Léčba kočkou

Léčba kočkou https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418441/bmid_lecba-kockou-Fgy-418441.jpg 3 24 6

Ve své nové knížce autorka vypráví o historii zdomácnění koček i o tom, proč si kočka i po své domestikaci uchovává velkou míru nezávislosti a svobody. O tom, jak s námi kočky komunikují hlasem i řečí těla i jak dokáží léčit. Vedle úsměvných kočičích historek se čtenář dočká i příběhů mrazivě hororových — a možná uvěří tomu, že kočky mají schopnost nahlédnout do světa duchů i astrálních bytostí… Kniha jistě udělá radost nejen milovníkům koček, ale také těm, kdo se zajímají o alternativní terapie a přírodní energie.... celý text

Přidat komentář

Daura
01.03.2023 odpad!

Ne, prosím, nedávejte této ženě do rukou žádnou další kočku!!! O kočkách neví vůbec nic! Ani jedna kočka jí nedožila v rukou do přirozené smrti a ona se tu jde hrát na milovnici koček a odbornici! O stylistice ani nemluvně - a to neustále připomíná, že je novinářka. Panebože!!! Tolik opakujících se slov a frází... Líta z jednoho do druhého, mnohdy myšlenky spolu ani nesouvisejí, je zde také spousta neověřených informací, lživých, vyfabulovaných, správná novinářka by si téma nejdříve nastudovala, pak by psala. Je to schopné leda na podpal. I do knihobudky mi to přijde škoda...
A ujasněme si pár faktů: Když kočka mrouská a nadmíru trpí, nedáme ji připustit, ale dáme ji kastrovat. Člověk se "jen tak" od kočky toxoplazmózou nenakazí, toxoplazmóza řádí v případě, že je člověk prase a neuklízí hovna z kočičího wc. Ne, nemusíme dávat od sebe kočku v těhotěnství. Ne, kočka netrpí změnou prostředí, ovšem trpí, když ji člověk odloží!
A takhle bych mohla pokračovat do aleluja...
Fakt hodně špatná kniha a na autorku bych nejraději poslala Svobodu zvířat!
PS: Autorka věří na duchy a všechno, co se jí v životě stalo, připisuje přítomnosti duchů... Dokonce mluví o vyléčení z rakoviny na základě "zaříkavadel". Když ji něco řekl doktor, ona si myslela své. Jako tohle je spíše na žalobu než na čtení.
Čekala jsem nějaký pozitivní náboj, místo toho autorka v knize líčí své problémy, každý příběh ovládá nějaká negativní zkušenost, lidská blbost a arogance.

New-radus
30.09.2021 odpad!

Přemýšlím, jestli jsem kdy dala knize tak hrozné hodnocení na Databázi knih... Tohle je na úrovni nezvládnutého stylistického cvičení základní školy. Navíc kniha opravdu není pro milovníky koček. Naprosto sdílím názor s hodnocením FoxFox. Naprosto odfláknuté a o vřelém vztahu ke kočkám fakt pochybuji.


FoxFox
25.01.2021 odpad!

Tahle kniha opravdu není nic pro milovníky koček! Nechápu, že se paní autorka za ni označuje, a potom v knize uvede osudy svých "miláčků". Například kočka, která jí "pomáhala" s péči o postiženého syna, a ona se pak odstěhuje do nového bytu a kočku si sebou nevezme? Že by si prý nezvykla na nové prostředí? Až po nějaké době, kdy se kočka začala sebepoškozovat, si ji vzala milostivě na dožití. O kocourkovi, který jim vypadl z okna, nemluvě...Části o historii byly zmatečné, autorka skákala z jedné doby do druhé. Informace o komunikaci, tak jak byly popsány v knize, zná i malé dítě, na to je škoda papíru. Opravdu číst knihu o tom, že když kočka přede, tak je spokojená, mi přijde zbytečné. Dostala jsem ji jako dárek a jedině to mě nutilo dočíst do konce.

Alena_S
28.11.2020

Přiznám se, že můj dojem nebyl tak pozitivní, jak jsem čekala. Souhlasím, že kočka léčí, ale nevím, jak tahle kniha - je to už nějaká doba, co jsem ji četla, ale vzpomínám si na poněkud děsivé množství příběhů, kde si člověk pořídil kočičku a brzy poté se ho někdo v jeho okolí snažil zdeptat nebo rovnou zabít. Nechci knihu hanět, ta zvířecí naděje v ní opravdu je, jen to možná chtělo různorodější příběhy, v nichž by tato naděje lépe vynikla. Snad pomůže spoiler ve formě ujištění, že kočka si s takovou situací či jejími následky vždy umí poradit.

LucieB.
06.11.2019 5 z 5

Magický vztah člověka a zvířete najdete v knize Olgy Krumlovské Léčba kočkou, která je určena nejen všem milovníkům koček a zvířat všeobecně, ale i těm, kdo se zajímají o přírodní energie a alternativní terapie. Kniha přináší informace z historie, mytologie, domestikaci, ale i komunikaci mezi zvířetem a člověkem. Autorka se zde upřímně vyznává k lásce o obdivu ke kočkám jako bytostem, ale své místo tu má i duchovní rovina a nechybí příběhy, které rozněžní každého milovníka koček.

Costanzo
24.10.2019 5 z 5

Léčba kočkou je kniha určená především milovníkům koček, nebo těm, kteří by si chtěli tohoto mazlíčka pořídit. Dává nám nahlédnout do kočičího světa a zodpovídá mnoho námi položených otázek. Kniha je celkově nádherně graficky zpracována, jednotlivé kapitoly jsou odděleny krásnými obrázky a také jsem ocenila větší font písma. Kniha je rozdělena na úvod a několik samostatných částí. Podíváme se na historii koček v mytologii, na pověry a mýty a na léčitelství a okultismus. Dále kniha obsahuje spoustu vtipných historek o životě autorky s kočkami, u kterých jsem se občas náramně bavila. Také zde nalezneme spoustu strašidelných historek, smutné i veselé povídky plné radosti. Na závěr si dokonce můžeme něco přečíst o jednotlivých plemenech, najdeme v knize i kočičí horoskop a potěšil mě seznam kočičích jmen. Léčba kočkou mne opravdu nejen zaujala, ale také i velmi bavila. Je to krásný mix povídek, historických faktů a příběhů ze života.