Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence

Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330682/bmid_jak-mesicek-a-hvezdicky-pomohli-pan-Qnh-330682.jpg 5 10 7

Kdo se ujme opuštěné panenky? Pohádkový příběh odhozené panenky dětem umožní nahlédnout do dvou současných rodin, ve kterých vyrůstají dvě holčičky - Marcelka a Evička. Obě mají milující rodiče, obě si rády hrají s hračkami, ale přesto je v každé rodině všechno jinak. Poselstvím knížky je ukázat dětem, že hezké vztahy mezi lidmi jsou mnohem cennější než drahé dárky a hromady krásného oblečení. Pohádkové postavy měsíčka a hvězdiček se snaží dát zašmodrchané vztahy do pořádku a pomoci překonávat překážky při hledání blízkého člověka.... celý text

Vydáno: , Edika
více info...

Přidat komentář

Danago
21.06.2023 5 z 5

Pohádka, která je napsána přímo na dnešní dobu. Na rodině malé Marcelky ukazuje spoustu nešvarů dnešní doby a jako protiklad je zde rodina Evičky. Je jasné že nic není nikdy tak černobílé , ale je to pohádka, a tak to v pohádce chodí.
Určitě se při čtení této pohádkové knížky zamyslí jak děti, tak především rodiče. Je určitě lepší nemít mít láskyplný a pohodový život s malými dětmi , i když ty nebudou mít všechno, co vidí a na co si ukáží. Najít si na sebe a děti čas, přinese všem víc než ty nejdražší hračky .
Knížka nejmenší děti zaujme asi především nádhernými ilustracemi. Příběh bych se snažila s dětmi rozebírat nejen jej přečíst.
Pohádka je netradiční a určitě se k ní budete s dětmi rádi vracet.

Lucinka1982
17.10.2021

Na tuto knihu jsem se velice těšila.Jsem ráda, že jsem ji pro děti objednala.Je velice poučná nejen pro děti,ale i dospělé.Je to pohádka psaná dnešní dobou.Navíc jsou v knize nádherné ilustrace.Děkuji paní Yvonce za tuto nádhernou knihu a už teď se těším na další krásný svazek .A abych nezapomněla,tak mé děkuji, patří i ilustrátorce


lentilki
31.07.2021

Trochu mi vadily pasáže o hvězdách, přišly mi úplně zbytečné. Rodiny popsány příliš černobíle, ale pointa byla pěkná. Dcerku bavily spíše ilustrace. Možná až bude starší, zaujme i příběh.

AlenkaB
06.02.2021 5 z 5

Vybrala jsem dobře - nevšední pohádku z moderní doby. Knížka se nám moc líbila a na čtení jsme se těšili. O tom, jaké rozdíly můžou v rodinách panovat, jsme si nenásilnou formou pak povídali. A také o tom, jak je důležité si umět vážit svých hraček. V knížce jsou moc hezké ilustrace, které mě vrátily do krajiny mého dětství. Krásný příběh na aktuální téma bavil i mě. Příjemně navozená vánoční atmosféra nás zahřála u srdíčka. Smutek, radost i životní poučení, to vše jsme si u knížky užili.

hojchna
25.11.2020 1 z 5

Četla jsem knihu dětem před spaním a upřímně jsem se těšila, až ji dočteme. Špatně se mi četla, rodina Evičky byla popsaná až moc dokonalá, části o hvězdičkách nezáživné.. abych jen nekritizovala, líbí se mi téma knihy, ale to je tak vše.. A hlavní posluchači - děti - dcera 4r. moc neposlouchal, syn 7let ano, zajímalo ho, jak to dopadne s panenkou.

konvalinka87
27.10.2019 5 z 5

Krásná knížka napsaná s citem pro dětskou duši.Ukazuje dětem, že je důležité vážit si svých věcí a hraček. Také poukazuje na to, že je mnohem důležitější dbát o lidské vztahy než o majetek, či si děti kupovat dárky... Čteme jí už podruhé.

veronika0382
07.11.2018 5 z 5

Krásná, moderní pohádka pro kluky i holky, která končí na Štědrý den, navodí tu správnou vánoční atmosféru a vaše dětičky si určitě získá… Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Autorovy další knížky

Yvona Bednarová
česká, 1959
2016  90%Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence
2017  97%Samuel a Hortenzinka
2022  97%Sajdra a Tyrhen objevují svět

Kniha Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x