Jan Žižka přehled

Petr Čornej

Velká Žižkova biografie z dílny respektovaného znalce husitské doby představuje táborského hejtmana v netradičním světle. Příběh nejslavnějšího českého vojevůdce se odehrává na pozadí barvitého dějinného panoramatu, jež pomáhá porozumět Žižkovu vnitřnímu světu a motivaci jeho činů. Žižkův nový životopis vychází u příležitosti 600. výročí výbuchu husitské revoluce a napravuje bilanci české historiografie, jež po tetralogii Františka Šmahela nepřišla s fundovaným vědeckým dílem na toto vzrušující téma již půl století.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Dílo Petra Čorneje o Janu Žižkovi se setkalo s nadšeným přijetím čtenářů. Kniha je považována za skvostnou monografii, která detailně zkoumá život a dobu husitského vůdce. Autor přináší objektivní pohled na historické události a osobnosti, což čtenářům umožňuje lépe pochopit kontext doby. Čtenáři oceňují nejen obsah, ale i stylistickou úroveň, která činí knihu přístupnou a čtivou. Publikace je bohatá na informace a podněcuje k zamyšlení o historických interpretacích a jejich vlivu na současnost. Všichni, kdo se zajímají o českou historii, by si tuto knihu neměli nechat ujít. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jan Žižka mohla líbit?

• Historici a milovníci historie
  • Čtenáři hledající hlubší porozumění husitství
  • Studující a akademici v oboru dějepisu
  • Všichni, kdo se zajímají o českou kulturu
  • Fanoušci literatury faktu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jan Žižka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Ramiel
05.01.2026

Obsáhlé dílo více o době, ve které Žižka žil, než o vojevůdci samotném. A to z celkem prostého důvodu, že se o Žižkovi nedochovaly skoro žádné záznamy. Největší přínos pro mě byl ten, že autor oddělil jasná fakta od fabulací, které se na osobu husitského hejtmana nabalily v průběhu dalších staletí.

všech 102 komentářů

Související novinky - Jan Žižka (0)

Ocenění knihy (2)

2020 - Magnesia Litera (Kniha roku)
2020 - Magnesia Litera (Litera za naučnou literaturu)

Kniha Jan Žižka v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně285x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi