Domanovak Domanovak komentáře u knih

☰ menu

Smrt v recepci Smrt v recepci Daniela Mičanová

Občas trochu absurdní, místy rozvláčné, ale nakonec se to dá přečíst. Bylo by to o mnoho lepší kdyby si autorka odpustila hantec, nebo jeho užívání alespoň omezila. Není to vtipné ani příjemné na čtení. Na začátku jsem si ani nebyl jistý, že budu mít sílu se tím prokousat.

22.04.2024 3 z 5


Krajka Krajka Carol Higgins Clark

Opravdová oddechovka, čte se rychle a snadno. Dobrý příběh, autorka nemá pocit že čím více mrtvol tím lépe. Je vidět že od matky se psát naučila. Ale ten kdo schvaluje obálku by si možná měl příslušnou knihu alespoň prolistovat. Jinak by na zadní straně nemohlo být napsáno: "Soukromí detektivové Regan a Jack Reillyovi...." , když hned na prvních stránkách se dozvídáme že Jack je velitelem policejní jednotky. Za to samozřejmě autorka ani překladatel nemohou , takže nemám důvod odebírat hvězdičky.

27.12.2023 5 z 5


Ve znamení zvěrokruhu Ve znamení zvěrokruhu Zuzana Rampichová

Nic moc, mnoho řečí, citátů z horoskopů, pseudopsychologie a málo skutečného děje. I ten je často popisován dost nezáživně. Raději asi příště zvolím jiné autory oddechové litertatury.

25.12.2023 1 z 5


Bronzové stíny Bronzové stíny Lindsey Davis

Kniha mi připadala cca. 3delší než by bylo rozumné. Kdyby měla 1/3 stránek se stejným dějeme bylo by to na 5*, ještě tak polovina délky by byla super.

01.12.2023 2 z 5


Píseň beze slov Píseň beze slov Veronika Černucká

Ze začátku trochu zmatek v postavách, trvalo to déle než se člověk zorientoval. Tara byla tentokrát trochu snesitelnější, méně vševědoucí, Myslím, že dehonestace policie (nejen Vyskočila) je zbytečně za hranou. Podotýkám, že v naší rodině nikdo není ani nebyl u policie, takže moje připomínka není osobní.

20.11.2023 3 z 5


Devátý neznámý Devátý neznámý Jan Gardner

Dá se to číst, i když očekávání to tak úplně nesplňuje. Díky líčení dobových reálií je zajímavé i v místech, kde detektivní zápletka ustupuje do pozadí ( což se děje na můj vkus až moc často)

11.11.2023 3 z 5


Velmi anglická vražda Velmi anglická vražda Verity Bright

Žádný zázrak se nekonal, dalo nakonec i dost práce se tím příběhem prokousat, bylo to takové toporné ( začátecnické??). Možná tak poloviční rozsah by odpovídal obsahu. A maja1848 uvádí správně základní pochybnost - k čemu tam byla ta parta kluků?.

11.11.2023 2 z 5


Tíha lží Tíha lží Emily Carpenter

Pomalejší rozjezd, ale potom už k přečtení téměř jedním dechem.

16.10.2023 4 z 5


Ničemnost Ničemnost Ann Granger

Pořád stejně vysoká úroveň. Zajímavý děj, spousta dobových informací a odpovídajíc spád děje.

13.10.2023 5 z 5


Konec kruhu Konec kruhu Tom Egeland

Čistá hrůza, hloupý námět, příšerné zpracování a vrcholná nuda. Již nikdy více!
Možná autor napsal i lepší, ale já už asi nemám sílu to zkoušet.

13.10.2023 odpad!


Vodní meloun Vodní meloun Marek Otta

Tak trochu divoké a nezralé, ale třeba se autor časem posune na vyšší level.

15.09.2023 3 z 5


Vražedný seznam Vražedný seznam Brigitte Aubert

Trochu přitažené za vlasy, ale dá se to strávit

10.09.2023 2 z 5


Paní Grimmová a případ mrtvého lichváře aneb Zimní případ Paní Grimmová a případ mrtvého lichváře aneb Zimní případ Josef Bernard Prokop

Jednoduché, místy trochu naivní ale výborná oddechovka.

24.08.2023 4 z 5


Temný výdech Temný výdech Eva Hrašková

Kromě základní myšlenky je to podle mne příšerná slátanina, velmi špatně napsaná. Podle informace na přebalu to je druhá přepracovaná verze, neumím si představit jak příšerná byla ta první. A blábolení o geopatogenních zónách tomu určitě na čtivosti nepřidalo. Za mne tato dvojice autorek již nikdy více.

16.08.2023 1 z 5


Zbabělci a vrazi Zbabělci a vrazi Jakub Zachrdla

Trochu moc přehnané a pohádkové, ale nakonec čtivé. Trochu smutno je z toho, že celá řada informací o nepotrestaných zločincích komunistické éry ( a nacismu) je pravdivá.

09.07.2023 4 z 5


Železné jezero Železné jezero William Kent Krueger

Dobré čtení, zajímavé prostředí, svižný děj. Bohužel jsem přečetl hodně rychle a další díl zatím není....

06.07.2023 5 z 5


Taxikář Taxikář Petr Čepek

Zajímavý námět ale zpracování velmi špatně stravitelné, až jsem se občas musel nutit k tomu abych knihu neodložil. Určitě si další knihy tohoto autora hodně rozmyslím.

06.07.2023 2 z 5


V podezření V podezření Michael Robotham

Kniha je nejméně 2x delší než aby byla opravdu čtivá. Zvládl jsem to nakonec celé, ale na další díla tohoto autora si už asi netroufnu.

11.06.2023 2 z 5


Dvojí život Dvojí život Flynn Berry

Po přečtení senzačního hodnocení na přebalu jsem očekával opravdu zajímavou knihu. Dočetl jsem ji do konce proto, že knihy se snažím přečíst vždy celé. Na začátku zmatené, nepřehledné, postupně se sice zápletka vyjasní, ale děj se neposouvá dopředu, spíš jen tak klopýtá. Nora hledá vraha jsem nečetl a nevím zda seberu odvahu to zkusit.

27.03.2023 1 z 5


Přerušený řetězec Přerušený řetězec Petr Eidler

Není vlastně doslova pravá detektivka, i když nakonec tam kriminální zápletka je. Ale čte se dobře, uvádí spoustu dobových reálií z doby okupace i pozdější. ( Netroufám si hodnotit nakolik přesně)

14.02.2023 4 z 5