Dům soli a smutku přehled

Dům soli a smutku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444170/bmid_dum-soli-a-smutku-mdd-444170.jpg 4 366 366

Dvanáct sester, které stíhá kletba. Annaleigh žije se svými sestrami, otcem a nevlastní matkou na panství Highmoor. Dřív bylo sester dvanáct, čtyři z nich však potkal tragický osud. Jedna smrt byla nešťastnější než druhá – smrtelný pád, utonutí, epidemie moru... V okolních vesnicích se vypráví, že rodina je prokletá a smrt mladých dívek mají na svědomí znepřátelení bohové. Annaleigh těmto pomluvám nevěří, stejně tak si ale nemyslí, že by šlo o tragické nehody. K tomu všemu navíc její zbylé sestry každou noc navštěvují tajemný bál, kde tančí až do úsvitu v blyštivých střevíčcích a okouzlujících šatech a Annaleigh si není jistá, zda by je měla zastavit, nebo se k nim naopak přidat. Protože s kým to její sestry vlastně tančí? Nezbývá než přijít na to, co panství Highmoore skrývá, a odvrátit blížící se hrozbu, než dostihne i Annaleigh...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

House Of Salt And Sorrows , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům soli a smutku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

Aghatte
11.05.2024 2 z 5

Nejsem cílová skupina, a zřejmě jsem ani nikdy nebyla…
Tohle dnešní holky baví?

Deia
24.04.2024 3 z 5

Na tento príbeh som bola zvedavá, opäť ma nalákala zaujímavá anotácia, zvláštny názov a tajomná obálka. A opäť to nebolo nič skvelé, aj keď čítalo sa mi to dobre. Príbeh naozaj začína zaujímavo a vyzeralo to, že bude mať aj poriadnu atmosféru. Začína sa totiž pohrebom sestry, dcéry, ktorý je už štvrtý v poradí. Ale atmosféra sa celkom rýchlo vytrácala. Annaleigh sa síce snažila prísť na to, čo sa stalo, ale podľa mňa jej to veľmi nešlo. Taktiež tajomné bály a chuť sestier na ne chodiť sa mi veľmi nepáčili. A keď tak rozmýšľam, bolo tam toho veľa, čo sa mi mierne nepáčilo - romantická linka, ktorá bola veľmi rýchla a nepresvedčivá, správanie vojvodu a jeho ženy, záver, ktorý sa mi tam nehodil, to, že som hneď uhádla hlavného záporáka... Ale napriek tomu som si čítanie užila, pretože príbeh niečo mal do seba, miestami atmosféra bola skvelá (hlavne tá všadeprítomná soľ) a aj tá jemná hororová vsuvka sa mi páčila. Len to celé mohlo byť nakombinované lepšie a hlavne ten záver ma naozaj dosť sklamal, to vyústenie celej tej záhady a všetkého čo sa tam dialo mi prišlo také o ničom. Neurazilo, nenadchlo.


6591
12.04.2024 4 z 5

Z počátku byl příběh dost nudný a nepřišlo mi, že by se tam dělo něco zajímavého. Ale nevzdala jsem to a četla dál a od půlky to bylo něco úplně jiného. Najednou mě zajímalo jak to bude pokračovat. Bylo to plné tajemství a záhad. Romantická linka tu byla překvapitelně snesitelná a úžasná. Tolik zvratů jsem ještě nezažila.
Jestli se k vám kniha dostane doporučuji ji dát víc šancí, jinak přijdete o úžasný příběh.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům soli a smutku v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených444x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených30x
v Knihotéce266x
v Chystám se číst336x
v Chci si koupit108x
v dalších seznamech7x