Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě!

Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53670/zlobi-vase-dite-budte-radi-ze-nemate-me-53670.jpg 4 11 6

Autorka mnoha knih o józe, astrologii, lidovém léčitelství, alternativní medicíně a léčivých místech přichází s knihou svých zážitků z dětství. Formou krátkých příběhů, které se podobají formou a rozsahem příběhům z úspěšné knihy Věřte nevěřte, popisuje období svého života od narození do šestnácti let. Tentokrát jsou příběhy laděny nikoliv tajemně, i když se v některých tomuto nádechu přece jen autorka neubránila, ale humorně. S pobavením a filozofickým nadhledem vzpomíná na své velmi pikantní, dobrodružné a někdy až nebezpečné zážitky na vesnici v Krušných horách. Jako vesnické dítko byla obdařena všemi možnými dětskými neřestmi, zejména neposedností, zvědavostí a zdravou drzostí. Tato kniha, jak Olga Krumlovská upozorňuje, není v žádném případě návodem pro zlobivé děti.... celý text

Přidat komentář

vercas945
15.01.2023 5 z 5

Tuhle knihu mi vybrala v knihovně podle obálky čtyřletá dcera :-) Když jsem si přečetla její název, dobře jsem se pobavila a po zběžném prohlédnutí naznala, že něco na odlehčení po několika vážných knihách se bude hodit. Doma pár týdnů ležela, než jsem se k ní dostala a během těch pár týdnů se událo tolik věcí, že najednou i ty vážnější kapitoly odpovídaly událostem v mém životě.. Takže ode mě má kniha pět hvězd hlavně proto, že si ke mně našla cestu v pravou chvíli. Sama pocházím z venkova, tudíž jsem některým částem dobře rozuměla, u něčeho jsem se smála, někde trochu mrazilo..

Čokoláda
09.09.2022 1 z 5

Nelíbila se mi kapitola, kde se autorka zmiňuje, jak v dětství trápila zvířata, až je dostávala do šokových stavů. Také část knihy, která popisuje, jak v dětství mučili Bedříška přivazováním k mučednickému kůlu a žahaním kopřivami, mi nepřijde tak zábavná, jak je autorkou vykreslena. Chybí mi zde poznámka - nyní napsaná dospělým rozumným člověkem - že takovýmto dětským zábavám by v současné době určitě zabránila.


cori
12.07.2020 3 z 5

Autorka vypráví různé historky ze svého dětství, dospívání i dospělosti mnohdy spojené s tajemnými a nadpřirozenými jevy.

Nartaya
28.01.2018 5 z 5

Mám ráda vyprávění Olgy Krumlovské. Nechybí ani legrace, ani tajemno.

Bradavička
08.07.2014 1 z 5

Tak toto jsem fakt nedočetla...možná jedna historka v nějakém zábavném pořadu by byla fajn, ale jako kniha je to hrozné.

1alena1
13.02.2014

Knížku jsem zatím nedočetla, protože mě úplně do běla vytočilo, kolik šílených hrubek se v textu vyskytuje. Kdo za to odpovídá? Mrzí mě, že jsem za toto vydala peníze, úplně to zničí obsah.