Do p*dele s plasty

Do p*dele s plasty https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423574/bmid_do-p-dele-s-plasty-ZRa-423574.jpg 3 21 7

101 způsobů, jak se osvobodit od plastů a zachránit svět. Průvodce životem bez plastových odpadů. Také vám nedá spát pomyšlení, že naše planeta je zahlcena plastovým odpadem? Že jsou ho plné oceány? Jen žádnou paniku! Prognózy ekologů jsou neradostné, ale boj s plasty už začal a zapojit se do něj můžete i vy. Ačkoli je plast převratným vynálezem a v některých oblastech bychom jej těžko mohli nahradit, zejména jednorázové plasty jsou dnes zbytečně doslova všude a krátká doba jejich použití je zcela neúměrná velmi dlouhé životnosti. Tato kniha přináší 101 snadných způsobů, jak omezit plasty, a dotýká se tří hlavních oblastí: jídla a pití, domácnosti a životního stylu. Napoví vám ohledně nákupů a uchování potravin, hygieny či módy a zjistíte, že vaše snaha o udržitelnější život je nejen výzvou, ale může přinést i spoustu překvapivých objevů a zábavy. Dotýká se totiž i některých situací v životě, které by vás možná nenapadly. Víte, že běžná žvýkačka je vyrobena z plastů? Že plasty mohou obsahovat i některé čajové sáčky? Díky jednoduchým praktickým krokům zaměřeným na omezení plastů v každodenním životě je tato knížka perfektním průvodcem pro každého, kdo se rozhodl narukovat do boje s plasty. Naše snadné tipy vás povedou tak, abyste krůček po krůčku dokázali měnit své návyky, až se nakonec vyloučení plastů ze života stane vaší přirozeností.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Jota
Originální název:

F**k Plastic , 2018


více info...

Přidat komentář

Vivetkav
02.04.2024 3 z 5

Musíme brát s rezervou, že to nebylo vytvořeno čechy jen překlad, ale co na každém šprochu pravdy trochu ať si v tom každý něco najde i kdyby to byla jedna jediná věc má to smysl.. je třeba toho červíčka do mozku vložit a trochu ho živit tím co se s plasty děje dál a proč je co nejvíc omezit nekupovat nepodporovat .. mě se kniha líbila jednoduché stručné i pro děti dobré, aby si občas přečetli

DominaCZ
04.05.2023 odpad!

Twl co, právě čtu že jsem divná jen proto že nemám ráda oplatku od zmrzliny??

Sprchovat se 2x týdně!?

Rukavice z kukuřičného škrobu??

I kartáček ať má rozložitelný štětiny a doma vyrábět jak věci na čištění, tak deodorant??

WC pokladen svíčkami protože osvěžovač vzduchu je přece zlo taky masakr.

Nesplachovat ??

Nesmím mít ani menses a dělat to s kondomem, propána!!!

Proč bych měla žínku za 200 rozstříhat na kolečka abych měla jakože tamponek, když si můžu koupit pratelné tampony twl???

Posílat nalezený PETky z přírody a pláží společnostem na jejich vlastní náklady?? A oni jako co s ní...jebnou ji do odpadu a ta zas skončí v přírodě.

Atakovat poslance na Twitteru, aby lobbovali za non-PET world??? Twl to je stalking už.

Takže ne, jak se tu píše níže, je to pořádnej blábol a to je slabý slovo.
...snad každej ví jak se v základu chovat ale tohle je zase klasická zelená posedlost ...
Střídmost a rozum je to co těmto zeleným palicím chybí.


Jordanka9
07.03.2023 4 z 5

Také si myslím, že až takový blábol to není. Malý formát , jednotlivé listy postupně z vazby odpadávají, což není vůbec na škodu, jednotlivé kapitolky se dají číst na přeskáčku. Pro začátečníky dost vhodné , mohou si postupně tvořit ekologické návyky. Některá doporučení vzhledem k roku vydání originálu v r. 2018 a českého překladu o rok později jsou v ČR již realizovaná- např. zákaz výroby plastových uchošťourú , jednorázových brček, plastových příború a tácků a jejich náhrady vhodnějšími materiály. V bezobalových prodejnách již běžně narazíme na tuhé šampony, dřevěné zubní kartáčky, menstruační kalíšky a další ekologické vychyťávky. Knížečku jsem koupila v Lk a přiznám se, že i když většinu doporučení znám, ne vždy je všechna dodržuji, ať již z časových důvodů nebo z pohodlnosti. A pár zajímavostí jsem se dozvěděla- že kokosovým olejem na vaření mohu nahradit hydratační krém a že pro sběr pohozených plechovek, PETek , obalů od sušenek v přírodě ( vloni jsem v rámci akce Ukliďme Česko nasbírala plný 15 l pytel při lesní cca 8 km vycházce a následně separovala ) existuje termin
"plogging". Sice jsem trasu neproběhla, pouze prošla turistickým tempem, ale to na věci nic nemění. Cestou na mne sice kolemj(e)doucí divné pokukovali, ale dobrý pocit mi nepokazili. A to jsem ještě nevěděla, že je to nový skandinávský trend!! Takže inspirace pro další a nejenom 2x do roka.

Hanina61
10.04.2022 2 z 5

Ok, zas tak velký blábol to není, respektive ten, kdo teprve teď chce začít posílat plasty do p*dele, čili úplný nováček, nebo totální ignorant, co klidně vyhodí prázdnou PETku za jízdy z auta do lesa, by si v ní počíst mohl a třeba se sebou začne i něco dělat. Vzata z knihobudky na nádraží a bude odnesena zpět, mně osobně nedala nic, ale její užitečnost nepopírám. ;-)

HannyC
25.12.2021 odpad!

Větší blábol jsem nečetla. Je vám zima? Oblékněte si svetr. Při mytí podlah prosím nepoužívejte plastové rukavice. Kupte si rukavice značky XYZ. No to jsou ale kecy. Paní spisovatelka je určitě singl nebo lesba. Soudím tak podle toho, že místo kondomu doporučuje antikoncepční injekce - pro ženy? Vydavatelství Jota muselo dostat dost velkou prémii, aby tuto "debilitu" vydalo.

Osobně u mě vydavatelství JOTA PRÁVĚ ZTRATILO KREDIT. FUJ. ŽE VÁM NENÍ HANBA!

Knihu prosím správně recyklujte. My ji hodili do modrého kontejneru. :)

Leat
22.11.2020 3 z 5

Malá knížka, která je za hodinku přečtená. Věnuje se omezení nebo nahrazení plastů v oblasti: jídlo a pití, domácnost, životní styl a jak zachránit svět. Co stránka to téma. Podle mě je to podáno letem světem a tato problematika nebude až tak černobílá, proto budu hledat další knihy, které to pojmou více do hloubky.

knihomolkaXD
21.11.2019

Zajímavá kniha...

Štítky knihy

ekologie životní styl plasty, umělé hmoty

Autorovy knížky

2019  69%Do p*dele s plasty

Kniha Do p*dele s plasty je v

Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst20x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x