hnatlubo hnatlubo komentáře u knih

Obálka knihy To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Tuhle knihu jsem si chtěl přečíst už dlouho, ale byl jsem celkem zklamán. Čekal jsem víc lehkosti a vtipu, uvidím jestli budu číst i další díly. V knihovně máme ještě dva.

24.01.2026

Obálka knihy Obrazový opravník obecně oblíbených omylů Obrazový opravník obecně oblíbených omylů Ludvík Souček

Tohle bylo pro mě docela velké zklamání. Čekal jsem zábavné čtení, místo toho jsem se dočkal suchopárného popisu několika hesel z nichž některá jsou naprosto zbytečná. Autor si bohužel hraje na všeználka.

11.01.2026

Obálka knihy The Doors - kompletní příběh The Doors - kompletní příběh kolektiv autorů

Výborně zpracováno.

08.01.2026

Obálka knihy Bitva o Britanii : Červenec až září Bitva o Britanii : Červenec až září Marcel Jullian

Začátek knihy nebyl, špatný, ale postupně se začala stávat nezáživnou. Množství překlepů a špatný překlad (Fráze jako: jakost pilotů místo kvality pilotů nebo terče místo cílů) publikaci vůbec nepomohly. Nechávat si jí nebudu.

04.01.2026

Obálka knihy Nejmladší kapitán Liberatoru P/O Augustin Netrefa DFC Nejmladší kapitán Liberatoru P/O Augustin Netrefa DFC Pavel Vančata

Kvůli neskutečnému množství zkratek, čísel a zbytečných tabulek je většina knihy téměř nečitená. Navíc velká část je obecný popis operační činnosti 311. perutě, nikoliv života hlavního aktéra. Stejně jako předchozí práci autora, kterou jsem četl (Říkali mu Zeke) ji do své knihovny zařazovat nebudu.

27.12.2025

Obálka knihy Titanic: Nikdo nechtěl uvěřit Titanic: Nikdo nechtěl uvěřit Václav Králíček

Velmi čtivě a zasvěcemě napsáno.

21.12.2025

Obálka knihy Ostnatej drát nenaladíš Ostnatej drát nenaladíš Vladimír Mertlík

Výborné čení.

19.12.2025

Obálka knihy Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Četl jsem ji už podruhé a byl jsem stejně fascinován jako před léty. Autor skvěle vylíčil zrůdnost Bobliga a Ignáce.

17.12.2025

Obálka knihy Dějiny Slovenska Dějiny Slovenska Dušan Kováč

Skvěle napsáno, jen je škoda, že odpovědný redaktor neodvedl lepší práci.

09.12.2025

Obálka knihy Iron Maiden: Infinite Dreams Iron Maiden: Infinite Dreams Bruce Dickinson

Je to sice klasický PR text, ale najdou se v něm i méně známé zajímavosti. Velkým plus je, že kniha končí až v letošním roce.

03.12.2025

Obálka knihy 333 tipů a triků pro VMware 333 tipů a triků pro VMware Michal Šika

Klasický nezáživný manuál.

30.11.2025

Obálka knihy Sovětská letadla studené války Sovětská letadla studené války Edward Ward

Pěkně zpracovaný přehled sovětských letadel, potěšilo mě i uvedení méně známých typů.

28.11.2025

Obálka knihy Nikita na trůně. Chruščov v čele SSSR v letech 1953 - 1964 Nikita na trůně. Chruščov v čele SSSR v letech 1953 - 1964 Václav Veber

Rozhodně zajímavá kniha.

26.11.2025

Obálka knihy PACH s vůní rock 'n' rollu aneb co v knize nebylo PACH s vůní rock 'n' rollu aneb co v knize nebylo Oldřich Bašta

Dodatek předchozí knihy.

26.11.2025

Obálka knihy Zápotocký: Příliš mnoho životů Zápotocký: Příliš mnoho životů Michal Stehlík

Perfektně a srozumitelně napsaná monografie.

23.11.2025

Obálka knihy Pod palbou hloubkařů Pod palbou hloubkařů Filip Vojtášek

Zajímavé téma, ale poněkud nešťastně zpracované.

20.11.2025

Obálka knihy Slovácko sa súdí aj nesúdí Slovácko sa súdí aj nesúdí Zdeněk Galuška

Když jsem se v osmdesátých letech díval na seriál Slovácko sa nesúdí byl jsem nadšen. Knížka se mi už tolik nelíbila. Slovácké nářečí, kterým je psaná miprostě v knižní podobě nesedí.

20.11.2025

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

Knížku jsem četl protože se její děj odhrává v Praze. I když mi občas přišla překombinovaná a přitažená za vlasy vyloženě špatná nebyla. Nechávat j ji však nepotřebuju.

15.11.2025

Obálka knihy Stalker Stalker Lars Kepler

Většina knihy mě nudila, konec byl sice strhující, přesto si jí nechávat nebudu.

09.11.2025

Obálka knihy Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války (3/4) Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války (3/4) Jaroslav Hašek

Já jsem asi divnej, ale mě knižní Švejk moc nenadchl. Chápu, že Hašek chtěl poukázat na absurditu války a c.k. armády, ale na mě tam bylo absurdity až moc. Mám raději realističtější knihy.

03.11.2025

Zavřít