV.. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 204 komentářůSouvisející novinky - Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. (0)
„Čechovi je nejnebezpečnější zase jen Čech.“
Kniha Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 33x |
| v Přečtených | 1 401x |
| ve Čtenářské výzvě | 122x |
| v Doporučených | 101x |
| v Mé knihovně | 433x |
| v Chystám se číst | 359x |
| v Chci si koupit | 86x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
15. století Čechy Jan Hus, 1370-1415 husité Václav IV. historické romány na pozadí skutečných událostíVlastimil Vondruška také napsal(a)
| 2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
| 2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
| 2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
| 2019 | Falknovská huť |
| 2002 | Dýka s hadem |

86 %
77 %
Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV.
Tento díl jsem nyní četla podruhé, abych si osvěžila děj, protože se konečně chystám k přečtení celé série. Kniha je psána poutavě. Moc se mi líbí před každou kapitolou schůzky Daniela a Petra.
Jediná věc, která mě tu ruší je, že autor vkládá malým dětem v knize do úst věci, které by malé pětileté či devítileté děti v životě neřekly, byť by byly vychovávány samotným králem. Knize dávám čtyři hvězdy a těším se na pokračování.