Darebákova sázka

Darebákova sázka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385047/bmid_darebakova-sazka-xWC-385047.jpg 4 69 13

Hříšné nevěsty série

1. díl >

Lord Robert Dennington, markýz z Westfieldu, se příliš dlouho vyhýbal své povinnosti dědice panství – ovšem nemíní svou svobodu a bezstarostnost zahodit jen tak. Helena Banburyová je strážkyní sázek v pánském klubu, schopná analyzovat čísla a šance, ale s naprostým nedostatkem vlastního štěstí, která se cítí mezi hráči a celou šedou společností na pomezí gentlemanů a zločinců jako doma. Ovšem přesto nehodlá žít celý život v kleci svého původu. Když do její komnaty náhodou vstoupí Robert, je to impulz, který ji donutí dát stát se sama hráčkou – a buď vyhrát a vystoupat vysoko, nebo prohrát a ztratit vše.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Rogue´s Wager , 2016


více info...

Přidat komentář

bezzink
16.03.2024 3 z 5

Nebylo to moc ctive. Helena se porad dokola v myslenkach opakovala. A ano, vime jak zeny byly znevyhodnene oproti muzum, ale resit to na kazde strance bylo uz docela unavne. Jo a jsem rada, ze nejsem jedina co si vsimla ty skandalni sceny, kdy Helena davi a pak se libaji. (Smajlik s vykulenymi oci). Jako chapu, ze v te dobe to s hygienou bylo na stiru, ale teda toto je moc.

pip11
14.01.2024 5 z 5

Drsný, ale zároveň moc pěkný příběh z temných ulic Londýna, které se prolínají s nejvyššími společenskými kruhy. Nechybí zde zrada, nenávist, intriky, hrůzné zážitky, přetrvávající šrámy na duši, odhalování pravdy a nová poznání. Helena má ráda matematiku a je to taková modrá punčocha. Robert, markýz z Denningtonu už rezignoval na štěstí. Oba jsou tak odlišní a přece tak stejní. Obě postavy si mě hned získaly. Poutavý začátek série, příliš nechápu jeho vlažné hodnocení.


Tess1
02.12.2023 5 z 5

Opět nechápu hodnocení :D moje první setkání s autorkou a rozhodně ne poslední a řadím si ji na seznam autorek historickych romanci, jejichž další vydávání knih budu bedlivě sledovat ;) což je u mě spíš výjimka než pravidlo.
Kniha se četla skvěle, jako jo, na tu dobu asi trošku modernější hlavní hrdinka, ale co si budem kvůli historickým přesnostem tenhle typ knihy nikdo nečte.
Jako za mě jedna z nejlepších historickych romancí, co teď "nedávno" byla vydána (opomenuli Lisu Kleypas a Jannu MacGregor).

P.S.: a pěkně mě štve, že jsem tuhle knížku tak dlouho kvůli nevalným hodnocením a komentářů odkládala!

Drahuš
15.08.2022 3 z 5

Na dovolené se dá číst, oddechovka

NathalieVerdun
14.03.2022 3 z 5

Čítať to bolo ako jazda na horskej dráhe - raz stránky, ktoré ma celkom dostali, a vzápätí plytkosť a nedotiahnutosť. Nekonvenčnosť neznamená nereálnosť, ale tu akoby to šlo ruka v ruke. Príliš to pôsobilo, akoby autorka chcela silou mocou natrepať moderné postavy do historických atráp. Na každej stránke je aspoň jedna zmienka o rozdielnom spoločenskom postavení, a predsa sa tie postavy svojím spôsobom reči zase ani tak neodlišujú. Škoda, že autorka radšej nerozvila niektoré momenty alebo sa trošku viac nepohrala s opismi prostredia alebo vzťahov, namiesto toho aby dookola opakovala čo už povedané bolo. A celkovo, spoločnosť popisovaná len ako masa, ktorá nemá tvárí ani mien, samými klišoidnými frázami, nehovoriac o tom, že byť nemanželským potomkom v roku 1822 rozhodne nebolo také jednoduché.
Ale aby som sa vyjadrila aj k niečomu pozitívnemu - zápletka pomerne originálna: zjazvená účtovníčka v nočnom klube a zradou poznamenaný markíz, vojvodkynine dávne intrigy... Obaja vojvodovia-otcovia sympatickí. A úprimne sa teším na lady Dianu Verneyovú a Nialla. Diana bola taká milá, priateľská osôbka, že ma vážne štve, že jej príbeh ešte nepreložili (The Lady's Guard).

P.S.
Moje hodnotenie trošku zrazila istá scéna, kde naša milá Helena najprv zvracia a o chvíľu sa už s Robertom veselo bozkávajú. Niekomu niečo uniklo...?


Btw, v úvode je niekoľko zmienok o Robertovom najlepšom priateľovi Richardovi Jonasovi a istej Gemme Reed - tak to je ďalšia nepreložená kniha - Tempted by a Lady's Smile - zo série, ktorá podľa všetkého predchádza tejto.

miruska1
26.12.2021 4 z 5

Četlo jse to v podstatě samo. Příběh je zajímavý, ako i hlavní postavy. Závěr sice trochu rychlí. Jsem zvědavá na další díl.....

helenkan
11.10.2021 3 z 5

Není to špatné čtení, ale taky ne úplně to "pravý ořechový." Chvílema i trochu nudná a opakující místa.

Dellphi
11.03.2021 3 z 5

Příběh byl zajímavý a četl se docela dobře. Přesto zde bylo několik chvilek, které mě nebavily a já se těšila až budu na konci knihy. Nemám ráda, když se často řeší ty samé emoce stále dokola. Ona je z jiného světa než on. Nehodí se k sobě a tak podobně. A tady mi to přišlo trochu nudné a stále se opakující. Asi bych autorku nezařadila mezi své top autory historických romancí (viz. Sabrina Jeffries, Lisa Kleypas Suzane Enoch), přesto se to číst dá a určitě někdy sáhnu po další její knize. Zvlášť jsem zvědavá na ostatní bratry z klubu.

moudivlacek
12.01.2021 4 z 5

Je to vtipné, je to romantické, skvělé odreagování dne. Příběh zklamaného markýze, který zanevřel na lásku, a mladé ženy, která má za sebou ošklivou zlou minulost a je uzavřena pro své "bezpečí" svým bratrem u něj doma. Náhodné setkání a změna osudu obou dvou různým způsobem. Těším se na další díl.

Havrnka
18.11.2019

Oddechové čtení na dlouhé podzimní a zimní večery.

suzanne1997
10.09.2019 4 z 5

Kniha zaujme už na první stránce, na nic si nehraje a nic neprotahuje. Začtete se a prožíváte příběh spolu s hlavními hrdiny. Čas tady nehraje podstatnou roli. I přesto, že autorka někdy skáče mezi hodinami, dává tento příběh větší smysl než většina mu podobných. Zápletka je obdivuhodná a stále graduje, v příběhu nenajdete moment, kdy by jste si řekli, tak a teď to začíná být nuda, a zavřeli knihu. Zvědavost vás nutí číst dál a pročíst se až k poslední stránce. A tady narážím na své hodnocení, na mě byl ten konec prostě příliš rychlý. Po tom, čím vším si hrdinové prošli, by to chtělo alespoň o stránku, dvě víc. A epilog by taky neuškodil. Každopádně se tato kniha zařadí do mé knihovny a ráda si ji někdy opět přečtu.

rampapa
26.07.2019 5 z 5

Nádherný příběh. Knížku velmi doporučuji.

LilianaFalcon
19.12.2018 3 z 5

Až zase tak hrozné to nebylo. Helena bohužel nebyla, tak chytrá, jak ji autorka popisovala. A celkově tam bylo hodně hluhých míst, ale jinak to byla taková klasika.