Bílá vlčice přehled

Bílá vlčice https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38829/bmid_bila-vlcice-2QF-38829.jpg 4 160 160

Bílá vlčice série

1. díl >

Příběh osudové lásky na pozadí historických událostí otřásajících Evropou 20. století: od první světové války přes bolševickou revoluci v Rusku až k nejkrutější válce, kterou svět poznal… Hraběnka Xeňa Fjodorovna Osolinová opouští Rusko za velmi dramatických okolností: otce jí zavraždí bolševici, sama se musí postarat o matku, sestru, bratra. Jejím cílem je – stejně jako pro mnoho Rusů nucených emigrovat – moderní a romantická Paříž, kde se setkávají umělci z celého světa. Xeňa zde poznává německého fotografa Maxe von Passau, do něhož se zamiluje. Zdá se, že jich vášeň nemůže nic ohrozit, zvlášť když se Xeňa stane výraznou osobností světa vysoké pařížské módy. Situace v Německu se však zhoršuje, pronásledování Židů a protinacisticky smýšlejících lidí je čím dál otevřenější, hrozí válka. Max se vrací do Berlína, stává se členem skupiny, která bojuje proti režimu, a pomáhá rodině své židovské přítelkyně návrhářky a majitelky obchodního domu Sáry. Za civilizovanými maskami nacistů však roste touha po absolutní moci a láska Xeni a Maxe má jen málo naděje ve světě, který popřel lásku samu… Skvělá vypravěčka Theresa Révay vplétá příběh dvou milenců do pečlivě zpracovaných historických událostí a zapojuje je do života skutečně žijících osob (Josephine Baker, Coco Chanel, Joseph Goebbels, Hermann Göring). Příběh o velké lásce, odpovědnosti, cti, odvaze, hrdinství i zbabělosti je spojen s dramatem národů i jedinců, budujících svůj osud ve víru nejtragičtějších událostí 20. století.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Louve blanche , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílá vlčice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

niknikita
23.02.2024 5 z 5

Jako historická freska je Bílá vlčice povedená kniha. Jde o román plný událostí a postav, ale čtenář se v nich orientuje docela přehledně. Autorka podává obraz doby od carského Ruska až po konec druhé světové války věrohodně a dotkne se snad všech skutečností, které ovlivňovaly chod dějin. Popisuje situaci v celé tehdejší Evropě a všechny události prožívají její knižní postavy ve svých příbězích a dramatech podle toho, jak silný a jedinečný charakter jednotlivé osoby nosí v sobě. Nejsou to pouhá jména, ale díky autorce jsou to různorodí lidé plní života, a podle toho se i každý po svém a různě vyrovnává se situacemi, do kterých se vlivem událostí dostane.


- Není to romantický, sladkobolný román ani náhodou, už proto, kolik historických informací poskytuje svým čtenářům.


- Pokud obálka knihy připodobňuje Xeňu, musím přiznat, že můj dojem vyjadřuje poměrně přesně: nepříjemná, nesympatická, sebestředná a arogantní.
Ale jsem ráda, že jsem se právě obálkou nenechala odradit.

LaDela
16.04.2021 4 z 5

80%
Kniha rozhodně není červená knihovna, ale vztahy tam jsou, to je snad u románů pro ženy jasné :). Čte se to fajn, ačkoli Xenie mi byla nesympatická, oblíbila jsem si Sáru...pěkně zasazeno do dobových reálií, takže potěšilo i jednu "nečtenářku" ženských románů.


Hrabovo
17.07.2020 1 z 5

Červená knihovna, nuda. nuda, nuda, perseverování popisu hlavní hrdinky měl být asi umělecký záměr, ale mě jen vytáčel, knihy jsem se hned zbavila. Důrazně nedoporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bílá vlčice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených218x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených31x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

nacismus pro ženy útěk Paříž móda uprchlíci Rusové historické romány

Autorovy další knížky

Theresa Révay
francouzská, 1965
2010  88%Bílá vlčice
2011  92%Všechny sny světa