hojchna Online hojchna komentáře u knih

Obálka knihy Hrbaté duše Hrbaté duše Lenka Chalupová

Paní Chalupová ty konce prostě umí.. a nejen ty. Příběh dvou rodin z období války, o spolužití, pomáhání, udávání.. pěkně se četlo.

08.09.2026

Obálka knihy Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Tak z tohohle čtení mi bylo hodně smutno.. a hodně úzko.

29.08.2026

Obálka knihy Blízcí Blízcí Veronika González

Přečteno za dva dny, nedalo se skoro přestat. Vůbec jsem netušila, jakým tématem se kniha bude zaobírat, takže když začala Petřina část příběhu, hodně mě to překvapilo. Neveselé čtení..

13.08.2026

Obálka knihy Úlice Úlice Jakuba Katalpa (p)

Jakuba Katalpa má opravdu specifický styl psaní. Na jednu stranu strohé, na druhou rozevláté. Asi mi to ani moc nevadí, zvykla jsem si. Příběh zajímavý, těžký, neveselý..

08.08.2026

Obálka knihy Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Ze začátku jsem měla trochu problém se orientovat v postavách, ale druhá půlka knížky už měla větší spád a ten konec.. ten konec!

29.07.2026

Obálka knihy Pod magnolií Pod magnolií Martina Máta Nosková

Romanťárny na první pohled úplně nevyhledávám, ale tohle mě bavilo. Útlá knížka, ale bylo v ní dost.. romantika, historie, vtip.. Zajímavý nápad navrácení se v čase. Možná konec by mohl být trošku rozevlátější :)

16.07.2026

Obálka knihy Plný dům Plný dům Jojo Moyes

Příjemné čtení s celkem očekávaným koncem, ale proč ne. Téma čtyřicátnice po rozvodu je super :)

12.07.2026

Obálka knihy Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Daniel Krejčík

Daniela Krejčíka jsem jako herce ještě nezaregistrovala, ale zaujalo mě, že patří ke Krejčíkom, co mají pohřební službu. Bydlím nedaleko. Proto jsem po knize sáhla a určitě jsem udělala dobře. Četla se skvěle, ocenila jsem kratší kapitoly (ještě jednu stihnu než..). Chvílemi dojetí, chvílemi smích.. myslím, že si ráda přečtu i jeho první knihu :)

11.06.2026

Obálka knihy Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Za mě nedočteno. Dala jsem přes 100 stran a vůbec mě to nechytlo. Téma zajímavé, ale.. třeba někdy jindy v příhodnějším rozpoložení.

04.06.2026

Obálka knihy Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Pěkné zakončení trilogie. Škoda, že není další pokračování, dalo by se pokračovat dál a dál. Miluju ty nečekané konce, kdy vám spadne brada a ono to do sebe tak nějak zapadá..

23.05.2026

Obálka knihy Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Za mě důstojně napsané volné pokračování Kyselých třešní.. kniha mě bavila vesměs stejně, konec také překvapivý. Skoro mi je až líto, že nepocházím z Přerovska, abych byla ještě víc v obraze :)

13.05.2026

Obálka knihy Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Uff.. Vůbec jsem netušila, že se na Přerovsku děly takové šílené věci. Konec byl pro mě hodně nečekaný a emotivní.

06.05.2026

Obálka knihy Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Hodně čtivé, zajímavý příběh i postavy. Věřím, že bych po nějaké době po knize sáhla i podruhé..

29.04.2026

Obálka knihy Holčička, kterou tam nechali Holčička, kterou tam nechali Roxanne Veletzos

(SPOILER) Rozhodně zajimavé téma, kor když je příběh podle skutečné události.
A já bych chtěla vědět, jak to bylo dál, jestli se pak znovu setkala s adoptivními rodiči, jak to bylo s Victorem (opravdu ji miloval nebo se celé sehrál kvůli odletu?),.. prosím druhý díl :)

29.04.2026

Obálka knihy Zmatky Zmatky Klára Mikulecká

Celkově to bylo takové bez šťávy..

14.04.2026

Obálka knihy Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Z knihy mám takové rozpolcené pocity. Docela mi trvalo, že jsem si zvykla na absenci uvozovek. První část mě zase až tak nebavila, ale dospívání a dospělost, to bylo něco. Jsem na jednu stranu ráda, že autorka v tomto období nebyla úplně podrobná, protože uf, to teda byla síla..

04.04.2026

Obálka knihy Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

(SPOILER) Nejsem asi úplně cílová skupina. Knihu jsem si půjčila jen díky tomu, že jsem si nedávno projížděla program kina. A zaujalo mě téma. Možná budu trochu mimo všeobecnému nadšení, téma super, kniha hodně čtivá, dala jsem ji za dva dny :) ale prostě za mě to je i tak kniha, kdy na začátku znáte konec, takřka vše je dokonalé, hlavní hrdinka mimo jednoho kiksu bezchybná,.. celkem vzato jsem tomu nakonec moc nevěřila. Ano, trochu si odporuju :) Co se mi líbilo, byly dopisy psané Scottovi a na konci seznam písní.
Takže ano, za přečtení určitě stojí :)

23.03.2026

Obálka knihy Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Kniha se ke mně dostala náhodou, v rámci akce knihovny, zabalený v papíru jako překvapení. Opravdu příjemné překvapení. Hlavní hrdinka moje sympatie nezískala, ale děj odsejpal, na konci i moje otázky byly zodpovězené,.. Zajímavé čtení, zajímavé osudy v nelehké době.

23.03.2026

Obálka knihy Tvá M. Tvá M. Martina Preissová

Milé, pomalé čtení. Nečetla jsem na jeden zátah, jedním dechem, že bych se nemohla odtrhnout, to ne.. Povídky jsem si dávkovala pěkně postupně, jak byl čas. Přijde mi to fajn forma knihy vzpomínek na blízkou osobu, kterých má paní Preissová určitě víc. :)

16.03.2026

Obálka knihy Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Taková pomalá kniha. Musím říct, že mě bavila víc než Dva životy. Ale i u této knihy jsem očima přeskakovala zevrubné popisování různých zemědělských činností...

05.03.2026

Zavřít