elzary elzary komentáře u knih

☰ menu

Bouře ozvěn Bouře ozvěn Christelle Dabos

(SPOILER) Trvalo mě skoro rok a půl než jsem se pustila do posledního dílu. Ještě předtím jsem si dala opakování prvních tří dílů a byla to dobře. Mohla jsem sledovat jemné náznaky a tím bylo finále velkolepé. Autorka velmi dobre píše a člověk se snadno vcítí do postav. V pasážích kde je Ofelie bez brýlí, jsem měla sama úzkostný pocit, jako kdyby je sebrali mě. A pokud hledáte něco osvěžujícího a neotřelého, můžu knihy jen doporučit.

11.01.2022 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Kniha je příjemným odbočením od vran, zmijí, krvavých královen a různých adaptací krásky a zvířete . Pro mě to bylo milá jednohubka s postavami, které si člověk velmi rychle oblíbí. Určitě si ji ještě jednou přečtu.

10.05.2021 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Čekala jsem na ni opravdu dlouho a po předchozích dílech jsem se nemohla dočkat. Předchozí díly mě rezonovaly hlavou dlouho po dočtení a nutili mě se k nim vracet, ale myslím, že tenhle díl ve mě takovou stopu nezanechává prozatím. Cítím, že mu budu muset dát čas, než si ho znovu přečtu nebo mě jen převede k dalšímu dílu. Přesto smekám nad imaginací autorky.

02.05.2021 5 z 5


Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Na rovinu, mě se to líbilo. Od tohohle nakladatelství ne vždy čekám pecku. Ale tohle bylo supr, konečně něco jiného než kráska a zvíře a ostatní pohádky. Bavilo mě to, bylo to čtivé, bylo to goticky temné... No prostě směle do toho.

01.11.2020 4 z 5


Paměť Babylonu Paměť Babylonu Christelle Dabos

Tak jak jsem neměla hlavní hrdinku v prvním dílu ráda, tak v tomhle se mě líbila. I třetí kniha nezklamala a přečetla jsem ji jedním dechem. Nemůžu si pomoct, tahle série je opravdu výborná. A každým dalším dílem se těším víc na další.

06.07.2020 5 z 5


Zmizelí ze Svitu Luny Zmizelí ze Svitu Luny Christelle Dabos

"No páni", tím bych to celé shrnula. Tenhle díl mě uhranul ještě více než první, za mě opět naprosto neotřelý a neokopírovaný příběh. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, protože tahle série je naprosto osvěžující v záplavě průměrných sérii. Autorka opět dokázala, že do vyřešení zápletky jsem nic netušila... A s každou další stranou jsem byla zvědavá na příběh Thorna a Ofelie.

10.11.2019 5 z 5


Arabella z Marsu Arabella z Marsu David D. Levine

Po dlouhé době pěkný nápaditý svižně se odehrávající děj. Těším se na další díl.

18.04.2019 5 z 5


Marina Marina Carlos Ruiz Zafón

Na knihu jsem náhodou narazila v knihovně a po přečtení jsem hned dostal chuť jet do Barcelony.

17.02.2019 5 z 5


Dívka z Atlantidy Dívka z Atlantidy Wolfgang Hohlbein

První kniha, kterou jsem ze série četla, už jen kvůli nádherným ilustracím se do ní člověk musel zamilovat. Ukecaný kocour tomu pak dodává korunu.

17.02.2019 5 z 5


Brána času Brána času Cecilia Randall

Samostatně supr, ale ráda bych si přečetla i to předtím, škoda, že nejsou vydané.

17.02.2019 5 z 5


Nemetonburk aneb Tajemství ve skále Nemetonburk aneb Tajemství ve skále Renata Štulcová

Tahle kniha, mě i po letech vtáhne do děje.

17.02.2019 5 z 5


Snoubenci zimy Snoubenci zimy Christelle Dabos

Popravdě mě kniha zaujala už titulkou, styl psaní se mi také zamlouval a příběh??? nečekala jsem, že bude tak dobrý. Nový a neotřelý a nemůžu se dočkat pokračování.

17.02.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Ještě lepší než první díl.

04.01.2018 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Naprosto famózní. Dlouho jsem nic tak dobré nečetla.

04.01.2018 5 z 5