gambinka87 gambinka87 komentáře u knih

☰ menu

Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Celkově mám z knihy pozitivní pocity, přestože příběh rozhodně není dokonalý. Myslím, že autor chce do knihy nacpat co možná nejvíce, ale někdy na úkor příběhu, postav, mystiky apod. Např. Tak jak Velin pracoval se svými schopnostmi by mě bavilo jejich větší využití ve finální bitvě, měl s sebou přeci Nortahovu skupinu, ze které se každý projevil jen jednou. Ale je to jen drobnost, jinak jsem si to moc užila. V knihovně jsem vyměnila díl hned za další :)

04.04.2024 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Poslechla jsem jako audioknihu, kterou jsem k Vánocům dostala od manžela. No jestli mě s ní chtěl nějak navnadit, tahle kniha to tedy moc nezvládla (možná až v posledních kapitolach). Překvapuje mne, že má kniha tolik pozitivních hodnocení, asi už jsem z tohohle žánru vyrostla :-D kolikrát si u knihy člověk řekne "to je ale nahodicka". Ano, některé situace jsou úsměvné, někdy ale až stupidní, pardon. Už jsem se těšila, az knihu dočtu, na další díl se nechystám. Aspoň, že se mi hodila do čtenářské výzvy.

04.02.2024 2 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Přečetla jsem jako mluvené slovo. Nemohu popřít, ze děj rychle ubíhal a postavy byly dobře rozpracované. Jen toto není můj zcela obvyklý žánr,a tak si musim na to "para" trochu víc zvyknout :)

03.01.2024 3 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Na knihu, resp. Audioknihu jsem narazila náhodou v členství zdarma. Velmi mile mne to překvapilo a zřejmě se vrhnu i na další díly. Netušila jsem, že i u nás máme tak dobré sci-fi. Zajímavá zápletka, hlavní postava, jen to politikaření šlo lehce mimo mne. Možná kdybych to četla a neposlouchala, pobrala bych to lépe.

15.12.2023 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Zdlouhavá kniha mi nějaký ten pátek zabrala, kvůli každodenním povinnostem jsem tomu nemohla dávat 100 procent. Po knize jsem sáhla po náhodném "přečtení" audioknihy 4.dílu. Zajímalo mne, co tomu předcházelo a nezklamalo mne to. Líbí se mi Ryanuv styl, přestože některé pasáže mne moc nezaujaly, popisy bitev nejsou úplně moje, raději mám ty fantasy aspekty, a tak bych ocenila více písně krve, sedmého řádu apod.

27.11.2023 4 z 5


Nositelé dubového listu Nositelé dubového listu John Flanagan

Další díl jsem četla (poslouchala jako audioknihu) po menší pauze od třetího dílu, a tak jsem si připadala nějak více jako dospělák nepatřičně, bylo to nějak vice dětské, nicméně děj rychle ubíhal. Kniha se čte jako sama. Určitě doporučuji. Líbí se mi hodně připodobnění našich evropských zemí a jejich historickych ekvivalentů zemím v knize.

19.11.2023 5 z 5


Umění závodit v dešti aneb Jak jsem byl psem Umění závodit v dešti aneb Jak jsem byl psem Garth Stein

"Přečteno" jako audiokniha - skvěle namluvená. Nebyla jsem tedy jako těhotná matka malého dítěte, která zrovna přišla kvůli rakovině o maminku, jako vhodný čtenář této kniha. Byla to jedna velká depka a úsměvných příhod tam bylo jen poskrovnu oproti smutku a křivdy. I ten happyend byl takový hořkosladký, ale přesto, kniha se četla lehce, vyprávění bylo sympatické a byla to taková typická americká "pejskovka" :-)

03.11.2023 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Obvykle horory nečtu,ale manžel mi stáhl audioknihu a celkem mile mne prekvapila. Namluveni sice pro mne nebylo zpočátku ideální,ale zvykla jsem si. Dokud byla hrozba nehmatatelna a cerpalo se jen z atmosféry domu, moc mne to bavilo. S příchodem "zla" to pro mne trochu upadlo, ale vysvětlující konec mne opět zaujal. Jako detektivkare me spis bavilo postupne odhalovani minulosti nez hororovy aspekt knihy

25.10.2023 4 z 5


Plavby sebevrahů - Na primitivních plavidlech napříč Plavby sebevrahů - Na primitivních plavidlech napříč Miroslav Náplava

Na knihu, resp. audioknihu jsem narazila náhodou z výběru na idnes. Nevím proč, ale vůbec jsem o Eduardu Ingrišovi neměla ponětí a přitom taková osobnost! Je to škoda, že se o něm neví více. Proto tento knižní počin kvituji a doufám, že takto osvětlí ještě mnoho dalších a jí říkám díky :-)

11.10.2023


Volání vlka Volání vlka Anthony Ryan

Knihu jsem "četla" jako audioknihu bez znalosti předchozích autorových děl. To se ukázalo trochu jako výzva, nevěděla jsem, že dějově tomu dost knih předcházelo, a tak byl celkem problém se na začátku ve světě Vélina a spoustě jmen zorientovat. Navíc - proč se postavy někdy jmenují tak podobně, je to fakt matoucí, Elessa, Eresa, samé-in na konci, no... Když se ale děj rozjel, pěkně jsem se začetla a celkem mne zajímá nejen pokračování, ale i co mu předcházelo. Audioknize by se ještě dalo vyčíst "načtení" částí Luralin, Milena Steinmasslová mne u toho neskutečně nudila.

04.10.2023 4 z 5


Bird Box Bird Box Josh Malerman

Viděli jsme s manželem skvělý film podle této předlohy a manžel knihu pak koupil. Knihu jsem četla déle a byla ještě děsivější než film. Pro mne coby mamu na materske obzvlášť. Brrr, neskutečná představa. Přestože nebo možná protože se děj knihy od filmu o něco lišil, nevadilo mi, že jsem film viděla nejdřív

29.09.2023 5 z 5


Ledová země Ledová země John Flanagan

Přečteno jako audiokniha, skvěle nacteno Matoušem Rumlem. Díl byl o malinko slabší než ty předchozí, ale pořád paráda. Dějová linka Halta a Horace mne bavila o něco více. Těším se na další

29.09.2023 5 z 5


Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Přečteno jako audiokniha, namluveno skvěle, kniha mne zaujala tak napůl. První příběh mne moc neoslovil, moc sprostých slov, absurdní příběh, najednou mu po 55 letech matka prozradí, kdo je jeho otec. Tak určitě... Druhý příběh měl zajímavější námět, čtení myšlenek mne bavilo, i čtená povídka v novele, i když jsem nechápala centimetry zmenšování, podle mne to autorovi nevycházelo početně, ale kafkovské pojetí zajímavé.

23.08.2023 3 z 5


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Mam tento žánr ráda, ale musím říct, že tento příběh mě úplně nepohltil. Než se děj pořádně rozjel, byla většina knihy pryč, finiš se mi ale libil, i když to bylo uz jen několik posledních kapitol.

20.08.2023 3 z 5


Nestydaté plavky Nestydaté plavky C. D. Payne

Úsměvná kniha, "přečteno" jako audiokniha, kde mne trochu zarazela vyslovnost "žán" místo "džín", jak bych to v US očekávala, ale dobrá. Plavky byly super, továrna, její osazenstvo a příběh okolo ní, milostné zápletky mne moc nenadchly, Betty mne rozčilovala šílene :) nicméně oddechové čtení na pohodu

17.08.2023 3 z 5


Hořící most Hořící most John Flanagan

"přečteno" jako audiokniha, téměř jedním dechem. Myslim, ze snad ani nemam co vytknout, bavilo mne to od začátku do konce. Už se těším na další díl.

08.08.2023 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Nedávno jsem "docetla", tedy spise doposlechla, sérii Zaklínače Geralta a zbylo ve mně po dočtení takové prázdné místo, chyběl mi :) myslím, že aktuálně to místo zaplnil hraničář. Sice je mi asi tak o 20 let víc, než je cílová věková kategorie těchto knih, ale moc mne audiokniha bavila. Už se těším na další. Skvěle namluveno Matoušem Rumlem.

02.08.2023 5 z 5


Eva tropí hlouposti Eva tropí hlouposti Fan Vavřincová (p)

Byla jsem trochu skeptická, když jsem k jednomu členství dostala zdarma tuto audioknihu,ale mile jsem byla překvapená. Vtipná, rychlá oddechovka, i jazykem s často používanými přechodníky se hned ocitnete v první polovině 20. Století:-D prostě jiný svět. Nikdy jsem retro filmy neměla moc v lásce, ale na tenhle se teď mám chuť podívat

24.07.2023 4 z 5


Soumrak na Worlornu Soumrak na Worlornu George R. R. Martin

Nějak mne kniha nenadchla, ani neurazila. Vleklé pasáže, ale na druhou stranu zajímavý obraz jiného světa. Filmové zpracování by nemuselo být špatné, to by omáčku odstranilo :)

19.07.2023 3 z 5


Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Knížce jako takové nic vytknout nemohu, je to přeci klasika. Ale já jako čtenářka jí asi nejsem hodna :) připomnělo mi to hodiny dějin filosofie na filde na VŠ. Stejně jako tehdy jsem se občas přistihla, že nevnímám :) strhávám tedy jednu hvězdu za to, že mne kniha nedokázala zcela upoutat. Stále aktuální je myšlenka, že dobrý ministr může být jen tehdy, pokud nemyslí sám na sebe. Takových politiků dnes už asi moc nebude. "Přečteno" jako audiokniha, skvěle namluvil Igor Bareš

17.07.2023 4 z 5