Fargotroniac Fargotroniac komentáře u knih

☰ menu

Motýlí tyranie Motýlí tyranie Frank Schätzing

Zajímavé Sci-Fi a detektivní čtení s paralelními vesmíry, umělou inteligencí i cestováním čase. Bohužel kniha obsahuje spousty omáčky okolo, takže chvílemi už se čtenář těší na konec kapitoly a doufá, že se konečně začne něco dít. Ale kniha určitě stojí za dočtení.

22.09.2023 3 z 5


Terminus Terminus Tom Sweterlitsch

No nevím. Nejdříve se mi kniha zdála jako dobrý nápad, ale po delším čtení už jsem se začínal pomalu nudit a v příběhu ztrácet. Jedná se o detektivní příběh s prvky cestování časem. ale špatně pojaté. Kniha mi prostě nesedla, ale někomu jinému třeba ano.

22.09.2023 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Opravdu perfektní knížka ze světa virtuální reality, která pohltila celý svět. Autor si dal záležet na dobrodružné stránce, ale i na detailních popisech co vše virtuální realita přinesla včetně těch špatných stránek. Mohu jen doporučit.

22.09.2023 5 z 5


Nejposlednější z nadějí Nejposlednější z nadějí Una McCormack

Poměrně zajímavé čtení ze světa Star Treku. Není to dobrodružná klasika v objevování nových světů, ale spíše o vztazích mezi Federací a Romulanskou říší. Ale trocha toho dobrodružství zde je ve formě záchrany Romulanů z jejich domovské planety, které hrozí zkáza.

22.09.2023 4 z 5


Šprti & frajeři Šprti & frajeři Kristýna Sněgoňová

Třetí pokračování série Legie nás, tentokrát v rukou Kristýny Sněgoňové, nás zavede na vesmírné vrakoviště. Knížka jako celek opět nezklame a jedná se o poutavé čtení. První půlka knížky je sice zdlouhavější a není tolik záživná, ale pak se to konečně trochu rozjede až čtenáře konec knížky zamrzí.

21.09.2023 4 z 5


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Příběh nešikovného mága, který doprovází prvního turistu na Zeměploše pokračuje. Opět se jedná o fajn čtení při kterém příběh zaujme a čtenáře opravdu baví.

20.09.2023 5 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Podařený úvod do úžasné země zvané Zeměplocha plné kouzel, magie a šíleností. Autorovi se podařilo vytvořit úžasné prostředí a číst knihu byla jedna radost.

20.09.2023 5 z 5


Pět neděl v balónu Pět neděl v balónu Jules Verne

Vydaření knížka od výborného autora, který uměl vtáhnout do děje. Knížka se příjemně čte a děj umí zaujmout. Na současné poměry se může jednat už o zastaralejší literaturu, ale i tak se jedná o krásný návrat do dětství.

20.09.2023 5 z 5


Rozkazy z éteru Rozkazy z éteru J. M. Troska (p)

Výborné pokračování trilogie na motiv Kapitána Nema nás tentokrát nechá prozkoumat Nemovu říši a zapojí fantazii na plné obrátky. Opět se jedná o povedený kousek, ale pro mladší generace už trochu zastaralé.

20.09.2023 4 z 5


Neviditelná armáda Neviditelná armáda J. M. Troska (p)

Třetí a závěrečný díl trilogie na motiv Kapitána Nema nám tentokrát přinese i trochu té robotiky. Jedná se o opravdu povedené vyvrcholení příběhu.

20.09.2023 4 z 5


Nemova říše Nemova říše J. M. Troska (p)

Výborné čtení s dobrodružným příběhem na motiv Kapitána Nema. Děj nutí čtenáře číst dále a dále aby se dostal až na konec dobrodružství. Při čtení jsem se hned vrátil do dětských let, bohužel pro mladší generace už nebude četba tolik záživná.

20.09.2023 4 z 5


Válkotvůrci Válkotvůrci František Kotleta (p)

Sbírka povídek, která se příjemně čte a u některých člověka zamrzí, že nepokračují jako samostatná knížka. U některých zase člověk doufá, že už bude konec. Ale celkově se jedná o povedenou sbírku, ve které je vidět začátek tvorby skvělého autora.

20.09.2023 4 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Kotleta se nezapře ani v detektivním žánru. Tentokrát tu v hlavní roli máme detektiva vyšetřující v cyberpunkové Praze. Knížka opět plná Kotletovského stylu psaní, tedy akce a vulgarit.

20.09.2023


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Prostě perfektní počtení, které je remastrovanou verzí původních dvou knížek ze začátků autora. Hlavní postava člověka zaujme, a děj se nijak neloudá. Knížka plná akce, která nedá čas na odpočinek.

20.09.2023 5 z 5


Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Čtvrtý a poslední díl série Spad, který je spíše spin-offem série. Sice nás čeká stejný svět jako ve zbytku série, ale postavy už zrovna ne. Tentokrát tu v hlavní roli máme ženu, která na knížce nijak neubírá. Opět klasický styl psaní Františeka Kotlety, který se prostě nezapře.

20.09.2023 5 z 5


Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Opět skvěle vydařená práce ze strany autora. Téměř nekončící série Spad nás opět vtáhne do postapokaliptického světa, ve kterém se parta hrdinů snaží zachránit ten zbytek světa co ještě přežil. V drsném stylu psaní opět perfektní zážitek.

20.09.2023 5 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Druhý díl série Spad je stejně povedený jako ten první. Autor neslevuje že své laťky a skvěle se mu daří udržet čtenáře napjatého bez šance na odpočinek od čtení knížky.

20.09.2023 5 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Pro úvod do světa Františka Kotlety je knížka perfektní volbou. Tématika postapokaliptického světa ve spojení se stylem psaní autora vytváří skvělý zážitek, který jen tak nepustí čtenáře od knížky. Autorův drsnější styl nemusí sednout každému, ale do knížky zapadá dokonale a jen prohlubuje drsnější atmosféru děje.

20.09.2023 5 z 5


Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Povedené pokračování série Legie. Oba autoři dělají dobrou práci při psaní této knižní série. V knize se sice najde pár překlepů, které při korektuře unikly, ale nic extra hrozného.

19.09.2023 5 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Perfektní knížka pro každého fanouška Sci-Fi. Příběh je napínavý a velice zábavný. Opravdu dobře napsaná kniha, která jen tak nepustí od čtení.

19.09.2023 5 z 5