hanka0308 hanka0308 komentáře u knih

☰ menu

Rachab Rachab Francine Rivers

Útlá kniha během odpoledne přečtena. Příběh o Rachab a dobití Jericha, jak se možná mohl odehrát.

02.01.2020 5 z 5


Hořící oheň - Život svatého Pia X. Hořící oheň - Život svatého Pia X. Wilhelm Hünermann

Příběh kněze Sarta a následně papeže Pia X., který Vás vtáhne do děje. Pius X. byl obdivuhodný člověk, který miloval lidi a ještě více miloval Krista. Autor sepsal příběh velmi čtivě a místy i vtipně. Tato kniha zůstane na předním místě mé knihovny.

02.01.2020 5 z 5


Umět se rozhodnout Umět se rozhodnout Stefan Kiechle

Slabounká knížka jen o šesti kapitolách, která ovšem vede k zamyšlení nad rozhodováním a co při tom brát v úvahu. Pro ty, kteří jako já musí dělat často rozhodnutí, je kniha dobrou volbou, která může vnést trochu nadhledu a také zajímavé podněty, jak proces rozhodování vést.

27.03.2019 5 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Kniha se čte velmi dobře a krásně vtáhne do příběhu. Jen jsem čekala přeci jen něco jiného, trochu více toho Nepálu, ovšem stojí za přečtení. Část knihy se mě dotkla i osobně, a to mého podnikatelského života, za to autorce díky, dost mě to nakoplo. Hodnotit její osobní příběh mi nenáleží, tak ať si udělá obrázek každý sám. Jinak Thao miluju, mám několik výrobku.

29.01.2019 4 z 5


Velký objev - Naše cesta do katolické církve Velký objev - Naše cesta do katolické církve Ulf Ekman

Zajímavý příběh. Líbilo se mi, že ji psali oba a byl náhled na změnu v jejich životě od obou dvou. Každopádně jsem se dost ztrácela v mnoha jménech, které zmiňovali a občas i v událostech. Proto jedna hvězda dolu. Vydavatelství bych vytkla množství chyb a překlepů, který mě při čtení rušily.

11.01.2019 4 z 5


Pane Bůh, tady Anna Pane Bůh, tady Anna Sydney George Hopkins

Kniha, která se mi dostala pod kůži. Moc se mi líbila dětská představivost Anny a její pohled na svět a Boha. Rozhodně stojí za to si ji přečíst. Ta mi zůstane dlouho v hlavě.

11.01.2019 5 z 5


Hostina Beránkova Hostina Beránkova Scott Hahn

Dle mého by si ji měl přečíst každý katolík. Dozvíte se v ní, jak velkým darem je eucharistie pro každodenní život, je v ní vysvětlana kniha Zjevení a její provázanost na mši svatou. Při čtení si uvědomíte hloubku mše svaté a její důležitost.

12.11.2018 5 z 5


Jak být neodolatelná pro každého muže Jak být neodolatelná pro každého muže Marie Forleo

Část knihy je zaměřená spíše na ženy a dívky, které hledají partnera, což jsem projela rychlíkem, ale i tak bylo fajn knihu přečíst a zamyslet se nad svým přístupem sama k sobě. Rozhodně to nebyla ztráta času.

12.11.2018 3 z 5


Keď som Ťa stretla Keď som Ťa stretla Cecelia Ahern

Knihu jsem četla v anglickém originále. Začátek knihy mě příliš nepřitáhl, ale po asi třech kapitolách mě příběh Jasmine chytnul a četla jsem téměř jedním dechem. Krásný děj jak během jednoho roku člověk může přehodnotit svůj život, jak z nenávisti k sousedovi vznikne krásný přátelský vztah vzájemné pomoci, atd. Vše se odehrává v rámci nuceného ročního pracovního volna. Velmi se mi líbilo jak moc miluje svoji sestru s Downovým syndromem a zjišťuje, jak její ochranářský přístup k sestře není vždy ten správný směr. Nebýt toho začátku, tak ji dám i pět hvězd.

25.10.2018 4 z 5


Co, kdy a jak ve výchově dětí Co, kdy a jak ve výchově dětí Zdeněk Matějček

Knihá, která dá podnět k přemýšlení rodičům při výchově svých dětí. Rozhodně nejsou myšlenky pana profesora překonané, naopak jsou velmi aktuální! Nelze ovšem od knihy očekávát hromadu rad jak řešit tu kterou situaci. Kniha vede čtenáře k uvědomění si důležitých mezníků v životě dítěte. Myslím, že je to minimum, které by si měl každý rodič přečíst a nad každou kapitolou se zamyslet.

17.10.2018 5 z 5


Jednoho dne, možná... Jednoho dne, možná... Lauren Graham

Tuto knihu jsem četla s dvěmi delšími pauzami, jelikož mě vůbec nechytla, ale z nějakého vnitřního pocitu jsme ji chtěla dočíst. Téma, s čím se potýká začínající herečka, je sice zajímavé, ale špatně uchopené. Kdyby byla kniha polovični, byla by asi svižnější. Rozhodně se nejedná o vtipný a svěží román, jak se kniha prezentuje. Dvě hvězdy za téma, některé části byly zajímavé a poslední třetina knihy již byla svižnější a lépe se mi četla.

24.07.2018 2 z 5


Proč jsi stále tak neklidný?! Proč jsi stále tak neklidný?! Tomáš Novák

Krátka kniha vhodná pro rodiče dětí, které mají či je vpodezření porucha soustředění, ADHD či lehká mozková disfunkce. Pomůže nejen rodičům dostat náhled na to jak se dítě cítí, jak s ním pracovat. Rozhodně stojí za přečtení.

16.02.2018 4 z 5


Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

První dvě třetiny knížky se mi moc líbil, konec knihy mě celkem zklamal, za to tedy hvězda dolů. Myslím,že konec mohl být lépe napsán. Druhá hvězda dolů za příšerný překlad. Jeden z nejhorších co jsem kdy četla a k tomu hromada chyb, až jsem přemýšlela, že bych ji nejraději reklamovala přímo u nakladatele. Knihu jsem dostala jako dárek, ale jinak bych si ji pořídila v angličtině. Rozhodně nestojí kniha za koupení, doporučuji si ji vypůjčit v knihovně.

15.02.2018 3 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Kniha, která je naplněná humorem, ve které můžete získat náhled na svůj život, pokud jste věřící, tak i na svoji víru. Je to kniha, která bude už navždy součástí mé knihovny, jelikož mě oslovila více, než jsem čekala a budu se k ní opakovaně vracet. Rozhodně doporučuji a je jedno zda jste věřící či ne,katolík či protestant nebo zda jste či nejste Czendlikvým příznivcem, protože dle mého kniha přináší něco povzbudivého a ulevného, něco nového a zároveň něco známeho, co už někde v sobě hluboko nosíme, jen o tom nevíme.

28.01.2018 5 z 5


Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Čapka začínám mít hodně ráda. Anglické listy jsem zvolila, jelikož miluji Anglii a jeho popis mě na určitá místa, kde jsem byla, vrací. Plus miluji jeho krásnou češtinu a styl psaní.

01.11.2017 5 z 5


Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

První kniha od tohoto českého autora, kterou jsem si přečetla a přinesla mi velké zklamání. Ani jsem ji nedočetla, neměla jsem na to sílu. Dvakrát jsem se zasmála, snaha o jistý humor byl. Měla jsem asi sáhnout po jeho jiné knize, snad dílo Báječná léta pod psa by nezklamalo. Možná někdy příště.

01.11.2017 1 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Vtipně napsaný příběh stoletého staříka, jenž popisuje celý jeho život plný překvapení a zvratů. Kniha mě opravdu bavila od začátku do konce. Během čtení jsem hodně cítila vliv Jaroslava Haška, a ani jsem nejdříve nevěděla, že je to Jonassonův oblíbený spisovatel, ještě vedle M. Kundery.

29.10.2017 5 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Krasné, nadčasové dílo, s nádhernou češtinou a velkou myšlenkou.

17.10.2017 5 z 5


Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Kniha mě bavila od počátku do konce. Doporučuji všem rodičům malých dětí, určitě je kniha pobaví jako mě. Některé postřehy a vysvětlení fungování svět jsou tak výstižné! Autor mě zaujal a určitě si od něho ještě nějakou knihu koupím.

15.10.2017 5 z 5


Pan Blahoš Pan Blahoš J. R. R. Tolkien

Krásný příběh, který by neměl chybět v knihovničce dětí a Tolkienových nadšenců. Nádherné ilustrace přímo od Tolkiena.

10.10.2017 5 z 5