Elisabeth9 Elisabeth9 komentáře u knih

☰ menu

Psi z Rigy Psi z Rigy Henning Mankell

Kniha se snaží zachytit situaci v Lotyšsku po rozpadu SSSR. Detektivka je hodně o rozvahach hlavního hrdiny a konec je napínavý a strhujici oproti celému deji knihy.

06.02.2021 3 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Ze začátku jsem se trochu ztrácela, zpřeházené dějové linie mě nebaví v případě, když mají jen oddálit fakta čtenáři, v půlce knihy jsem se ale začetla výborně. Předvídatelnost byla jasná od třetiny knihy. Ale konec příjemně překvapil. Přečteno za tři dny. Kniha se ke mě dostala náhodou, takže jsem četla v nezávislosti na 1. díl a dalo se.

15.02.2018 3 z 5


Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Krásná kniha, přečetla jsem za dva dny. Věřím, že budu číst svým synům a splníme si co nejvíce bobříků. Připomnělo mi fajn táborová léta, byť v 90. letech, stany, bojovky, přátelství, překonávání přírodních podmínek a nepohodlí k utužování těla i ducha.

29.01.2018


Kalifornské zlato Kalifornské zlato John Jakes

Pěkný, čtivý román zachycující 20 let hlavního hrdiny, kterak se potýká s osudem v Kalifornii na své cestě za splněnými sny. Kniha má nenásilně vpracovanou historii Kalifornii, četlo se mi to velmi příjemně, cca 14 dní v klidu :)

10.01.2018 4 z 5


Věčná Ambra Věčná Ambra Kathleen Winsor

Můj první historický román a moc jsem si jej uzila,přečetla jsem za 14 dni.Nektere popisne pasáže mohly byt kratší, ale i tak stránky ubíhaly po desítkách.Hlavni hrdinka není chodící ctnost,porad jsem doufala,že se zmeni v pravou noblesni damu,bohužel nikoliv.Cilevedoma,sobecka a sebestredna mrcha..

04.11.2017 5 z 5


Můj život s Reinhardem Můj život s Reinhardem Lina Heydrich

Velmi subjektivní výpověď paní Heyndrichové. I když se musela potýkat se spoustou životních ran osudu, vadil mi její růžový pohled na válečnou dobu. Každopádně zajímavý pohled na život Reinharda Heyndricha, pro rozšíření obzorů, proč ne.

18.10.2017 3 z 5


Na jaře zazpívá skřivan naposledy Na jaře zazpívá skřivan naposledy Johannes Mario Simmel

Kniha o znečištování planety země, o korupci, utajených vztazích, kdo za čím stojí. Kniha se potácí mezi románem a dokumentem. Měla jsem pocit, jako bych četla spíše dokument o globálním oteplování a propadala jsem relativní beznaději z apatie a sobeckosti lidí, co jsou ochotni udělat pro zisk na úkor lidského zdraví, života a životního prostředí celkově. Výborně zapracovaná fakta do děje.

25.07.2017 4 z 5


O hlavu a krk O hlavu a krk Ulrich Frodien

Pro rozšíření obzorů, jak se mladá generace potýkala s pohnutou realitou po válce, přežívání, vystřízlivění z propagany a nakonec boj o přežití v poválečném období při návratu domů. Psáno v lehčím tónu, avšak o drsných faktech.

25.07.2017 3 z 5


Mata Hari Mata Hari Rudolf Ströbinger

Pro zajímavost, že morálka byla vždy subjektivní a že to není jen dnešní dobou. Plus to jak lze využít ženského šarmu pro svůj prospěch.

23.06.2017 3 z 5


Dravec Mattoni Dravec Mattoni Bohuslav Machek

Příjemně se četla, faktický příběh a přitom tak lehce pohádkový. Určitě stojí za to přečíst, jak se dá vypracovat z ničeho a splnit si sen.

07.03.2017 3 z 5


Zápisník nedokonalého muže Zápisník nedokonalého muže Oldřich Dudek

První část zápisník nedokonalého muže, dvoustránkové příběhy, smála jsem se nahlas, výborná odpočinková záležitost, když chcete usínat s vědomím, že ty neuvěřitelné zážitky, které se vám dějou doma s chlapem, jsou úplně normální a může být i hůř :)

27.02.2017 3 z 5


Příslib lži / P.S. Miluji tě / Kodex / Léto, které nikdy nebylo Příslib lži / P.S. Miluji tě / Kodex / Léto, které nikdy nebylo Cecelia Ahern

Příslib lži - skvělá zápletka, jak se stát obviněným z vraždy.
Kodex - dobrodužný příběh, když pominu obdivuhodnou schopnost přežít u lidí uvyklých na městský život.
Léto, které nikdy nebylo - přišlo mi, že pro zvýšení zajímavosti příběhu se propojily dvě vraždy, které spolu vůbec nesouvisely. Ani pachatelem ani motivem ani vyšetřovatelem. Prostě se přeskakovalo mezi dvěma případy a jejich vyšetřováním. Nejslabší příběh z tří přečtených.
P.s. Miluji Tě - nečetla jsem, viděla jsem film.

27.02.2017 3 z 5


Muž, který maloval mandlovníky Muž, který maloval mandlovníky Johannes Mario Simmel

Říkám si pokaždé, jestli to pan Simmel vymyslel a nebo opravdu ty hlavní hrdiny potkal a oni mu svůj příběh sdělili. Příběh o tom, jak silná může být láska a jakou na sebe bere podobu...Přečteno za dva večery.

26.01.2017 4 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Zajímavé myšlenkové pochody, doporučuji číst jen pár povídek před spaním. Ke knížce se možná vrátím, spíš si ji jen prolistuji. Budu si pamatovat třeba úvahu o setkání všech bývalých milenců v jedné místnosti a co by se stalo :)

13.01.2017 4 z 5


Záhir Záhir Paulo Coelho

Nejdřív jsem myslela, že to bude detektivka a bude po ní pátrat. Pak se z toho stala emocionální anabáze vyzrálého chlapa, který vlastně najednou neví. Knihu jsem četla utrápené dva měsíce. Asi by se dala přečíst za týden, jen jsem na ni neměla pořád náladu, na analýzu proč ho opustila žena.Pak jsem zapomněla, co se tam dělo. Vlastně jsem se ve spoustě pocitech autora našla, ale musela jsem se naladit na tu jeho vlnu. Byla to první kniha od Coelho, určitě mu ještě šanci dám.

08.11.2016 3 z 5


Tři plus jedna Tři plus jedna Danka Šárková

Kniha, která mě bavila a která poskytla i poučení. Za některé věci si můžeme sami a je jen na nás, kdy to změníme. Dodalo mi to trochu optimismu, že i po čtyřicítce se může člověk dostat do podobných komických situací (dámské večírky s kamarádkami a následné trapasy) jako kolem dvaceti a naopak do takových, které by do novin nedal (opilá na mol, střídání chlapů jako ponožky, nejistota, co se životem)

25.07.2016 4 z 5


Zóna nebezpečí Zóna nebezpečí Jeremy Robinson

Dobrodružná oddechovka, děj je předvídatelný, ale když u toho moc člověk nepřemýšlí, tak se to dá, přečetla jsem to rychle a bez zásadních výhrad.

22.06.2016 3 z 5


Piráti Piráti Linda Lael Miller

Odpočinková četba, když nebudete přemýšlet nad "souzněním" dvou osob z různých století. Jen se nechat ukolébat překonáváním dobových překážek pomocí osudové přitažlivosti ;)

13.06.2016 3 z 5


Pád Pád Simon Mawer

Skvělá kniha, ze začátku jsem si říkala, že mě horolezecké prostředí nebude bavit, ale ono ta knížka byla úplně o něčem jiném. O pádem a vrcholem v lidských vztazích, překonávání sebe sama, obětování se. A ten konec - miluju, když se to zvrtne a vysvětlí na poslední stránce! :)

02.06.2016 5 z 5


Chuť na lásku Chuť na lásku Zdenka Procházková

Hezká odpočinková kniha, přečteno za pár dní. Překvapila mě velmi příjemně svou otevřeností o sexu a přitažlivosti. Nenásilná forma vyprávění spisovatelky o důležitosti a uvědomnění si ve svém životě, jakou pozici a vliv na nás právě sex může mít.

24.03.2016 5 z 5