Jednoho dne, možná...

Jednoho dne, možná... https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219832/bmid_jednoho-dne-mozna-xh3-219832.jpg 3 117 33

Lauren Grahamová se proslavila v seriálu Gilmorova děvčata, ale ještě předtím napsala vtipný a svěží román o touze stát se herečkou. Píše se únor 1995 a Franny, která už v New Yorku bude skoro tři roky, stále pracuje jako servírka. Jejím jediným hereckým úspěchem je reklama na nevkusné vánoční svetry a občas nějaký ten casting. Román Jednoho dne, možná je příběh o naději, velkých snech, hledání sama sebe, překročení vlastních hranic a také o tom nejdůležitějším – o lásce, bez které by to v životě nemělo smysl. První vydání.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Someday, Someday, Maybe , 2013


více info...

Přidat komentář

Ennie
20.08.2023 4 z 5

Knížka se četla moc příjemně, některé scénky byly vážně vtipné. Hodně mi to připomínalo knížky od mé oblíbené Lindsey Kelk. Pokud chcete nějakou oddechovou knihu s troškou humoru, tak vřele doporučuji. Jen škoda, že konec nebyl víc rozvinutější a však takhle to vybízelo čtenáře, aby si to dotáhl do konce sám...

KikiBookSpirit
16.01.2023 5 z 5

Tahle knížka je zábavná a útulná, přesně jako Gilmorova děvčata. Svižný a osvěžující styl psaní Lauren Graham je dle mého názoru naprosto jedinečný a já si na něm užívám právě to, že se nebere vážně, i když se jedná třeba o vážnou věc. Na hlavní hrdince se mi líbí, že není dokonalá a inspiruje k tomu brát život s lehkostí. A autorčiny obrázky v diáři jsem si nesmírně užívala!

Knížku jsem četla v originále, tedy nemám zkušenost s českým překladem. V originále byla (za mě) okouzlující :)


lucifree91
11.02.2022 5 z 5

Nejspíš budu patřit k menšině (co se týče mého hodnocení, tak rozhodně patřím k menšině), ale já jsem si knížku opravdu užila. Lauren znám, tak jako většina, ze seriálu Gilmorova děvčata a v minulosti jsem už četla její druhou knihu Rychleji už mluvit nedokážu. Jsem ráda, že jsem četla nejdříve Rychelji už mluvit nedokážu, protože tam jsem si zvykla na Laurenin chaotický styl psaní, takže se mi tato kniha četla dobře a doslova jsem ji hltala. Je sice pravda, že se v některých částech nic moc nedělo, ale hodně mě upoutalo prostředí, ve kterém se děj odehrává. Zatím jsem ještě nečetla knihu, v níž by hlavní postava byla začínající herečka, takže to pro mě bylo nové a poutavé. Samozřejmě, mám také pár výtek, jako třeba to, že mi přišlo, že se Franny někdy rozhodovala trochu povrchně a lehkovážně a že občas byla docela sobecká, ale jako celek se mi kniha moc líbila.
4,5/5

LucaR8
11.09.2019 2 z 5

Knihu jsem zakoupila hlavně díky Lauren, kterou mám moc ráda. Musím ale říci, že jsem se musela kolikrát přemlouvat, abych vůbec příběh dočetla. Hlavní hrdinka mi postupem byla více a víc nesympatická, což mi dost kazilo dojem z celé knihy. Čekala jsem více.

hayalet
28.03.2019 2 z 5

Kniha mě nalákala díky Lauren, ale spíš se přikláním k slabšímu průměru v hodnocení. Některé části knihy působí až příliš roztahaně a lákají k přeskočení pár stránek, protože vlastně o nic nepřijdete. Samotný děj by asi špatný nebyl, ale čekala jsem trochu větší jízdu.

verunecek
18.02.2019 4 z 5

knizka se mi libila, na druhou stranu si po roce jen stěží vzpomenu na poentu natož na závěr, ale vím, že jsem se u toho bavila takze doporucuji

Devil-Ivet
10.12.2018 3 z 5

Musím přiznat, že jsem knihu otevřela díky Lauren. Jako herečku ji mám ráda, tak jsem byla zvědavá, co napsala. No… Nic světoborného. Občas jsem se zasmála. Četlo se to pěkně, taková kniha do nepohody. Ale jinak je to spíše slabší průměr.

hanka0308
24.07.2018 2 z 5

Tuto knihu jsem četla s dvěmi delšími pauzami, jelikož mě vůbec nechytla, ale z nějakého vnitřního pocitu jsme ji chtěla dočíst. Téma, s čím se potýká začínající herečka, je sice zajímavé, ale špatně uchopené. Kdyby byla kniha polovični, byla by asi svižnější. Rozhodně se nejedná o vtipný a svěží román, jak se kniha prezentuje. Dvě hvězdy za téma, některé části byly zajímavé a poslední třetina knihy již byla svižnější a lépe se mi četla.

Ivka14
24.06.2018

kniha mě už od prvních stránek nebavila. Skončila jsem na straně 30. Nepochopila jsem začáteční děj. NUDA..NEDOPORUČUJI je to jen Sráta času

Dagros
20.05.2018 4 z 5

Na knížku JEDNOHO DNE, MOŽNÁ jsem byla opravdu velmi zvědavá kvůli hodnocení a recenzím, které jsem přečetla už dřív. Není to sice knížka, kterou bych zhltla za jedno odpoledne, ale na druhou stranu, zklamáním pro mě také není. Řekla bych, že je to spíš kniha, se kterou si sednu na zahradu, uvařím si kafe a budu si zkrátka jen tak číst. Děj není nijak strhující, je to příběh o začínající herečce, která chodí na castingy a řeší finanční situaci, do toho se připlete nejeden muž... Je to nenáročné čtení, ideální na relaxování. Hodně se mi líbilo, jak Franny popisovala jednotlivé myšlenkové pochody, dokázala jsem si díky tomu hodně věcí představit. A vzkazy na záznamníku byly taky super :)

KristýnaBook
16.05.2018 odpad!

Tahle kniha vůbec. Ničím mě nezaujala vyprávění o začínající herečce.. nuda asi třikrát sem chtěla zavřít nakonec sem ji dočetla ale ani konec nebyl zajímavý. Za mě bída!

Janinnka
08.03.2018 2 z 5

Bohužel, knihu jsem odložila po 100 stránkách. Nenadchla mě ani dějově ani obsahově...Škoda, čekala jsem víc.

Leniii
23.02.2018 2 z 5

Od knihy jsem čekala mnohem víc..četla jsem první tu druhou knížku, která byla super. Ale tohle teda neurazí, nenadchne..

Chika
14.12.2017 3 z 5

Od knihy jsem rozhodně čekala víc. Nechala jsem se zlákat jménem autorky. Začátek mě moc nebavil, do čtení se mi moc nechtělo, ale nerada nechávám knihy nedočtené. Již několikrát jsem zjistila, že mě kniha začala později velice bavit (pokud se nejedná vyloženě o nějaký nesmysl). Knihu jsem nakonec dočetla. Druhá polovina již byla lepší, akčnější, zajímavější. Takže nakonec asi v poho. Ale není to nic, k čemu bych se vracela nebo co bych musela mít doma.

PetraFrenz
24.10.2017 3 z 5

Čekala jsem od knihy víc. Neurazí, nenadchne. Knihu jsem i ze začátku odložila. Nakonec jsem ji dočetla. Jsou mi blízké tyto hlavní postavy, které se snaží jít za svým snem, takže to nakonec nebylo tak hrozné.

evice26
01.09.2017 2 z 5

Také jsem se nechala nalákat jménem autorky. Za mě průměrný román. Místy jsem se musela hodně soustředit na čtení, protože mě děj nebavil. Neurazí, nenadchne...

Market = )
07.08.2017 3 z 5

Moc se mi líbilo, že autorka podle mě reálně popisovala myšlenkové pochody Fran, mám pocit, že s tím se v knížkách moc nesetkáme, že by "hrdinové" byli popisovaní takhle reálně i se všema planýma nadějema, který si (asi) všichni děláme, ale zároveň o nich nikomu neříkáme. A moc se líbily i některé charaktery, nápady (tatínkovy vzkazy na záznamníku...) a tak. Ale chvílema jsem se musela dost soustředit na to, aby mě čtení bavilo :-D.

janyska13
26.01.2017 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. :) O tom, že i v USA to má herečka těžké, když začíná... Líbila se mi opravdovost příběhu, konec jsem sice lehce čekala, ale stejně fajn kniha.

mora.nocna
19.11.2016

take trosku bridget - joneovske

Makaa
22.05.2016 2 z 5

Jako fanoušek seriálové "Gilmorky" jsem si knihu musela koupit a přečíst...
A musím říct, že jsem docela zklamaná, čekala jsem mnohem víc... Bohužel pro mě nezajímavá kniha, pořádně začíst se mi podařilo až ke konci knihy.