Zóna nebezpečí

Zóna nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74800/bmid_zona-nebezpeci-cle-74800.jpg 4 59 12

Šachový tým série

1. díl

Genetický výzkum slibuje nesmrtelnost Peruánská poušť vydává své tajemství Záhadná firma, zabývající se studiem DNA, hledá způsob jak u lidí vypěstovat schopnost regenerace těla nebo jeho oddělených částí. Výzkum i pokusy jsou utajené, protože se provádějí zločinným způsobem, a navíc hrozí, že úspěšný výsledek bude prodán teroristům. Potřebná DNA pochází z fosílie hlavy, nalezené v peruánské poušti Nazca. Hlava patřila tvorovi, který takovou schopnost regenerace měl. Činnosti firmy se snaží učinit přítrž speciální skupina „Šachový tým“. Několik století před naším letopočtem vede záhadný obr skupinu domorodců peruánskou planinou Nazca. Na jeho příkaz tam vyryjí do písku ohromný obrazec draka a pod balvan ukryjí pytel s tajuplným předmětem, ze kterého neustále kape krev. Skupina archeologů pod patronací UNESCO provádí na tomto místě vykopávky a pod balvanem nalezne zkamenělinu, vzdáleně připomínající hadí hlavu. Ukáže se, že je to hlava mytické Hydry, kterou zabil Herkules. Hlava se má stát prostředkem k získání DNA, která by přenesla regenerační schopnosti Hydry na lidi. Hlavy se proto zmocní společnost Manifold, zabývající se genetickým výzkumem. Podaří se jí DNA získat, výzkum však je doprovázen zločinným zacházením s účastníky klinických testů. Hrozí nebezpečí, že Manifold prodá výsledky výzkumu teroristickým organizacím nebo diktátorům, aby se jejich vojáci a sebevražední atentátníci stali nesmrtelnými. Výzkum se nakonec vymkne kontrole a dojde k masakrům. Úmysly Manifoldu narušuje a nakonec zmaří elitní skupina Šachový tým. Kniha napínavě popisuje průběh výzkumu, hrůzné následky jeho jednotlivých etap, zásahy elitní skupiny Delta i konečné zúčtování s Manifoldem.... celý text

Literatura světová Thrillery Věda
Vydáno: , BB art
Originální název:

Pulse , 2009


více info...

Přidat komentář

hnusák
03.03.2022 2 z 5

Vzhledem k tomu, že se kniha četla docela dobře, tak ji úplně nezavrhuji, i když mezi náma, je to pěkný škvár.

jockel
15.10.2018 4 z 5

Čtvrtou hvězdu dávám za to, že se kniha dobře četla. Jinak klasická američtina-šíření míru pomocí zbraní nejraději po celém světě.


Atanone
03.08.2017 4 z 5

Slibný námět,docela se mi i líbilo pojmenovat speciagenty podle šachových figur,mělo to děj i spád,sice jsem měla pocit,že budu mít z fusekle podkolenku,jak mě za ni tahali,ale no a co ? Četla jsem pro pobavení a toho se mi dostalo

Lenka21
24.07.2017 5 z 5

Ano, tohle byl prostě můj šálek kávy...mytologická Hydra, Herkules, elitní tým a samozřejmě i pořádně slizký padouch. Nápad s regenerací a nesmrtelností se mi líbil, bylo zde spousta akce a elitní tým, který mi byl velmi sympatický, i když je v knize čtenář nemá moc šanci poznat blíže. Bylo vidět, že si autor opravdu dal záležet na detailech, ať už se jednalo o genetiku, práci na počítači či označení jednotlivých vojenských zbraní - i když si osobně myslím, že v tom by se vyznal tak maximálně nějaký fajnšmekr přes zbraně, mě osobně bylo fuk, čím tu obludu sejmou :o) Knížku jsem opravdu zhltla za několik dní, pěkné a napínavé počtení......

JPBelmondo
08.04.2017 3 z 5

Základní téma knihy je dokonalá regenerace člověka, kterou se vědci snaží získat z DNA údajně nalezené mýtické Hydry, kterou zabil Herkules. Speciálně vycvičený tým proti fanatickým vědcům, spousta akce, rychlého děje. Dobře se to čte.

Elisabeth9
22.06.2016 3 z 5

Dobrodružná oddechovka, děj je předvídatelný, ale když u toho moc člověk nepřemýšlí, tak se to dá, přečetla jsem to rychle a bez zásadních výhrad.

HonzaT
25.02.2016 2 z 5

No popravdě, byť Hydra a regenerace je působivý námět, tak mě to nějak nezaujalo. Dlouho jsem přemyslel proc me to tak nebavilo. Bylo to tím, jak Jeremy plytce popisuje, prostredí, akční scény, osoby ze šachovnice. Po stránce 234 nebo nekde tam, jsem se rozhodl knihu odlozit do suplíku. Byla tam scena, kdy jdou do Piercovi kanceláre a Věž nebo Dáma, neměli u sebe ani baterku?? A to si ríkají žoldáci?? Každopádne Robinson je veskrze prumerny spisovatel, skoda, a to mne tak nalákal krásný obal knihy. Douglas, Child, Child Lee, Cussler a Rollins zatí kralují. Nyní se pouštím do Vince Flynna a ten vypadá také fajn.

KiyomiAsuka
15.02.2016 4 z 5

Kniha pro me svym tematem byla zajimava. Dej byl rychly a napinavy.

Mako123123
20.12.2014 4 z 5

čítalo sa to dobre, bolo to pútavé, občas troška nelogické alebo zdĺhavé ale inak Good.

Leslie739
07.06.2014 4 z 5

Na začátku jsem ani neočekávala, že mě to ke konci tak chytne. Občas zamrzela záměna jmen, ale když člověk děj sleduje, dokáže si to sám prohodit. Navíc myšlenka, získání regenerace schopné DNA hydry, proč ne? A je to podáno tak, že by se tomu snad dalo i věřit.
A úplně nejvíc škoda, že tým Delta as Šachový tým není popsán nějak blíže, taky mi asi půlku knihy trvalo, než mi došla ta spojitost mezi Šachovým týmem a krycími jmény Věž, Král, Jezdec, Dáma, Střelec, popř. Pěšec, ač mně zní líp Pěšák.
Každopádně takové odlehčené scifi na dobrou noc :)

Corehead
27.01.2013 4 z 5

Musím říct, že tuhle knížku od autora, jehož jsem naprosto neznal, jsem přečetl za dva dny....Líbila se mi, jako příjemná oddechovka velmi slušný počin a nejspíš mě pan Robinson zlákal k tomu, abych se podíval po dalších jeho dílech.
Děj knihy má spád od první do poslední stránky a je naplněn akcí střídající akci. Trošku mi při čtení pasáží o pokusech s lidskou DNA a o jejich možných následcích naskakovala husí kůže...hrůzou z toho, kam by tento výzkum až mohl vést...a jen tiše doufám, že až tak to úplně není. Kniha pro mě byla milým zpestřením a překvapením.

rose
09.01.2012 3 z 5

Teda, to byl ode mě úlet! (Nejsem asi ten správný ročník pro takovéhle čtení). Román nové generace, připomínající spíš počítačovou hru. Stříkající mozky, oživování mrtvol, nadpozemská bojová technika. A perfektně sehraný tým. I když mě to samotnou překvapilo, dočetla jsem až do konce.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Jeremy Robinson
americká, 1974
2009  75%Antarktida - Zmrtvýchvstání
2011  79%Zóna nebezpečí
2010  63%Kronos