ivanah ivanah komentáře u knih

☰ menu

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Knížka rozhovorů se svérázným duchovním s hlavou v oblacích, nohama na zemi a se srdcem na pravém místě :) Kéž by takových bylo víc!

15.01.2019 5 z 5


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

I když nenadchla, tak rozhodně potěšila :) Cítím to podobně. Velmi laskavá, prostá a srozumitelná knížka nejen o dětské duši, protože uvnitř jsme pořád všichni i dětmi. Bohužel spousta pasáží se opakuje, mohla být klidně poloviční. Až si člověk říká, jestli to autor po sobě aspoň jednou četl :)

15.01.2019 4 z 5


Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Nádherné ilustrace a inspirujici pribehy, s chuti jsem si ji precetla i v mem pokrocilem veku :) a poslala dal male rebelce me kamaradky.

15.01.2019 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Klasika, i podruhé pobavilo.

15.01.2019 5 z 5


To nemyslíte vážně, pane Feynmane! To nemyslíte vážně, pane Feynmane! Richard P. Feynman

Neskutečná knížka o fyzikovi, nositeli Nobelovi ceny, výjimečném učiteli, znalci umění, žen, trezorů a tak dále :), která vám navždy změní názor možná nejen na vzdělání. Asi nikdy nezapomenu na jeho objasnění toho, proč nám určitá rozhodnutí usnadňují život. Vším čím byl, byl tento člověk (http://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman) rád a díky této knize se pro mě stal bezpochyby velkým vzorem. Varování: občas se budete smát i nahlas.

30.04.2015 5 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Zdaleka ne tak drsné jako Harry Potter, zadna postava, kterou by si ctenar stihl oblibit, nakonec neumre :) První díl byl jako blesk z cisteho nebe a nic ho neprekonalo, ale i obe pokracovani staly za to. Ve vystupnich stanicich se knizky vsechny stejne spatne zaviraly a co teprve ty noci ;) Skoda, ze uz autor nic dalsiho nenapise, neskutecny vhled do spolecnosti a originalni temata.

27.04.2015 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Moje první koupená digitální kniha. A stála za to! Stejně jako první díl, který jsem ještě měla zapůjčený v klasické papírové podobě, a předpokládám, že i třetí. Tuto vynikající detektivní trilogii jsem prostě musela mít doma, jak se jednou začtete, tak vám nedá spát :)

12.04.2015 5 z 5


Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Zvláštní, dočíst knihu v předvečer výročí úmrtí autora (+ 2.3.1930) :) Dokázal být na svou dobu velmi otevřený a tím nám poskytl ojedinělé svědectví o své době. Překvapující je, že se za ta léta vlastně až tak moc nezměnilo. Jen dnešní stroje jsou možná trochu jiné, ale vnímání sexuality a lidské problémy s tím spojené zůstaly stejné. Stejně jako u dalších dobrých knih jsem měla ten zvláštní pocit, že odkrývá něco, co je jen můj subjektivní prožitek a zkušenost... Pozitivní na tom je, že jako lidstvo přes to stále žijeme :)

02.03.2015 4 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Každá věta mě doslova hladila po duši a občas vtipem zašimrala v žaludku. Tahle kniha léčí a dělá dobře únikem do světa, kde všechny bytosti jsou šťastny a úspěšně se vyhýbají všemu utrpení :) Skvělá oddechovka pro všechny milovníky koček a východních filozofií. PS: Já preferuji kočky, protože ty vám narozdíl od "budhistů" nemůžou zkazit půlku života...

05.10.2014 5 z 5


Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Poučné, ale i zábavné dílo popisující vzorce lidského chování ve společnost, kterého jsme sami často svědkem či aktérem, aniž bychom si to uvědomovali. Ke konci jsem ovšem ve všech scénářích a hrách měla celkem zmatek. Klobouk dolů před všemi, kdo musí tyto stereotypy a jejich skryté pohnutky ovládnout kvůli práci :)

28.09.2014 4 z 5


Noc zpovědníka Noc zpovědníka Tomáš Halík

Velmi čtivá, upřímná a lidská kniha. I když jsem místy ne úplně souhlasila, bylo pro mě až neskutečné, jak přesně vystihuje myšlenky a otázky, které si někdy kladu a možná nejsem sama. Do kostela občas zajdu právě díky takovým osobnostem jako je autor.

28.09.2014 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Zajímavé téma a neobvyklé vyústění.

21.04.2014 4 z 5


Povídky Povídky Jiří Kulhánek

Moje první od Kulhánka, zcela mě pohltila.

20.02.2014 5 z 5


Hotel New Hampshire Hotel New Hampshire John Irving

Nic moc, pamatuji si ji jako až příliš bizarní kousek.

20.02.2014 2 z 5


Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Moje první od Irvinga, asi nejznámější, ale rozhodně ne nejlepší. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na ten trochu šílený svět, ale následující jízda pak byla božská.

20.02.2014 4 z 5


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

Dokonalá, pro mě určitě lepší než Garp a nejlepší od Irvinga!

20.02.2014 5 z 5


Pitná kúra Pitná kúra John Irving

Nekonvenční, praštěná, vtipná, upřímná až na kost, skvělé ženské hrdinky. Biggie rules.... Na Irvinga trochu krátká a povrchní.

20.02.2014 3 z 5