Januli Januli komentáře u knih

☰ menu

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

(SPOILER) To že je hlavní hrdina nesmrtelný, měnič nepřekvapuje, protože to je teď skoro v každé knižní sérii... Kniha mě bavila, byla jsem opravdu zvědavá, jestli Billie najdou nebo ne a důvod, proč jak a tak . Napadlo mě hned, že ta tím , proč ženy neutečou bude vydírání skrs rodiny, ale nevadí. Těším se na další pokračování a doufám, že tam bude více vtipů než v tomhle díle.

18.04.2024


Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

(SPOILER) To byla mrcha. Ale fajn počtení. V jednu chvíli jsem Oldřicha litovala pak zase na něj nadávala. Paní autorka však Hedu bravurně popsala.

15.04.2024 3 z 5


Závěj Závěj C. J. Tudor

Kdybych nečetla předchozí knihy autorky, tak bych po knize nesáhla. Ale to by byla škoda. Bavila mě, fakt se dobře četla i když téma nebi moje nejoblíbenější... Po přečtení když se nad tím zamyslíme, nedává spousta věcí smysl a není to reálné, ale když nás tím nebudete přemýšlet, tam si knihu můžete užít. :-)

14.04.2024 4 z 5


Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Mě teda kniha nějak úplně nechytila. Ne že bych ji nedocetla, ale ani žádná postava mi nebyla nějaka blízká. Jinak kniha o rodině, vztazích, jak se vztahy vyvíjejí, nějaká minulost, tajemství atd. Dle začátku jsem očekávala trošku jiné čtení. Ale věřím, že si kniha fanoušky najde

07.04.2024 3 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Když přišla druhá část knihy, už mi bylo jasné úplně vše. Kniha byla čtivá, bavila mě, ale vlastně nepřekvapila. Poslední paní Parishova byla lepší, ale možná i proto, protože jsem ji četla první. Ono dějí se takové věci, ale je haluz, že to vše takhle vyjde....

02.04.2024 4 z 5


Tichá podnájemnice Tichá podnájemnice Michallon Clémence

Maras no. I když asi moc nechápu... Úplně mi nevyhovoval styl psaní. Některé odstavce jsem přeskakovala. Byla jsem ale zvědavá, jak kniha dopadne. Možná mi i chyběla třeba jedna dvě kapitoly psané Aidnem, třeba jejho pohled, jeho vysvětlení...

29.03.2024 3 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Kniha je taková jednohubka. Dobře se čte, rychle se čte. Příběh mě bavil, chvílemi si myslíte tohle není tohle. Autorka závěr možná přepískla, ale Noru popsala bravurně, protože u ní taky nevíte jaká je a co od ní čekat. Podle níže psaných komentu je Pomocnice mnohem lepší, no už se těším. :-)

25.03.2024 3 z 5


Byt číslo 303 Byt číslo 303 Kelli Hawkins

Taková průměrná kniha. Je mi líto lidí, kteří jsou postiženi stejnou chorobou jako Rory. A k příběhu? Já nevím, nenadchlo, neurazilo, a po čase nebudu vědět i čem kniha byla.

25.03.2024 3 z 5


Ve špatné rodině Ve špatné rodině Tarryn Fisher

(SPOILER) Neměla jsem problém se do knihy začíst. Celkem zajímavý námět, ale ten závěr? Taková...nechci říct blbost, ale fest přetažené za vlasy. Jako celkem děsivé, že s Vámi někdo cizi bydlí a vy to nevíte? No nevím. Hodně mě zajímalo, jak po nalezení těl, příběh pokračoval. Přece jen kosti děťátka se musely řešit. No to už je jen na mě fantazii...

19.03.2024


Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

(SPOILER) Ono vlastně když čtete tuto knihu, tak si možná myslíte, že víte, co a jak a pak přijde rozuzlení a je to jinak. Jo závěr přepálený. Ať už právě rozuzlením nebo happy endem . A Claire - já ani nevím, jestli byla mi sympatická nebo ne :-D

12.03.2024 3 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

(SPOILER) Jsem moc ráda za takový konec, protože mám doma dvě malé děti a prožívala jsem muka s hlavní hrdinkou. Jinak kniha byla zajímavá, emoční, dramatická, "nasírací"... Doporučuji.

12.03.2024 4 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Thriller to moc nebyl, spíše román pro ženy, četl se dobře, chvílemi zbytečně natahnute, na konci se zvědavosti očekáváte, kdo tedy rozlučku neopustí po svých a tipujete. Závěr růžový. Kniha na letní dovolenou. Neurazí, nenadchne. Za mě průměr.

10.03.2024 3 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Phoebe Morgan

Kniha Vás ničím nepřekvapí. Od začátku víte, kdo, co, co se bude dít. možná pro někoho, kdo s takovými thrillery začíná, může být kniha super, ale za mě slabší průměr.

04.03.2024 3 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Humus. Ono se tomu ani nechce věřit, že takové svinarny se staly podstatě nedávno a chvíli po tom, co lidstvo zažilo hrůzu během druhé světové války. A kde se v lidech bere taková krutost proti bezmocným a v tomto případě dětech. Mrtví nemluví, ano nemluví a to je obrovská škoda, protože tohle by měli slyšet všichni a být za to potrestáni.

02.03.2024 4 z 5


Lepšího manžela abys pohledala Lepšího manžela abys pohledala Alena Jakoubková

Pohádkový konec...nic neobvyklého téhle autorky. Ale proč si nespocnout u červené knihovny. I když příběh nebyl pořád jen růžový, takovou matku to nechceš.

28.02.2024 3 z 5


Oko Oko Bernard Minier

(SPOILER) Celkem hodně postav, ve kterých jsem se trochu ztrácela. Kniha dost naplněna brutalitou. Tím, že se opět na závěr objeví Hittman, no proč ne, ale není to tím, že už dochází autorovi nápady a budeme se točit v kruhu. Kniha byla čtivá, téma zajímavé, chvílemi jsem se v tom motala, takže bohužel za mě průměr. Ale určitě ve čtení budu pokračovat, jen z tohoto díla nejsem odvarena jak na začátku série.

27.02.2024 3 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

To bylo hustý... Tolik sprostých slov:-D zajímavý nápad psát kapitoly na přeskáčku, možná kdybych to věděla dříve, tak si knihu přečtu postupně, byla bych více překvapená. Ale možná ne. Kniha mě bavila.

21.02.2024 4 z 5


Vlak v 6:20: Cesta, která vede do pekla... Vlak v 6:20: Cesta, která vede do pekla... David Baldacci

Jde vidět, že knihu napsal muž, což o to, to problém vůbec není, jen na mě více akční než napínavé a někdy dost nelogické. Ale jednou a dost.

18.02.2024 3 z 5


Krev je voda Krev je voda Alena Jakoubková

I když jsem četla předchozí díly, tak jsem se ve všech těch postavách na začátku ztrácela. Kniha typická autorky. Akorát tentokrát akční jak v americkém filmu:-D je to ale taková ta oddechová kniha, i když hlavní hrdinky nejsou úplně moje favoritky.

12.02.2024 3 z 5


Železné katedrály Železné katedrály Romana Vaverová

Jakožto holka z Ostravy jsem byla zvědavá dozvědět se něco o svém kraji a určitě nejsem zklamaná. Kniha má příběh, je založena na skutečných lidech. Určitě stojí za přečtení.

10.02.2024 4 z 5