Osamělý vévoda

Osamělý vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505397/bmid_osamely-vevoda-ul9-505397.jpg 4 69 22

Lady Myrtle McQuoidová se vždy cítila být svými nejbližšími opomíjena. Letošní vánoční sezona tak nemůže být výjimkou. Když její hlučná rodina opustí své londýnské sídlo a vydá se na venkov, Myrtle si záhy uvědomí, že na ni zapomněli. Důležité je však zůstat v teple, mít co jíst a nějak se rozptýlit, než příbuzní přijdou na svůj omyl a vrátí se pro ni. Ovdovělý vévoda z Aragonu, Val Bancroft, touží po samotě, klidu a tichu. Rozhodně by se rád vyhnul veselé, upovídané lady McQuoidové ze sousedství. V zimních stínech však číhá nebezpečí a dívka potřebuje ochránit. Mohl by pod sněhovou pokrývkou tichých londýnských nocí vzplanout plamínek nové, vřelé lásky?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Duke Alone , 2022


více info...

Přidat komentář

Dámaskloboukem
31.03.2024 4 z 5

Jednoduchý milostný příběh, který je vystaven na Sám doma a vzdává hold Jane Austenové. V podstatě chudý na děj, o to více propírající nejistotu dvou mladých lidí. Já mám “pocitové čtení ráda, ale tady už to bylo moc i na mě. Líbila se mi bezprostřední a správně užvaněná hlavní hrdinka Myrtle. Knížku jsem přečetla poměrně rychle, asi jsem neustále čekala, až se začne něco pořádného dít.

Satan-démon
21.03.2024 5 z 5

Mám rada tenhle styl knih. Jsou to pro mě jednohubky mezi složitější četbou nebo mezi sériemi. Kniha měla rychlý spád a člověk hned věděl jak to skončí. Musím říct, že jsem si to ale užila a rozodně se ke knize někdy zase vrátím.


Etule
05.03.2024 3 z 5

3,5*
Kdybych knihu četla během Vánoc asi bych to hodnotila o kousek výš. Četlo se to skvěle, ale nějak jsem moc nevěřila tomu, že se vše odehrálo tak rychle. Bylo dost zvláštní, že Val byl roky uzavřený a s nikým nechtěl komunikovat a najednou si ho získalo takové třeštidlo jako Myrtle. Nemyslím to zle, Myrtle byla zábavná, ale možná bych tomu uvěřila o trochu víc, kdyby se do sebe tak šíleně nezamilovali během pár dní.
Ale jako oddechovka na jeden večer, když přijdete unavení z práce, tak mohu doporučit. :)

rampapa
17.02.2024 5 z 5

Moc krásná knížka. Moc se mi líbila a vřele doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Medasek
06.02.2024 5 z 5

Tak tohle se mi hodně líbilo. Nádherná obálka, hezký příběh a ta chemie mezi hlavními postavami. Prostě nádhera.
Taková hezká jednohubka na zimní měsíce.

PerlaZP
04.02.2024 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než-li jsem se do příběhu začetla - Možná, že za to mohl styl psaní autorky - Vážně nevím...
Musím se přiznat, že tuto knihu jsem si vybrala hlavně podle obálky - Velice se mi líbila...
Knížce dávám tři hvězdičky a zatím nevím, jestli se pustím do čtení nějakého dalšího dílka - Uvidíme...

Ms.Floyd
01.02.2024 3 z 5

Max. 3* a ještě s přivřenýma očima. Plochý příběh, u hlavní hrdinky jsem si říkala, jestli netrpí rozdvojenou osobností, hlavní hrdina zas v totální depresi (což sice hlavní hrdinové často bývají, ale tady mi přišlo, že Val ztratil úplně mužnost), ale pak velice rychle a až nepřirozeně podlehl ztřeštěné Mrytle.... Průměr, neurazí, nenadchne, určitě se k ní nevrátím.

mikika
01.02.2024 3 z 5

rozkošně sladké. teda když pomineme ty zbytečné popisy, které se daly přeskakovat až k dialogům - vtipné rozhovory (nebo spíš samomluva hlavní ukecané hrdinky) byly totiž na knize to nejlepší.

MAU256
31.01.2024 4 z 5

"Smím tedy doufat, že mi dáš své srdce a učiníš mě tím nejšťastnějším člo-" "Ano", řekla mezi smíchem a slzami, zatímco ji hladil po tváři. "Ale jen pokud budeš souhlasit s tímtéž, Vale." Usmál se a pak se dotkl svým čelem toho jejího. "Zdá se, že se shodneme, má lásko."

Krásná romantika. Val - vévoda z Aragonu, který se po smrti své ženy uzavřel před světem, a Myrtle - mladá dáma, která se nenechá jen tak odradit. Zničí jeho hradby, které si vytvořil kolem svého srdce a vrátí ho zpět do života. Je to první knížka, kterou jsem od této autorky četla a určitě si přečtu i nějaké další.

Ennie
25.01.2024 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila a to byl asi problém - měla jsem očekávání, která nebyla naplněna. Potenciál to mělo veliký...postavy sympatické (a dobře vykreslené), Jane Austen, romance, Vánoce. No jenže vánoční atmosféra z toho na mě vůbec nedýchala, jiskření tam moc nebylo. Upřímně nejvíc jsem si užívala závěr, ve kterém se konečně něco dělo a rezonovaly se mnou emoce. Škoda, že jsem se toho nedočkala u větší části knihy. Za mě tedy fajn oddechovka, která ale za srdce moc nechytne. (Mám dvě řešení, větší část knihy vyškrtat a udělat z toho krátkou povídku a nebo vyškrtat a dát tam větší zápletku, větší citové drama. No možná jsem jen moc náročný čtenář.)

bezzink
22.01.2024 4 z 5

Boze jak ja miluji tyhle mracici se brucouny, kteri potrebuji to nejvetsi trestidlo, aby se probilo tou jejich samotarskou hradbou. Diky spojitosti se Sam doma se tahle knizka aspon trochu odlisuje od klasickych historickych romanci. Jo a taky jednoznacne vybocuje diky mega dlouhym souvetim. :))

Annkag
11.01.2024 3 z 5

Byl to rozkošný vánoční romantický nesmysl. Nenadchne ale dá se při knížce příjemně odpočinout.

petulkapeta
30.12.2023 5 z 5

,,Nikdy nebudu ten nejlepší muž, protože takový, který by tě byl hoden, neexistuje."

Moc krásná historicka ronance a to jejich hašteřeni...

Ketfl
30.12.2023 4 z 5

Historické romance do své četby úplně běžně a pravidelně nezařazuji, takže je u mě až s podivem, že jsem se rozhodla sáhnout zrovna po této knize. Nevím proč, ale tato kniha mi padla hned do oka. A jsem opravdu ráda, že jsem si knihu přečetla, protože se mi opravdu moc líbila.

Jedná se o historickou romanci, kde se autorka inspirovala filmem Sám doma. Hlavní hrdinku Myrtle totiž její rodina zapomene pár dní před Vánoci doma a všichni si vesele odjedou na rodinné panství do Skotska. Myrtle tak zůstává v londýnském domě úplně osamocená. Jediným dalším člověkem v blízkém okolí je ovdovělý vévoda-soused, který si přeje být jen sám a v tichu. Upovídaná Myrtle tedy není zrovna tou, o kterou by nějak zvlášť stál a přál se s ní stýkat.
Musím říct, že vztah mezi Myrtle a Valem byl senzační. Absolutně romance ve stylu broučoun vs. sluníčko. Líbilo se mi, že Val se s Myrtle vůbec nemazal, byl na ní pěkně drsný a ona si z toho vůbec nic nedělala. Naopak se jí podařilo rozmrazit vévodo zmrzlé srdce.

Závěr mi přišel trochu urychlený, proto jednu hvězdičku ubírám, ale jinak jsem si knihu opravdu moc užila. Hlavní postavy mi byly nanejvýš sympatické, podobnost k Sám doma mě moc bavila, protože ten film zbožňuju, do toho Vánoce, koledy, pes Horác a trochu toho dramatu, za mě fakt super.

Slůník
25.12.2023 5 z 5

Úžasná hrdinka, obdivovatelka Jane Austenové, a úžasná knížka, jejíž autorka Jane Austenovou důstojně následuje.

lusitta05
13.12.2023 3 z 5

Taká milá, sladká a kľudná romantika

Renike
11.12.2023 5 z 5

Tak to byla fakt super vtipná vánoční knížka, konverzaci mezi Myrtle a Val jsem si užívala, ona byla naprosto dokonalá, její sarkasmus byl skvělý. Myrtle nešlo nemilovat. Hezký romantický historický příběh. Doporučuji na adventní dobu.

pip11
10.12.2023 5 z 5

Pěkný, vtipný a zároveň dojemný příběh, odehrávající se ve vánočním období. Bylo to sladké a také dost zábavné.

biki
03.12.2023 3 z 5

Podlé mého názoru zcela průměrná a snadno zapomenutelná romance, které by výrazně pomohla redukce textu. Úvahy zvláště hlavní hrdinky jsem byla nucena přeskakovat po (skoro) celých stránkách.

Dellphi
01.12.2023 4 z 5

Moc mě to bavilo. Na vánoční čas ideální četba. A ta spojitost se Sám doma byla vtipná :-)

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2018  83%Čest ničemy
2018  74%Darebákova sázka
2023  79%Osamělý vévoda
2023  88%Prichádza dáma

Kniha Osamělý vévoda je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce95x
Chystám se číst67x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x