Bradavička Bradavička komentáře u knih

☰ menu

Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Lenka Požárová

Na cestopis v tom chybi fotky, na kucharku v tom chybi recepty a jako roman to na me prilis micha velke citove stradani hlavni hrdinky a hoooodne popsaneho sexu...a asi to nema konec...nebo ma?

19.12.2018 2 z 5


Právo první noci Právo první noci Jožo Nižnánsky

Červená knihovna, ale krásně napsaná.

17.09.2018 3 z 5


Láska v době globálních klimatických změn Láska v době globálních klimatických změn Josef Pánek

Opravdu jsem se snazila, ale tento druh psani mi proste nesedi. Nespisovna rec, malo tecek ve vetach, opakovani myslenek, pribeh nepribeh...ale urcite nekoho ta originalita zaujmout muze.

07.08.2018 2 z 5


Dumasův klub Dumasův klub Arturo Pérez-Reverte

Vždy mě překvapí, jak moc se může lišit filmové zpracování od literárního....za mě každopádně kniha vítězí, i když ze začátku bylo trošku těžší se do ní začíst. A některé otázky zůstanou samozřejmě nezodpovězeny.

23.03.2018 5 z 5


Křehké zboží Křehké zboží Zdeněk Zapletal

Nebýt čtenářské výzvy, tak bych po této omšelé knížce v knihovně asi nešáhla....konec osmdesátých let...šedivá Praha a sídliště v Mlíně...on rozvedený třicátník, který už má sportovní kariéru za sebou a nahání mladé holky....ona rozvedená třicátnice, která se topí v depresích a zobe antidepresiva...Ten příběh je opravdu nadčasový a mohl by se klidně odehrát i teď. Autor úžasně rozehrává myšlenkové pohody jednotlivých hrdinů nad svými osudy, čtenář jim přeje, aby se konečně někam posunuli a něco se napravilo...ale povede si jim to?

07.02.2018 4 z 5


Nevěsta Nevěsta Joanna Hershon

Vždy je pro mě složité číst knihy, kdy hrdinové vlastně moc se svým osudem nebojují, vše se okolo nich rozpadá a oni se tím nechají jen unášet a litují....a pořád doufám, že najdou zbytky sil a konečně něco udělají....

21.01.2018 2 z 5


Bílá vlčice Bílá vlčice Theresa Révay

Upřímně napíšu, že to není vlastně vůbec hezká knížka na čtení....je těžké číst o strašných historických pravdách, kde navíc trpí hrdinové, se kterými se čtenář ztotožní a nechce, aby se jim stalo něco špatného...což samozřejmě nejde....dala bych povinně jako doporučenou četbu do škol místo nudných učebnic dějepisu....

20.12.2017 5 z 5


Bůh pouště Bůh pouště Wilbur Smith

Wilbur Smith a jeho řeka Bohů nikdy nezklame. Opět poutavý příběh s pěkně namyšleným ,,panem Taitou,, . Jen pro mě na začátku bylo velice složité uvědomit si, kde časově jsme, když tento díl předchází předchozím dvěma a Taita je zde opět ,,jen obyčejným člověkem,,

09.11.2017 3 z 5


Vraždy s monogramem Vraždy s monogramem Sophie Hannah

Ze začátku mě kniha velmi bavila, měla správnou atmosféru. Později ale přestávala mít spád a posledních skoro 50 vysvětlovacích stránek bylo pro mě vyloženě utrpení. Možná by to hezky vypadalo v televizi, ale u knihy byl ten konec opravdu přehnaný.

09.11.2017 2 z 5


J'adore New York J'adore New York Isabelle Laflèche

Tato knizka byla neuveritelna kombinace tvrde pracujici pravnicky, ktere nespi a porad pracuje, ale ma cas na vyprodeje u diora a potencialni klienty hodnoti podle toho co maji na sobe. Plus nejake ty vztahy/nevztahy a homosexualni asistent...knizka vhodna tak na plaz v lete :-)

11.10.2017 2 z 5


Tajemství skrytého kláštera Tajemství skrytého kláštera Karel Cubeca (p)

Tak bohuzel na tuto knihu nemam zaludek, na me prilis drsne a sadisticke, odkladam po 130 stranach....

16.06.2017 1 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Knizka byla naprosto uzasna. Ale neudelejte stejnou chybu jako ja a nedivejte se na film!

31.12.2016 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

První díl přinesl úžasný nový svět, druhý zajímavou zápletku, ale ten třetí už byl prostě příliš ukecaný. I tak skvělá série.

29.08.2014 3 z 5


Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Olga Krumlovská

Tak toto jsem fakt nedočetla...možná jedna historka v nějakém zábavném pořadu by byla fajn, ale jako kniha je to hrozné.

08.07.2014 1 z 5


Sfinga Sfinga Robin Cook

Určitě zajímavý námět...

28.03.2014 4 z 5


Pyramida Pyramida Tom Martin

Toto už na mne bylo prostě příliš překombinované, miluji tento druh knih, ale nic se nemá přehánět. Navíc celá kniha je psána jako že jeden akademik poučuje druhého o svém oboru. Věřili byste snad, že doktorka astrologie nemá alespoň základní znalosti o obrazcích na planině Nasca???

05.03.2014 2 z 5


Čorvi Čorvi Orson Scott Card

Byla to pohádka, ale byla krásná, velmi originální pohled na svět, kdy nakonec zjistíme, že všichni máme něco společného

05.03.2014 4 z 5


Série C-L Série C-L Eduard Fiker

vzhledem ke stáří knihy si nejsem jistá některými frázemi a slovy (víte někdo, co je to bateriová svítilna ? :-D ), ale jinak to bylo opravdu dobré a napínavé!

24.02.2014 4 z 5


Kam patříme Kam patříme Emily Giffin

Asi jsem od této knihy čekala trochu více, na začátku překvapí zajímavý námět, který je ale rozveden do vzpomínkového příběhu o tom, jak by to mohlo být, kdyby se někdo rozhodl jinak...

14.02.2014 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Zápletka je výborná, ale někdy je to na detektivku prostě příliš zdlouhavé a filozofující...

14.02.2014 4 z 5