Gemma88 Gemma88 komentáře u knih

☰ menu

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Moje první knížka od autora a popravdě jsem nevěděla jestli jí dočtu. Násilí, zneužívání.. ale děti?? To se čte opravdu těžce. Každopádně se mi líbil děj a kniha byla poutavá i když předvídatelná.

26.05.2023 4 z 5


Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Při čtení jsem měla smíšené pocity. Ze začátku jsem se ztrácela v postavách později v ději, místami mne to nebavilo... Ale po přečtení všechno do sebe zapadlo a jsem moc ráda, že jsem ji dočetla.

23.05.2023 4 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Od spisovatelky jsem už pár knížek četla a i když tahle z nich byla nejvíc předvídatelná, (jak už to u klasických románů bývá) líbila se mi.

23.05.2023 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Tak tímhle dílem si Louisa opět získala mé sympatie. I když si myslím, že celou dobu měla víc štěstí než rozumu. Líbilo se mi ukončení celé série.

19.05.2023 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Také jsem byla zvědavá, jak bude život Louisy pokračovat a musím přiznat, že jsem byla trošku zklamaná. A i když mi byla v prvním díle moc sympatická, tak její chování a rozhodování se mi teď nelíbilo.

19.05.2023 3 z 5


Zúčtování Zúčtování John Grisham

Je to smutný příběh, částečně založený na skutečných událostech. Rozdělený na 3 části, z kterých první část končí v půlce knihy, přitom by se dala shrnout na pár stránek.. Nekonečná a nudná.. Druhá půlka knihy je sice zajímavější, ale bohužel jsem se do čtení musela nutit.

07.04.2022 2 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Knihu jsem si vybrala podle hodnocení tady a nelituji. Autorka mne opravdu stáhla do děje, do prostředí, do pocitov.. Až mi bylo líto, že je konec.

01.04.2022 5 z 5


Katova schovanka Katova schovanka Sabine Martin (p)

Musím říct, že si mi líbila i když jsem čekala něco jiného. Nemůžu se ubránit srovnání k zvrácenejší verzi pohádky o Popelce. Tváře umouněné od popela, ale kominík to není...

25.03.2022 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Další krásný a zároveň smutný příběh od autorky. Jediný problém jsem viděla v tom, že jsem se ztrácela v částech před a po nehodě, ale zároveň mi to přišlo také jako záměr, v zhledem k tomu "Kdo je B." z dopisů. A taky jsem nechápala dopisi před každou kapitolou, hledala jsem v nich nějaký smysl a na konci zjistíte, že ho neměli. Napříč tomu doporučuji.

11.03.2022 4 z 5


Ženám snít zakázáno - Můj útěk ze Saúdské Arábie Ženám snít zakázáno - Můj útěk ze Saúdské Arábie Rana Ahmad

Příběh byl poutavý, dozvěděla jsem se víc o muslimské víře a životě "v jiném světě". Je pro mne těžké si představit, že se to děje v současnosti. Bohužel hlavní postava mi nebyla sympatická, její chování v době útěku bylo nesmyslné..

03.03.2022 3 z 5


Ženy z ostrova kamélií Ženy z ostrova kamélií Tabea Bach (p)

Knížka se mi líbila i když knížky tohohle typu moc nečtu. Někdy je ale hezké odejít od reality a věřit, že vše dobře dopadne.

22.02.2022 4 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Líbí se mi knížky, které mi něco dají, které ve mně zůstanou i když je dočtu. Tohle byla jedna z nich, životní příběhy nemají jenom šťastné konce..

15.02.2022 4 z 5


Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Kathryn Croft

Čtivá kniha, plná prolhaných lidí s neuvěřitelným dějem.

15.02.2022 2 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Přidávám se k těm, kterým se knížka líbí. Pořád vidím jednotlivé scény z děje i pocity, které měli postavy jsem prožívala vďaka autorovu opisu s nimi.

08.12.2021 4 z 5


Co dělat, když prší Co dělat, když prší Marissa Stapley

Tak tohle byla moje první kniha, kterou jsem odložila snad 100 krát. Vůbec mně nebavila.

08.12.2021 1 z 5


Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

První knížka od autora a určitě ne poslední. Poutavá od začátku do konce.

19.11.2021 4 z 5


Zůstat s Lucy Zůstat s Lucy Tammy Greenwood

(SPOILER) Při čtení téhle knížky jsem měla pocit, že ženská co to psala, nemůže mít děti. I kdybych brala ohled na dobu a na nátlak rodiny (manžela), nedokážu si představit, že bych se 2 roky nezajímala o své dítě a najednou riskovala vše. To, že ho vzala z ústavu, zanedbané, špinavé rovnou do zábavného parku, kde při přebalování na záchodě zjistí, že má červy a až další den, že má vši (když se na svědění stěžuje starší syn)... Chtěla jsem jí vyhodit, protože si neumím představit, že by se takhle zachovala MÁMA. Já sama mám 2 letou holčičku, zdravou a na to, že Lucy má být mentálně opožděná a už po pár dnech umí říct měsíc??.. Nakonec jsem jí dočetla, zajímalo mně, jak má v pláně autorka ukončit tú nekonečnou vlnu porušování zákonů.. Pro mně je to smutný příběh tím, že odráží skutečné události, pro to 2 hvězdičky, jinak knihu nedoporučuji.

09.11.2021 2 z 5


Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Sice jsem si to myslela, že není vše jak vypadá, konec mně překvapil. I když je pravda, že se tam téměř nic neděje a na konci je toho až moc, to přecházení z přítomnosti do minulosti vás nutí číst.

02.11.2021 3 z 5


Eva Eva Wm. Paul Young (p)

Z téhle knihy mám smíšené pocity, upravený příběh zrození.. Je to kniha k zamyšlení, nad vírou, nad životem i když ten děj, mne občas nedával zmysel.

02.11.2021 3 z 5


Ztracené dcery Ztracené dcery Joy Ellis

Za mně skvělá knížka. Vyšetřovatelé jsou sympatický, určitě si přečtu i další díl od autorky. Víc dějů, které do sebe postupně zapadají, nutí vás číst dál a dál...

02.11.2021 4 z 5