Ema a lesní zvířátka

Ema a lesní zvířátka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387560/bmid_ema-a-lesni-zviratka-IbK-387560.jpg 5 20 7

Bohatě ilustrovaný příběh pro předškolní děti o malé Emě, která jde do lesa pozdravit lesní zvířátka. Vyprávění doprovázejí otázky a úkoly. • Co se stane, když se malá holčička Ema rozhodne, že půjde do lesa za zvířátky? Les je místo, kde se skrývá mnoho překvapení, ale Ema se může setkat i s nebezpečím. Při své cestě potká hladového ježka, nevlídného jezevce i chytrou paní sovu, která jí vypráví o obyvatelích lesa. Když se večer začne stmívat, budeme držet Emě palce, aby se v pořádku vrátila domů. Překlad ze slovenštiny.... celý text

Přidat komentář

Juss-Berry
02.01.2023

Nejúžasnější kniha do environmentální výchovy. Emička se rozhodla, že si půjde popovídat se zvířátky do lesa a zažívá tam mnoho zajímavých poučení, poznává bylinky na louce, plody lesních dřevin, ptáky, stopa aj. Velmi poučná kniha pro práci s dětmi již od 4 let.

Zlatinka.Emilly
12.12.2021 5 z 5

Moc krásná knížka pro děti, bohatě ilustrovaná a úkoly k procvičení znalostí i paměti. Ema se seznamuje s lesními zvířátky, jen si myslím, že měl být příběh pojat trochu jinak, aby se nám za chvíli děti, na základě Emina příběhu, nerozeběhly do lesa, kde had není kamarád a medvěd by si asi všiml.


TerJac
13.05.2021 5 z 5

Určitě doporučuji každému, kdo se chce se svým dítkem věnovat přírodě a z četby si zároveň odnést i nějaké informace. Kniha je nabízí a to nejen je, ale i menší aktivitky. Navíc se z příběhu dítě krásně dozví potřebné informace o přírodě. Prostě krásné.

hojchna
16.10.2019 5 z 5

Krásná knížka, hodně obrázků, akorát textu, úkoly pro děti, moc nás bavila..

tanik
17.07.2019 5 z 5

Kouzelná knížka o dívce, která jde do lesa pozdravit zvířátka. Čtení o jejím putování je proloženo úkoly pro malé čtenáře, kterými Emě pomáháme například barvami tvary, určováním stop, zvuky ptáků, atd. atd. Mojí tříleté se opravdu velmi líbí a každý večer se na ni těší. Nechybí poučení, jak se v lese chovat a podobně. Ilustrace jsou velmi povedené, milé. Vřele doporučuji!

GaleW
09.04.2019 4 z 5

Pro malé děti (školka, 1.třída) kouzelná knížka, mé dcerky bavily především úkoly, které byly vloženy mezi vyprávění. Za nás povedené!

Metla
15.02.2019 5 z 5

Ideální četba pro malé milovníky přírody. Příběh o děvčátku, co se vydalo samo do lesa poznávat zvířátka, proložený několika jednoduchými kvízy. Ema si popovídá třeba s jezevcem, dozví se, že nemá dělat kravál, zjistí něco například o užovkách, mravencích, o zvířecích stopách, stromech a jejich listech, o květinách, získá nějaké informace od sovy... Byla jsem předem napružená, jestli tvůrci zkusí předškolákům nakecat, jak je v pohodě motat se kolem včelích úlů, případně porozprávět s medvědem. Čekalo mě milé překvapení: Ema projevila pud sebezáchovy a žádný přátelský potlach s potenciálně nebezpečnými tvory se nekonal. V závěru se objeví varovně vztyčený prst, když vyplašená dívenka po setmění spěchá domů.
Knížka je vcelku bohatě a roztomile (nikoliv kýčovitě) ilustrovaná, příjemná, poučná, ideální pro věk 3 - 6 let, s dcerkou jsme si ji obě pěkně užily a nerady výtisk vracely do knihovny. Taková zkrácená soft verze Kingovy "Holčičky, která měla ráda Toma Gordona" :-). Za mě spokojené čtyři hvězdy a jako obvykle přidám jednu za moji zvídavou cácorku. 90%

Autorovy knížky

2018  97%Ema a lesní zvířátka

Kniha Ema a lesní zvířátka je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x