JanaO118 JanaO118 komentáře u knih

☰ menu

Kouzlo bílých Vánoc: Nejkrásnější dárek / Naučím Tě milovat / Kráska v domě Kouzlo bílých Vánoc: Nejkrásnější dárek / Naučím Tě milovat / Kráska v domě Beverly Barton

Tři krásné vánoční příběhy, každý jiný, ale všechny se mi moc příjemně četly. Bezva odpočinková knížka, která opravdu navodí atmosféru Vánoc a pohody.

21.11.2020 5 z 5


Pět neděl v balónu Pět neděl v balónu Jules Verne

Těžko knihu posuzovat z pohledu dneška, nerada bych jí ublížila. Ve své době musela být strhující. Mě teď ve 21.století zase tolik nezaujala, ale na druhou stranu byl krásný tajemný pocit držet v rukách starou osahanou knížku a prohlížet vážně úžasné ilustrace,které působí samy o sobě velmi historicky...

10.11.2020 2 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Takový obyčejný příběh s neuvěřitelným koncem. Přečetla jsem celou knížku, ale druhý díl mě neláká.

08.11.2020 2 z 5


Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Ufff, tak to byla šílená jízda! Příběh se mi vůbec nelíbil! Přesto jsem měla potřebu dočíst knihu do konce, asi jsem čekala na to "odhalení". Zápletka mě ale neuvěřitelně provokovala! Jesse a Ava jsou nezodpovědní, nevyspělí lidé a oba nejspíš trpí poruchou osobnosti, jejich vztah je plný manipulace, hysterie a neustálého drama! Oba by se měli začít léčit! Nelíbí se mi, jak Jesse oslovuje Avu "dámo", zní to divně, ale to je spíš problém překladu. A Ava si každou chvilku řekne, že s Jessem končí, ale neobtěžuje se mu to říct, prostě ho odepíše... Další díly, prosím, NEEEE!!

27.08.2020 odpad!


Aha! Rodičovství Aha! Rodičovství Laura Markham

Kniha je určena rodičům spíše menších dětí. Celá kniha vesměs shrnuje myšlenku "jak se chovat ke vztekajícímu dítěti a jak ovládnout vlastní vztek". Hodně kapitol jsem jen prolistovala, u několika jsem se zamyslela více. Asi záleží na tom, jaké informace zrovna potřebujete.

25.08.2020 3 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Takový romantický příběh jsem vůbec nečekala! Sympatický hlavní hrdina - zabiják, který neuměl vůbec zabít a milá krásná vdova. Mezitím nějaká akce a dobrý konec. Já jsem s knihou spokojená.

24.08.2020 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Moje první sci - fi, které absolutně zbožňuju! V mládí jsem na knihu narazila u staršího bratra... a od té doby má čestné místo mezi mými "top" knížkami. Četla jsem ji už několikrát, celý příběh mám pořád v hlavě a když ji vidím v knihovničce, tak mě to zahřeje u srdce!

24.08.2020 5 z 5


Dracula Dracula Bram Stoker

Opravdu strašidelně napsaná kniha, která se velmi dobře četla! Dracula od Brama Stokera je prostě klasika.

24.08.2020 5 z 5


Mamuti táhnou do bažin Mamuti táhnou do bažin Bohumír Fiala

Vynikající kniha, mnohem srozumitelnější než lovci mamutů! Sympatičtí hlavní hrdinové, které jsem v době čtení považovala za svoje kamarády, svižný děj a hezky vykreslená doba pravěku. K tomu krásné obrázky Z. Buriana. Skvělé čtení!

24.08.2020 5 z 5


Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Ludvík Souček

Fantastická knížka, která mě úplně překvapila! Milé, vtipné vyprávění a napínavý zajímavý děj. Četla jsem ji během školy, každou minutu v autobuse a o přestávkách :) Doteď cítím vzrušení z toho dobrodružství. Mám strach ji číst znovu, abych si nepokazila zážitek. To kouzlo možná dokážou ocenit jen odrůstající děti.

24.08.2020 5 z 5


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Lehce vtipná a příjemná knížka! Měla jsem obavu, že striptéři se mi moc líbit nebudou, ale opak je pravdou! Líbili se mi moc! Způsob vyprávění příběhu za Chrise byl super!

23.08.2020 4 z 5


Hell Boys Hell Boys M. T. Majar (p)

Super pohodová knížka! A přestože jsem spíš na přírodně - drsnější typy mužů než oholené hezouny, tak se mi "kluci" fakt líbili! Autorka podle mě velmi dobře vystihla pohled Ryana, opravdu jsem věřila, že příběh vypráví chlap.

23.08.2020 5 z 5


Věčný polibek temnot Věčný polibek temnot Jeaniene Frost

I tento díl se mi hodně líbil! Krásně se mi četla, hned mě vtáhla do děje. Dva večery a přečteno :).

23.08.2020 5 z 5


První rudá kapka První rudá kapka Jeaniene Frost

Naprosto báječná knížka, dokonalost sama! Zbožňuju každé slovo. Ráda si přečtu znovu!

23.08.2020 5 z 5


Krvavý písek Krvavý písek M. T. Majar (p)

Tento díl se mi taky moc líbil, akorát si myslím, že kdyby Tori Rubenovi vysvětlila předem, že potřebuje odjet, aby někomu pomohla, nemuselo to být takové drama. Ale to by pak asi nebyla ani zápletka :). I přesto se mi kniha dobře četla a kdyby byl další díl, ráda si ho přečtu.

23.08.2020 4 z 5


Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Knížka mě moc bavila, líbily se mi postavy i jejich jména. Četla se mi moc dobře!

23.08.2020 4 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Velice pěkný příběh, a přestože už dávno nejsem v pubertě, vůbec mi to nevadilo a kniha mě moc bavila.

23.08.2020 5 z 5


Pravda krve Pravda krve J. R. Ward (p)

Dokonalý příběh, skvělé čtení - ostatně jako všechno týkající se bratrstva černé dýky. Nové díly se mi líbí snad ještě víc než ty první (jestli je to vůbec možné)! :) Číst o černé dýce, ať už bratrstvu nebo odkazu - to je jako bych jezdila na návštěvu k milovaným lidem...

23.08.2020 5 z 5


Anglický hrdina Anglický hrdina Suzanne Enoch

Naprosto dechberoucí román! Přečteno na jedno posezení - doslova od večera do rána :) Několik postav znám už z dalších dílů, mám je moc ráda a příběh smutného Roberta a Lucindy mě vzal za srdce, prožila jsem s nimi celé to krásné zamilování. Realista by asi řekl, že takhle by to ve skutečnosti neskončilo, ale já nejen, že mám ráda dobré konce, já je k životu potřebuju. Kniha podle mých představ!

23.08.2020 5 z 5


Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

Knížka, kterou jsem poprvé četla v 17 letech a prožívala příběh očima hlavní hrdinky! Četla jsem se zatajeným dechem, výborná kniha! Vývoj událostí mě úplně překvapil. Ke knížce se během let stále vracím!

23.08.2020 5 z 5