Čest ničemy

Čest ničemy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395148/bmid_cest-nicemy-G0K-395148.jpg 4 102 20

Hříšné nevěsty série

< 2. díl

Lady Penelope Tidemorová ví, že na ni budou upřeny zraky celé společenské smetánky. Všichni její sourozenci totiž svého času způsobili svým chováním skandál. Ona je však odhodlána udělat vše správně a najít tu pravou, romantickou lásku. Ovšem stačí chvilka nepozornosti a její pověst je v troskách. A může za to Ryker Black, majitel nechvalně proslulého hráčského doupěte. Jediným východiskem je svatba. Ryker přitom dobře ví, že pokud k sobě Penelope připoutá, vystaví ji všem hrozbám svého krutého světa. Jeho ničemná čest se však dostane do sporu s něčím, o čem ani netušil, že má – se srdcem…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Scoundrel's Honor , 2017


více info...

Přidat komentář

Zetuška
24.05.2022 5 z 5

První setkání s touto autorkou. Bylo velmi podobné (přesto jinačí) knížce od L. Kleypas -Sním o tobě (pár Derek a Sára), zde je dvojka Ryker a Penny i prostředí stejné. Velmi se mi líbilo rozebrání rozdílů a nebezpečí kolem tohoto "nerovného sňatku" a vztahu. Příběh mě bavil, zasmála jsem se i několika scénám, hlavně v úvodu, park/lavička atd. Rodina, klepy a skandály jj, jak se nejde ve škatulce a dle pravidle etikety je zle. Vztah ústřední dvojice také nebyl špatný, jiskřivý, trochu zrychlený ale pořád mi ničím nevadil. Temnější život Rykera, to čím si jako dítě prošel...
No zpět k hodnocení knížka není možná na 5 * ale dám ji je, protože mě bavila, rozesmála a odkládat se mi ji vůbec nechtělo a to je, to co si od tohoto druhu literatury přeji.
Vtipné pojmenované sestry Penny, všechny jsou na P:-)

miruska1
27.12.2021 4 z 5

Smála jsem se i plakala, občas to bylo neuvěřitelné ale i tak jse mi to líbilo - až na ten otevřený závěr. Doufám, že vyjdou i ostatní dily - ráda bych věděla jak to vše dopadne.....


moudivlacek
17.03.2021 4 z 5

"Ničema" majitel pánského klubu Ryker se seznámí s "Potížistkou" mladou lady Pennelope za velmi jiskřících okolností, které pro oba mají životní následky - jejich svatbu. Je tu klasický střet světů - chudoby a nutnost se uživit jakýmkoliv způsobem a životem s temnou krutou minulostí, a poklidným světem šlechty, která se nemusí bát ani o život, ani o jídlo a ani o své pohodlí. Přesto to neznamená, že každý z šlechty musí být zhýralec a nanic. Ryker dostává "lekce života" od své mladé ženy, stejně tak i ona musí zvládnout nové prostředí, stejně tak jako lidi kolem mající se před ní na pozoru a s odtažitostí. Nebezpečí, které oba zažijí, prověří, zda jejich společný život má šanci i na lásku.

Dellphi
08.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Pozor, můj komentář obsahuje spoiler. Knížka byla čtivá i zábavná, přesto tomu něco chybělo. Bylo to trochu uspěchané, hlavně tedy vztah mezi Penelope a Rykerem. On měl působit jako tvrdý, nelítostný mizera, ale moc to nevyšlo. Hrozně brzy obrátil a změkl, a mě to přišlo nepřirozené. Navíc se nemůžu ubránit pocitu, že autorka zapomněla přidat pár stránek. Tak za prvé, Penelope zjistila, kdy má Ryker narozeniny a já čekala, že z toho bude něco víc. A ono nic. Za druhé, mi tu chybělo nějaké dokončení s Nielem, myslela jsem, že nakonec otočí, a i díky tomu, že mu pomohla jí bude krýt záda a prostě se nějak spřátelí, ale to už se neřešilo. Za třetí, jak se dořešil spor s tím konkurentem? Jako chápu, že to bude asi v dalším díle, ale je to škoda. Čekala jsem, že se projeví Rakerova povaha a bude se chtít pomstít za útok na bratra a svou ženu a ono nic. Zkrátka mi přišlo, že toho autorka spoustu rozjela, ale už to nestihla dořešit. A poslední výtka: proč bylo přeloženo jméno Kláry? Měla to být snad Clara, ne? Já vím, že je to blbost a omlouvám se, že tady s tím otravuju, ale prostě mi to tam hrozně nesedělo…. Asi mám trochu urýpanou náladu. Ale prosím berte mě s rezervou! Knížka vůbec není špatná, a příběh mě opravdu bavil. Jen si myslím, že příběh měl potenciál, který nebyl plně využitý.

Garena
31.01.2021 2 z 5

Na tento příběh z hráčského doupěte jsem se moc těšila, ale bylo to celé ušité horkou jehlou. Prostředí herny autorka vystihla poměrně dobře, ale trochu zapomněla na postavy, které byly ploché a nepropracované, o vztazích mezi nimi ani nemluvím.
Navíc mi kniha přišla nedokončená, uvítala bych minimálně ještě jednu kapitolu o tom, jak dopadl hlavní záporák, když už se ho hlavní postavy musely obávat celou knihu.

Janicga88
30.01.2021 5 z 5

tahle kniha se četla jedním dechem, krásný romantický příběh.. dopuručuji

JanaDor
26.06.2020 5 z 5

Je to romantická pohádka, a hezká. Konec je trochu nepřirozený, ale nepřeslazený. To od knihy tohoto typu očekávám. Udělala mi radost, takže účel splněn.

Ála1968
22.04.2020 4 z 5

Moc se mi to líbilo.Bylo to zase trošku o něčem jiném.Nebylo to z londýnských paláců,ale z herny,přesto to mělo svoje kouzlo.Konec mohl být trošku propracovanější nebo mohl být epilog,ale přesto to bylo romantické s prvky dobrodružství.Určitě stojí za přečtení a u mě bude patřit k mým oblíbeným.

Satan-démon
25.03.2020 5 z 5

Úžasná romantická knížka. Ano je to klišé, ale když se nad tím zamyslíme tak je to vlastně super oddychovka po náročnějším čtení. Knížka mě vtáhla do děje, dobře se mi četla. Akorát konec mohl být trochu jinak napsaný nebo tam mohla spisovatelka dopsat krátký epilog.

nani_nka
03.03.2020 4 z 5

Táto kniha má všetko, čo vyžadujem od dobrej historickej romantiky. Ukecanú odvážnu hrdinku, tajuplného sexy hrdinu, riadnu chémiu medzi nimi a hlavne vtipné, ale i romantické pasáže a atmosféru vtedajšej doby.

jani.ruzicko
23.01.2020 5 z 5

Jak první tak i druhý díl se mi moc líbil. V rámci žánru je to pro mě jedno z těch na vrcholu, samozřejmě to není nic překvapivého, ale přesto milé a nesmírně čtivé.
Zasmála jsem se, pobrečela, naštvala a hlavně čekala co bude dál a jak to celé dopadne. =)

Budu doufat, že dojde k přeložení i dalších knížek ze série =)

Tvefisto
28.09.2019 4 z 5

Potřebuju inzulín...

MiraiYume
01.06.2019 2 z 5

Dvěma slovy - velké zklamání. Těšila jsem se na romantický příběh zasazený do viktoriánské Anglie, ale opět se tu ukázal ten příšerný novodobý trend - romantika snad nejde napsat bez erotiky! Hrozně mě to štve. Nejsem puritán, ale proč se to proboha cpe všude? Za chvíli abych se bála otevřít Krtečka.
Další věc byla absolutně hloupá zápletka. Chemie mezi Penelope a Rykerem vlastně vůbec nebyla, nebylo tam nic, co by jejich vztah rozvíjelo. On pořád hořekoval nad svým dětstvím, ona pořád jen mluvila a snažila se hrát si na drsňáka. Šílené! A snad na každé druhé straně si olizovala rty. Jako fakt?! Autorka má buď nějakou úchylku, nebo jí to přijde tak strašně sexy, že to Penelope musela dělat v jednom kuse. Ona vlastně kromě mluvení a olizování se ani nic jiného nepředvedla.
Podtrženo - pro hodně nenáročné čtenáře, kteří od knihy neočekávají žádné umělecké zpracování.

AnetV
05.04.2019 2 z 5

Z knihy jsem zklamaná, podobných příběhů, kdy hlavní hrdina vede hráčský klub jsem četla několik, ale tenhle byl nejslabší. Dojem pokazila i spousta překlepů a chyb v textu

Havrnka
09.02.2019 5 z 5

Romantické čtení s nádechem humoru. Až na některé chyby v textu (např.místo zpět je psáno spět) se mi kniha moc líbila. Doporučuji ženám k přečtení.

jaja10
07.02.2019 3 z 5

Za konec knihy jsem chtěla dát 4,ten byl pěkný, ale i tak to nestačilo.... občas přitažené za vlasy.

rampapa
05.02.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI. ❤

Lee7
04.02.2019 4 z 5

Historické romance mě baví, knížka byla vtipná na správných místech a děj nebyl zanedbaný a nudný. Hlavní hrdinka nebyla jen nudná nicka a to se mi líbilo.

LilianaFalcon
19.01.2019 4 z 5

Dala bych 5 hvězdiček, ale v knize bylo několik chyb v ději, u kterých si nejsem jistá, jestli byly způsobené špatným překladem nebo předlohou. A to do toho ani nepočítám všechny ty chyby v interpunkci a překlepy! Něco takového bych očekávala u knížky, kterou si autor vydává sám nebo spolunákladem, ale rozhodně ne u většího nakladatelství.
Jinak knížka byla úžasná. Byla to ta správná dávka romantiky a nenápadného humoru, kterou u historických romancí mám tak ráda.

mikika
03.01.2019 3 z 5

oblíbené téma Anděl versus Ďábel v klubu, tentokrát o dost temnější a drsnější - ve smyslu nesmiřitelnosti hlavního hrdiny, kterého je vážně těžké mít rád...

Štítky knihy

pro ženy romantika historické romance

Autorovy další knížky

2018  83%Čest ničemy
2018  74%Darebákova sázka
2023  79%Osamělý vévoda
2023  88%Prichádza dáma

Kniha Čest ničemy je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených8x
Knihotéce135x
Chystám se číst45x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x