CorpseBride CorpseBride komentáře u knih

☰ menu

V Brooklynu roste strom V Brooklynu roste strom Betty Smith (p)

Chudinská část obyvatelatva na počátku 20. st.. Dojemny, smutny i vesely, lehce predvidatelny, ale to na krase knize nijak neubira. Doporucuji Na zaklade precteni jsem se podívala i na film a tam bylo tedy lehké zklamání.

15.09.2023 5 z 5


Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

No.. napinavy to bylo, originalni pro me docela taky. Kniha se cetla svizne a nebyla prilis zdlouhava, ALE... cely je to trochu pritazeny za vlasy, takova pohadka no.. neurazilo, nenadchlo

10.08.2023 3 z 5


Vyvolení Vyvolení Chaim Potok

Skvělý... na knihu jsem přišla díky zmince v knize Unorthodox a stalo za to si ji precist! Tema ortodoxnich zidu je fascinujici, pribeh dvou chlapcu se snadno cte, zaroven se clocek dozvi i neco z historie chasidismu. Muzu jen doporucit.

10.08.2023 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Nezklamalo. O knize už bylo napsáno snad vše a ja ji mohu také jen doporučit.

25.11.2022 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tema melo velky potencial, ale za me ho autorka zcela nevyuzila.. Za me zbytecne detailne vykresleny proces na jatkach, nebo vlekle vzpomínky na otce.. Cekala jsem, jak se vyvrbi hlavni zapletka s "domacim kusem" - doufala jsem v nejake moralni rozuzleni pro hlavniho hrdinu, nebo alespon kompletni zakonceni - konce typu "domysli si sam" moc v lasce nemam.. a tady mi nesedel uz vubec..

12.08.2022 2 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Moc nebavilo, možná už jsem na takto předvídatelné slaďárny stará

08.05.2022 2 z 5


Plavec ve tmě Plavec ve tmě Tomasz Jedrowski

Napsáno skvěle, ale příběh akorát na*ere.. komunisti, Polsko, nenávist, strach, protekce.. Není to lehký čtení..

08.05.2022 4 z 5


Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Pecka. Trochu drsné téma, zasazené navíc do bídy života nižší třídy na sídlišti. Skvěle vykreslená dětská naivita a víra, zároveň i zaslepenost dospělých. Trochu mne jen zklamal konec - otevřené konce obecně příliš nemusím. Zajímalo by mě, jak by příběh skončil.. Vězením? Zlepšil by se vztah rodičů k hlavní protagonistce? Nebo snad naopak? To už se asi nedozvíme.

21.11.2021 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Skvělý příběh, zejména první půlka ubíhá svižně. Skoro mě až chytls touha vyrazit sama do hor Za druhou polovinu strhávám jednu hvězdičku - místy jsem preskakovala text, dny se trochu opakují. Celkově ale určitě doporučuji, rozhodně stojí za to.

21.11.2021 4 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Zprvu jsem se bala formatu rozhovoru, takove knihy mi vetsinou nevyhovuji, nicmene zde jsem byla prijemne prekvapena. Rozhovory jsou vedeny zajimave, kniha se cte rychle. Nemohla jsem se ubranit soudu nekterych uprchliku (z nejterych otazek lze usoudit, ze podobne dilema mela i autorka), ale nakonec...jak bychom se asi zachovali v jejich situaci my?

06.10.2021 5 z 5


Prsa a vajíčka Prsa a vajíčka Mieko Kawakami

Absolutní zklamání...Autorka se v knize dotýká mnoha hlubokých myšlenek, celkově téma ženství, neplodnosti atd. je velmi zajímavé, ale... Děj je NEUVĚŘITELNĚ rozvleklý, hlavní hrdinka nesympatická, každá hloupost popsána 10x podrobněji než by zasloužila. Navíc cena nové knihy šílená (600,-??). Málokdy knihu vůbec nedočtu, ovšem tentokrát jsem udělala výjimku.

29.09.2021 1 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Ani druhy dil nezklamal, naopak..za me lepsi nez ten prvni! Ctive, napinave a misty velmi bolestive pribehy..Na Karvinsko se musim nekdy dojet sama podivat.

22.08.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velmi čtivě psaná "kronika" staré Karwiné.. Knížka ve mně vzbudila velký zájem o celkovou historii oblasti, onen šikmý kostel prostě musím vidět!

02.05.2021 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

První zhruba polovina knihy mě opravdu pohltila - děj ubíhá rychle a na hlavního hrdinu si čtenář udělá poměrně pozitivní názor (byť všichni víme, jak to s ním celé dopadne v Hunger games). Druhá polovina už podle mě trochu pokulhává - děj už mi tolik neubíhá, navíc je to celé doprovázené Coriolanovou postupnou proměnou.. Celkově ale knížku hodnotím velmi pozitivně a doporučuji všem fanouškům HG.

08.04.2021 4 z 5