Ennie Ennie komentáře u knih

☰ menu

Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Takový milý oddechový příběh, který stojí především na vtipech o stereotypech založených na upírech a vlcích/vlkodlacích. Škoda, že to není plnohodnotný příběh. Postavy a vtipy jsou fajn. Jenom tomu něco chybí...

12.04.2024 3 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Příběh byl skvělý, Tilly jsem si moc oblíbila. A k Poemu pěkně sedla. Jak už tu je zmiňované, tak mi typově a chováním Poe přišel taky o dost starší. Uvidím v dalších dílech, jestli se to změní. Doufám, že moje sympatie k němu vzrostou... postavy mě totiž až tak moc neoslovily a přišlo mi, že nejsou dostatečně vykreslené. Snad v dalších dílech budou mít víc prostoru. Také mi přišlo, že bylo přehnané nepochopení detektivů, když přišla s něčím Tilly...vždyť některé věci byly logické a nebyla potřeba velká znalost IT. Za mě 3,5 hvězdiček, ale rozhodně má autor velký potenciál (tak snad další díly moje očekávání náplní).

10.04.2024 3 z 5


Někdo se dívá Někdo se dívá Ulrike Rylance

Oddechový krimi thriller do kapsy s kapkou tajemna. Já jsem spokojená. Když chce člověk jednou za čas knižní jednohubku místo knižní bichle, tak neprohloupí, jestli sáhne po této knize. Skvělá na cesty do práce například...

23.03.2024 4 z 5


Kde je ta holka? Kde je ta holka? Alexandra Potter

U Alexandry Potter mám mírné obavy, vždy když začínám číst další knihu. Moje první zkušenost s ní byla naprostá pecka. Pak jsem objevila ještě jednu moc dobrou, jednu moc zlou. A pak je to takový průměr. Takhle knížka je lepší průměr. Musela jsem se prokousat prvními sto stranami...ale pak to stálo za to.
Jako vždy je to oddechový příběh, který tentokrát přináší i trochu originality.

13.03.2024 3 z 5


Popelka Popelka Evan Hunter (p)

Jsem vášnivý čtenář krimi, ale styl Eda McBaina mi nesedl :(.

13.02.2024 2 z 5


101 nejkrásnějších nápadů pro dům, byt a zahradu 101 nejkrásnějších nápadů pro dům, byt a zahradu kolektiv autorů

Nápady pro tvoření s dětmi nebo spíše tvoření výrobků, které se budou líbit dětem. Pro dospělé tak dva-tři hezké výrobky.

11.02.2024 2 z 5


Krásné zlo Krásné zlo Rebecca James

Knížka se četla sama, děj ubíhal...ale bylo to vážně jednoduché, žádný thriller, jen psycho postava. Ani žádný nečekaný zvrat. Námět dobrý, jen by to chtělo více propracovat. Za mě 3,5 hvězdičky. Na odpočinkové večery dobré, jako doplněk ke skutečnému psychologickému thrilleru .

08.02.2024 3 z 5


Osamělý vévoda Osamělý vévoda Christi Caldwell

Na knihu jsem se moc těšila a to byl asi problém - měla jsem očekávání, která nebyla naplněna. Potenciál to mělo veliký...postavy sympatické (a dobře vykreslené), Jane Austen, romance, Vánoce. No jenže vánoční atmosféra z toho na mě vůbec nedýchala, jiskření tam moc nebylo. Upřímně nejvíc jsem si užívala závěr, ve kterém se konečně něco dělo a rezonovaly se mnou emoce. Škoda, že jsem se toho nedočkala u větší části knihy. Za mě tedy fajn oddechovka, která ale za srdce moc nechytne. (Mám dvě řešení, větší část knihy vyškrtat a udělat z toho krátkou povídku a nebo vyškrtat a dát tam větší zápletku, větší citové drama. No možná jsem jen moc náročný čtenář.)

25.01.2024 3 z 5


Svíčky Svíčky kolektiv autorů

Svíčky nevypadají moc hezky, ale pár tipů si z knížky lze odnést

09.01.2024 2 z 5


Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Šťastný princ a jiné pohádky (7 pohádek) Oscar Wilde

Neobvyklé pohádky s krásnými poselstvími :)

09.01.2024 4 z 5


Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Moje první setkání se spisovatelkou a jsem vcelku spokojená. Hodí se do vánočního období. Téma bylo trochu těžké, ale příběh byl poutavý a nabízel několik záhad. Hodnotila bych 3,5 hvězdičkami.

26.12.2023 3 z 5


Nauč se žít ... v každodenní divočině Nauč se žít ... v každodenní divočině Grant Snider

Některé myšlenky a některé obrázky jsou moc pěkné a inspirující. Ale většina je pouhopouhá směs střípků myšlenek umělce, které by za mě mohly zůstat jen ve skicáři autora. Dílko by si zasloužilo maximálně 2,5 hvězdičky

14.12.2023 2 z 5


Lemony Lemony Markéta Maar Eder

Příběh, který by měl pomoci (nejen) dětem překonat a pochopit smrt blízkého člověka či zvířátka. Pomoct jim prožít smutek.

Příběh je velmi krátký, doplněný krásnými ilustracemi. Ke konci knížky bylo několik kapitol oddělených jen bílými stranami a to mě vcelku rušilo a kazilo mi to celkový dojem z knihy, myslím, že pár ilustrací navíc by nikomu neuškodilo.

10.12.2023 3 z 5


Řeka života a smrti Řeka života a smrti Cchaj Ťün

Není to úplně jednoduché čtení, ale právě tím se mi to líbilo. Oproti klasickým krimi příběhům to přineslo jiný prožitek. Velmi oceňuji seznam postav na začátku, protože občas jsem si nebyla jistá, kdo je kdo. Párkrát jsem se musela vracet i o pár stran zpět. Knížku bych si ale ráda přečetla znovu, bavil mě příběh i styl vyprávění.

10.12.2023 4 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Kniha může být velmi přínosná. Nebylo by špatné, ji zařadit do "povinné četby" - pomohlo by to hodně lidem. Za mě tedy (naštěstí) to bylo jen zopakování vědomostí, co mám. Ale bohužel né, každý toto ví. Takže pokud máte pocit, že nemáte vztahy "nastudované/odžité/okoukané" nebo víte, že nějaký ten problém je, tak vřele doporučuji. Klidně můžete sáhnout jen po určité kapitole ;).

08.12.2023 4 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Námět moc krásný, zpracování horší. Výsledek hodnotím jako průměr. Neurazí, nenadchne. Konec bych udělala trochu jinak, buď více rozepsala a nebo nechala na další knihu...ta "zmínka" mi tam přišla trochu jakoby odhozená z rychlíku a zbytečná...nechci zabředat do spoilerů.

Po další knize sáhnu až budu potřebovat nenáročnou oddechovou knihu. Vcelku mě láká 4. díl (Vánoce, Edinburgh a knihy, co víc si přát).

24.11.2023 3 z 5


Další divné hlášky z knihkupectví Další divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

Tento díl se mi líbil o něco více než první. Ale i tak názor neměním a myslím si, že by knihám neuškodilo vyškrtání některých hlášek a spojení do jedné...bylo by to více čtivé, zajímavější i vtipné. Některé hlášky působí jako (zbytečná) vata.

24.11.2023 3 z 5


Divné hlášky z knihkupectví Divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

Před samotným čtením knihy jsem se dostala k pár hláškám a tedy čekala jsem, že kniha bude mít větší náboj. Občas jsem se přistihla, že jsem ze čtení i otrávená...asi by neuškodilo z dvou knih udělat jednu (a dost hlášek vyškrtat). Některé situace jsou vtipné, některé zajímavé a některé prostě nudné. Korektura a úprava knihy byla k pláči...

20.11.2023 3 z 5


Poslední hra Poslední hra Federico Axat

Ze začátku jsem knihu nemohla vůbec odložit. Je to moc čtivě napsané. Na začátku třetí kapitoly ten spád trochu klesl, ale naštěstí jsem se po pár stranách zase začetla. A knihu hodnotím velmi pozitivně a doporučuji, jestli máte rádi psychologické thrillery. I s rozuzlením jsem spokojená.

13.11.2023 4 z 5


Síla pozitivního jednání Síla pozitivního jednání Napoleon Hill

Mě tedy kniha moc neoslovila, ale je to tím, že už jsem četla hodně podobných knih, které se mi navíc zdály lépe zpracované. Myšlenky v knize jsou ale určitě přínosné.

07.11.2023 3 z 5