Sajdra a Tyrhen objevují svět

Sajdra a Tyrhen objevují svět https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495447/bmid_sajdra-a-tyrhen-objevuji-svet-9Ez-495447.jpg 5 13 11

Přidejte se k dobrodružství sourozenců Chrise, Jacka a Annie s dračími mláďaty Sajdrou a Tyrhenem, kteří objevují nebezpečný svět lidí. Devítiletý Chris musí zároveň vyřešit problém s kamarádem. Ustojí jejich přátelství vychloubání a zradu? Dvanáctiletý Jack je zase donucen skrývat tajemství. A na draky čeká nejedna životní zkouška, kdy půjde i o život. A jaký problém musí řešit šerif a jeho zástupce? Objevíte dva národní parky v Kalifornii a svět kolem Velkého medvědího jezera. Setkáte se s divokou medvědicí i pumou, kojoty a chřestýšem. Dozvíte se také zajímavosti ze světa obrovských sekvojí, největších stromů na světě. Čeká na vás záhada, dobrodružství, napětí, velké rozhodování i boj o život. Příběh o sourozenecké lásce a soudržnosti i rodičovském porozumění je určen pro chlapce a dívky od 8 do 12 let.... celý text

Přidat komentář

Danago
30.05.2023 5 z 5

Dobrodružství pro chlapce i holčičky, které mají rádi draky. Není to nic na sílu, jedná se o zajímavý příběh o přátelství a běžných dětských problémech. Děti se při čtení dozví velmi nenásilně nejrůznější zajímavé informace, a tak se získává všeobecný přehled. Tentokrát o dvou amerických národních parcích sama jsem netušila , co všechno zde roste a žije.
Fotky na konci knížky určitě přidávají knize na rozměru a na přitažlivosti i věrohodnost. Co se týká umístnění příběhu do Ameriky je to určitě dobrý tak jak děti trochu přimět naučit se anglicky vyslovovat jména, naštěstí kniha není přehnaně zahrnuta anglickými slovíčky i v tom je další kouzlo knížky.
A ti dráčci, ti chytnou za srdce i dospělého.
Určité poučení děti z knihy získají a při tom si nebudou připadat, že by se cokoli učily, což je další plus.
Dětem od 8 do 12 let určitě můžu doporučit.

veronika0382
20.03.2023 5 z 5

Krásná knížka, ve které vaše děti zažijí spousty zábavy a hromady dobrodružství.
Více v recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)


ElikaS
08.12.2022 4 z 5

Audioknížku jsem kupovala pro téměř 7 letého, pro kterého jsou draci atraktivní téma. Samotný příběh byl fajn a zaujal i mě jako dospělou. Byl napínavý, dobrodružný a originální. Navíc musím ocenit, že se syn dozvěděl i něco nového, ať už o zvířatech nebo o národních parcích. Jediné mínus vidím v interpretaci. Ta nám bohužel nesedla a obzvlášť na začátku jsem si připadala, jak když poslouchám spíše smuteční řeč než knihu pro děti. Bohužel styl, jakým je audiokniha načtena se projevil i na pozornosti syna, takže o jeho oblíbenou audioknihu se jednat nebude.

Mirka26
20.11.2022 5 z 5

Dostala se mi do rukou tato knížka , kterou jsem dala vnukovi k narozeninám . Než jí dostal tak jsem si jí prolistovala , zaujala mě svým obsahem a poutavým vyprávěním a tak jsem se dala do čtení. Musím říct že mě , jako dospěláka zaujala . Na dotaz jak se knížka líbila vnukovi odpověděl : ,, Babičko ta byla moc krásná. Zajímavé vyprávění o dvou dráčcích mě bavilo. Dozvěděl jsem se spousty zajímavých informací o národních parcích v Kalifornii , tam bych se chtěl jednou podívat . Líbilo se mi vyprávění když Sajdra a Tyrhen se dostali do domu lidí a vyváděli tam lumpárny . Určitě si jí přečtu znova " . Jsem ráda že vnoučka knížky zajímají a že jsou spisovatelé kteří dokážou napsat zajímavou knihu pro malé čtenáře.

aimi
21.10.2022 4 z 5

Dobrodružný příběh o třech sourozencích z prostředí amerických národních parků. Během rodinného výletu děti objeví dvě dračí mláďata. A dračí mláďata objeví lidský svět. A hlavně draci zjistí, že drbání je ohromně fajn.
Děti i draci se setkají s pumou, kojotem, medvědem i s chřestýšem.
Příběh se dotkne i témat přátelství, zrady, rodinné pospolitosti a navazování nových přátelských vztahů.
Autorka šikovně zasadila do vyprávění i poznatky o fauně a flóře americké přírody. Co žerou netopýři, jak se pozná černá vdova, jak moc je nebezpečná tarantule, jak vypadá Joshua Tree a nebo jak je vysoká sekvoj.
Příběh je dobrodružný, ale tak nějak příjemně. Vhodný pro citlivější děti, které rády napínavé příběhy, ale na druhou stranu se nechtějí budit strachy ze spaní (jednoho takového mám).

Knihu mohu doporučit holkám i klukům, "unisex".

Vše podtrhují krásné ilustrace a fotky z parků v závěru knihy.

Napínavý příběh s lehkým prvkem fantasy pro samostatné čtení (od 8 let) nebo i k předčítání (od 6 let).

A * navíc za to hezké poselství v jedné z kapitol. A to, že kniha dává víc než videohry. :-)

Josef920
27.09.2022 5 z 5

Moc hezká kniha, která svým příběhem malé čtenáře a posluchače vtáhne a nepustí až do konce. Dobrodružství dětských hrdinů v knize, prožívaly i moje děti a nemohly se dočkat dalších kapitol.
Hned by se chtěly podívat do popisovaných Národních Parků, aby se přesvědčily, že stromy o kterých se v knize píše opravdu existují. A mnoho dalšího. Doporučuji!

dolak.l
23.09.2022 5 z 5

S vnuky čteme knížku na pokračování každý večer před spaním. Občas mě donutí přečíst o kapitolu navíc, když se jedná o více napínavou část, ale většinou při čtení krásně usnou. A hlavně! Konečně jsem jim snad ukázal, že kniha v sobě může skrývat víc než videohra, bez knihy už nechtějí jít do postele.

Henriette
04.08.2022 5 z 5

Tato zábavná, v mnohém svérázná a napínavá knížka mě okouzlila od prvních stránek. Děti mám na ni zatím malé, proto jsem ji četla sama a dětem ji schovám, až k ní dorostou. Jsem přesvědčená, že se čtenářům, kterým je určena, bude moc líbit. Je napsána čtivou formou, čte se svižně a od první chvíle vás přenese do kalifornské přírody, až máte pocit, že tam jste spolu s hrdiny.

konvalinka87
03.08.2022 5 z 5

Další knížka naší oblíbené autorky. Tentokrát dobrodružný a občas hodně napínavý příběh dětí ve věku od 9 do 12 let a dvou dračích mláďat Sajdry a Tyrhena. Syn ji chvílemi četl nahlas a musím přiznat, že i naši mladší byli příběhem velmi zaujatí. Setkání se světem opravdových medvědů, kojotů a pumy se nám moc líbilo. Ale nejlepší jsou scény s draky. Některé kapitoly jsou viděny jejich očima a jejich myslí. Moc zajímavé. V knize je navíc pár velmi zajímavých informací, které děti i dospělé obohatí. Navíc je doplněna moc hezkými barevnými i černobílými ilustracemi a dokonce pár barevnými fotkami. Příběh bavil i nás dospělé, není jen pro děti. Určitě si k němu pořídíme i audioknihu, která vyšla. Třeba se naše děti v autě konečně přestanou nudit.

AlenkaB
17.06.2022 5 z 5

Příběh o Sajdře a Tyrhenovi se nám moc líbil. Je to to napínavé dobrodružství dětí a malých draků. Nejhezčí je sledovat, jak draci poznávají svět lidí i divokých zvířat a ty jejich reakce. Líbilo se nám, jaký hezký mají spolu draci vztah. V knize jsou moc hezké, věrně vypadající ilustrace – černobílé i barevné. Já jsem ocenila, že jsme se navíc dozvěděli i zajímavé informace ze dvou národních parků v Kalifornii. Není to prostě jen další dobrodružný příběh o dracích. Tento je úplně na jiné téma, než jsem kdy četla. Ale úplně nejvíc nás pobavili kapitoly, když draci pronikli do domu Kramerových a co tam prováděli

Daisy21
06.06.2022 5 z 5

Velmi milá a poučná knížka, která potěší děti i jejich rodiče při společném čtení. Laskavý příběh (nejen) o mnoha tvářích přátelství. Můžu doporučit :-).

Autorovy další knížky

Yvona Bednarová
česká, 1959
2016  90%Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence
2017  97%Samuel a Hortenzinka
2022  97%Sajdra a Tyrhen objevují svět

Kniha Sajdra a Tyrhen objevují svět je v

Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x