HannyC HannyC komentáře u knih

☰ menu

Lucia Lucia Bernard Minier

Kriminálky - miluju. Ale toto?

Tahle knížka se fakt nepovedla. Je totiž k neuvěření.
Autor zjevně není akademik. A rozhodně není ani kriminalista.
Slova v knize lžou. Nesouvisí. Hrdinové nezaujmou. Jsou totiž totálně nesympatičtí. Troufám si říci až nelidští ... asi je to tou moderní dobou.

Minier čtenáře lapá do "vyumělkované" pasti ... ale mě fakt nedostal.

25.02.2023 2 z 5


Pět Tibeťanů Pět Tibeťanů Peter Kelder

Nic není náhoda a pokud se vám do rukou dostane tato knížka, nechte si napovědět. Není třeba začít hned. Třeba je zamyslet se. Všechno má svůj čas, a pokud snad nejste připraveni, nevadí. Ono to přijde. ... Deset minut denně přeci není moc.

19.09.2022 4 z 5


A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Útlá lehká knížečka, která má emocionální váhu těžkého kamionu. Jede rychlostí metelesku blesku, a vyklopí vás bez varování v poslední zatáčce. Brečet stihnete až s finální tečkou. Podotýkám: sladkou tečkou.

03.08.2022 5 z 5


Pět Tibeťanů Pět Tibeťanů Christopher S. Kilham

Toto je nejvýstižnější knížka na toto téma jakou jsem četla. Prostě jen začít .... Zázraky se dostaví .... Já začínala na 4 ... A bez techniky ... teď už to dávám ... stavy extáze nemám ... ale v pohodovému rauši už jsem ....

18.07.2022 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Nedám. Tuhle knížku si nechám. Protože je tak trochu o mně. Protože je tak trochu o každé ženuši, kterou znám :) ... a protože je tak trochu o fotbale. A fotbal moji kluci milují. Fotbal totiž milují nakonec všichni ... protože i já jsem byla tak trochu Britt Marie ... a o míči jsem věděla jen to, že je kulatý. S touto knížkou jsem pochopila, že je středobodem všeho ... a možná to po přečtení této knížky pochopíte i vy :) ... i když příběh je zcela a jistě spíše pro ženy ... ale to nevadí ... nic není perfektní ... ani míč, ani fotbal, ani tento příběh ... a už vůbec ne život.

02.07.2022 5 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Jednoduše popsané holé pravdy o životě, které jsou stále platné. Zatím.

Obávám se, že v uni-eko-pseudo-virtual-kontrolované společnosti už bude jejich znění náležitě po-upraveno a do-vysvětleno s milionem nepochopitelných a velmi dlouhých poznámek.

10.01.2022 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Název knihy mě trochu odrazoval ... psychologické žvásty fakt nemusím ... ale kolt, bankovní lupič a rukojmí mě navnadil. A to překvapení! Není to typická krimi, není to ani lékařská anamnéza. je to totiž tak trochu: thriller, drama, rodinná kronika a červená knihovna dohromady. Nebo výstižněji: laskavá pohádka pro dospělé :)

Na první pohled jednoduše složité čtení, které je vlastně jen složitě jednoduché ... jen musíte vědět, pro koho vybrat tu správnou pizzu :)

Viděla jsem i zfilmovanou verzi na Netflixu ... povedená adaptace ... ale věřte mi, kniha je kniha. Mezi řádky se toho totiž vejde nejvíc :)

09.01.2022 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nikdy bych nevěřila, že je možné brečet a smát se zároveň.
Člověk to prostě nemůže vzdát, protože nic není zadarmo ... ano, životní rváče prostě miluju.
Myslím, že mladí tuto knihu už nejsou schopni plně docenit (viz komentáře níže), ale generace, která je ještě člověčí ji určitě pochopí. :)
Jako já ... protože i my doma máme kocoura bez ocasu :)

05.01.2022 5 z 5


Do p*dele s plasty Do p*dele s plasty Emilly Barrett

Větší blábol jsem nečetla. Je vám zima? Oblékněte si svetr. Při mytí podlah prosím nepoužívejte plastové rukavice. Kupte si rukavice značky XYZ. No to jsou ale kecy. Paní spisovatelka je určitě singl nebo lesba. Soudím tak podle toho, že místo kondomu doporučuje antikoncepční injekce - pro ženy? Vydavatelství Jota muselo dostat dost velkou prémii, aby tuto "debilitu" vydalo.

Osobně u mě vydavatelství JOTA PRÁVĚ ZTRATILO KREDIT. FUJ. ŽE VÁM NENÍ HANBA!

Knihu prosím správně recyklujte. My ji hodili do modrého kontejneru. :)

25.12.2021 odpad!


Pátá profese Pátá profese David Morrell

Velké zklamání. Jedna z nejslabších knih od Davida, kterou jsem četla. Napínavá - ano. Uvěřitelná - možná. Ale operace mozku už je skutečně spíše "fantasmagorie" ... Tři hvězdy za poutavé čtení a za zajímavé údaje o Japonsku. Bohužel však nenadchla.

27.01.2021 3 z 5


Osudný portrét Osudný portrét David Morrell

Nikdy bych nevěřila, že se mi bude líbit love-story o citlivém malíři a naivní modelce. David však dokáže skloubit vojenskou tématiku, obchod se zbraněmi a svět CIA takovým způsobem, že se necháte zcela pohltit i příběhem ze světa umění ... a přitom vám stojí napětím chlupy (teda pokud nějaké máte) a běhá mráz po zádech ... a to i když se právě nacházíte na francouzské Riviéře nebo na březích Karibiku. Davide, tleskám a děkuji za nezapomenutelný zážitek ... jako pokaždé.

29.12.2020 5 z 5


Černá neděle Černá neděle Thomas Harris

Napínává kniha o reálném světě.

08.06.2020 4 z 5


Nesmrtelná duše Nesmrtelná duše Ervin László

Zklamání. Autor pouze shrnuje vybrané údaje z "odborných" studií. Uvedená data jsou však stěží ověřitelná. Citace z oblasti fyziky nesrozumitelné. V knize je prázdno. Akáša je sice neustále omílána, nicméně se o ní nedozvíte nic. Ach jo. Velké, opravdu velké zklamání.

08.06.2020 2 z 5


Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Zpočátku poutavá a jasně strukturovaná kniha ... bohužel po opuštění ostrova Jersey spisovatel zcela opustil "srozumitelnou" vypravěčskou cestu a já se začala ztrácet ... příběh, který se mohl stát ... avšak bez "uvěřitelného" konce ... debatní psychologické fráze na samém konci knihy mě zcela unavovaly ... přeskakovala jsem řádky, jen abych knihu mohla "dočíst" a udělat si háček: splněno. Ach jo ... velká škoda ... uspěchané konce žádné knize nesvědčí. Opravdu ne.

11.05.2020 3 z 5


Hra bez pravidel Hra bez pravidel Vince Flynn

Miluji Flynna :) Ano dnes jsem dospěla k tomuto závěru. Poutavé čtení, reálné postavy a profesionální znalost. Nejlepší z nejlepších svého druhu :)

30.03.2020 5 z 5


Americký zabiják Americký zabiják Vince Flynn

Jsou lidé, kteří musejí projít opravdu dlouhou cestu, aby dospěli k bodu nula :) ... a přesto došli jako vítězové :)

30.03.2020 5 z 5


Aura, čakry a sebeléčení Aura, čakry a sebeléčení Hana Rakušanová

Útlá knížka, která vám stručně vysvětlí zrcadlení aury prostřednictvím čaker a jejich reflexe na váš životaběh.
Jako doplňující informace k vaší aura-fotografii ideální.
Bohužel příklady ze života jsou "prázdné" ... anonymní ... tak trochu úryvky z novin. Přečtete ... a zapomente.
Škoda. Jinak dobrá knížka.

30.03.2020 3 z 5


Reiki pro začátečníky - Průvodce terapií pomocí jemné energie Reiki pro začátečníky - Průvodce terapií pomocí jemné energie Victor Archuleta

Knížka vám nepoví nic. Cílová skupina: IQ80 a níž.

13.03.2020 2 z 5


Poslední muž Poslední muž Vince Flynn

Kniha pro několik "akčních" večerů :) ... kdy pochopíte, že Afgánistán a jeho sousedé jsou opravdu k nepochopení :) ... řada věcí mě překvapila ... a poučení, které si z knihy beru já je toto: "Nikdy nic není takové, jaké se zdá" ... a "Smrt přítele může být nakonec osvobozující, zvláště když se na jeho místě objeví, váš nepřítel". Prima čtení.

19.01.2020 5 z 5


Kocour Bob a jeho životní moudrost Kocour Bob a jeho životní moudrost James Bowen

Zadání knihy: tady máš několik mouder od světových filozofů ... napasuj to na kocoura Boba, když už je to takový trhák, tak ať z toho ještě něco vytřískáme ... protože tady už není ke sdělení zhola nic ... autor se neustále opakuje, zkouší duchaplnosti přizpůsobit kočičímu světu (podle mě bez úspěchu) ... tipuji, že čtenáři, kteří knihu hodnotili přede mnou toho ze světové "hodnotné" literatury zatím nepřečetli mnoho ...

19.01.2020 2 z 5