Povídky
kniha od: Jiří Kulhánek
KoupitKoupit eknihu
Klasický příběh Je 7.00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta prozradí, jaké to je, když v postapokalyptické budoucnosti vstanete příliš brzy a Policie si prostě nedá pokoj. Poněkud méně klasický Trojúhelník prozradí, jaké to je, když v předapokalyptické současnosti vplujete do vod tak kalných, že si nedá pokoj Pobřežní hlídka....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/8145/povidky-8145.jpg 4272Žánr | Povídky, Sci-fi, Fantasy |
Vydáno | 2007, Klub Julese Vernea |
více informací... |
Komentáře (15)
Kniha Povídky

Mini knížečka = mini povídka - a ještě k tomu jsou v knížce dvě... proto se děj ani nedá pořádně rozvést. Ale čtení to bylo zajímavé, škoda jen, že taková rychlovka :(

přečteno u oběda v práci :) Já jako fanda Kulhánka jsem to chtěl a musel přečíst, ale nic světoborného nečekejte. Povídky jsou krátké bez napětí a akce na které jsme zvyklý.

Dvě krátké povídky vyšvihnuté typickým Mistrovým rukopisem.
Postapokalyptický svět zobrazený jen na pár stránkách je uvěřitelný a hned do něj bez problémů vplujete. Začnete s neohroženým hrdinou řešit jeho ožehavý problém a užíváte si jeho ironický a nadnesený pohled na svět. Má to spád a náboj.
V druhé povídce je výborně vybudovaná hustá a mazlavá atmosféra strachu a podivna, která je na Kulhánka zakončená nečekaně vtipně a odlehčeně.
Tato jednohubka určitě zpříjemní Váš den. :o)

Všechny knihy od Jiřího čtu jedním dechem, dokonce mi žena nadává, co zase v té knize hledám:-)

Přečteno doslova jedním dechem. Jednak proto, že je to opět skvěle napsané ale taky proto že jsou to opravdu mini povídky a mini knížečka.

Skvělé povídky až příliš rychle přečtené. Taková malá ochutnávka, která láká přečíst si víc od Kulhánka. :)

Knížečka obsahuje dvě povídky:
"Je 7.00 - pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta"
a druhá se jmenuje až skoro jednoduše a krátce : "Trojúhelník"
První povídka se odehrává v postapokalyptické budoucnosti a druhá naopak v předpokalyptické současnosti.
Pokud by vám umělecké dílo na obálce knížky o rozměrech 9,5 X 8,5 centimetrů někoho připomínalo, věřte, že jej nakreslil mistr ve svém oboru Luis Royo.
Lehce nadprůměrné povídky, které jsem přečetl asi za hodinku.
Autor a jeho další knihy
- Vyhlídka na věčnost 2011
- Noční klub. Díl první 2002