Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice

Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201899/mid_muz-s-vuni-kavy-zena-se-spetkou-sko-O8k-201899.jpg 3 135 52

Autorka kuchařek vyráží do Střední Ameriky, kde v doprovodu neobyčejně charismatického obchodníka s kávou zažívá mnohá dobrodružství. Tento svižný příběh o ženě, která dělá věci jinak, než je obvyklé, oplývá mnoha dějovými zvraty a je popisován s nakažlivým humorem i chutí k jídlu.

Přidat komentář

Petrasuvicka
09.08.2022 2 z 5

Souhlasím s Libi.livres. Tohle vážně Ne. Opravdu jsem čekala víc a jak jsem tak četla, tak i něco úplně jiného. O Panamě a kávě jsem se dozvěděla zlomek. Za to o sexu s Fernandem tunu, a o to mi opravdu nešlo. Nemohla jsem se začíst, všechno bylo jaksi pořád dokola dokolečka. Takže zklamání a nedoporučuji.

mirka0586
03.02.2021 5 z 5

mě se moc líbila...


Libi.livres
28.01.2021 2 z 5

Tak tohle za mě tedy opravdu NE! Na tuto knihu jsem se původně těšila jako na spojení cestopisu, kuchařky a romantického příběhu, ale nakonec to nebylo ani jedno z toho, spíše jakési pubertální výlevy čtyřicetileté hlavní hrdinky, která nevěděla co chce ani na konci knihy a absolutně mi nesedla, jelikož na jednu stranu chtěla působit hrozně nezávisle ale ve výsledku bez mužů neudělala jediný kloudný krok. Spíše než příběh mi tato kniha přišla jako popsané autorčiny vlastní zážitky více či méně přikrášlené, jak ostatně i v úvodu knihy sama naznačuje, jelikož o promyšleném příběhu nemůže být ani řeč, poněvadž postrádal jak děj, jeho rozvoj, vyústění, rozuzlení a jakýkoliv závěr či alespoň pointu samotné četby. Byly to muka číst neustále dokola ty stejné myšlenkové pochody Nely ohledně jejích ne/vztahů, jednu kapitolu hanila svého ještě manžela Adama jak je nudný, nemužný, atd. a dávala na piedestal svého jihoamerického milence Fernanda jako prototyp ideálního muže bez jediné chybičky, v následující kapitole zase naopak chlácholila Adama pro jeho porozumění, citlivost, spřízněnost a hanila Fernanda pro jeho hektický život, neodepisování na zprávy, atd., aby zase v další kapitole pěla ódy na svého dalšího pro změnu ženatého milence Oskara pro jeho dravost a vášnivost a opět hanila předchozí dva chudáky, no a jak jinak v následující kapitole byl Oskar ten nejhorší záletný prevít bez vidiny společné budoucnosti a naopak zase chválila jednoho z předchozích dvou adeptů... a takhle to jde stále dokola celou knihou, nutno dodat, že kapitoly nejsou delší než dvě strany!!! Do toho všeho přidejte neustálé skoky v ději, kdy ztrácíte už přehled o místě a čase a aktuálním vyvoleném Nely, což už Vás posléze ani nezajímá a chcete to mít celé hlavně rychle za sebou. Rádoby okořenit tento chaos něčím zajímavým se autorka snaží jídlem... ale tady opět zklamání, nejde o to, že by autorka a tudíž i její knižní postava, nebyla dobrá kuchařka to naopak její nadšení, kreativita a neobvyklé kombinace jsou skvělé, ale v knize se vaření objevuje ve stylu, že její vztahové myšlenkové pochody, jsou najednou přerušeny vždy jednorázovým obsáhlým vychrlením spousty ingrediencí, přísad a jídel a toť vše, žádné pomalé naladění atmosféry na chuťovou notu, kdy by čtenář přímo cítil ty chutě a vůně, ve stejném stylu se v knize objevují i cestovatelské a pikantní pasáže, prostě jen tak bez rozmyslu kam a hlavně proč je zasadit..., prostě vše je v knize občasně zbrkle nahrnuto jen proto, aby to tam bylo. Myslím, že ve všech aspektech knihy by bylo dobré uplatnit zlaté pravidlo, že méně je někdy více! Jediné co z knihy oceňuji je určitě autorčin neotřelý způsob vaření a zkoušení neustále nových kombinací i cizokrajných přísad, dále pak chuť cestovat a poznávat.
Samotnou mě mrzí, že musím dát nízké hodnocení a že kniha nesplnila mé velké očekávání a těšení se na ni, dočetla jsem jen z povinnosti, jelikož nejsem zvyklá nedočítat knihy.

Raven933
25.01.2021 2 z 5

Na knihu jsem narazila až teď a díky jiné objednávce knih, ke které přišla právě Kuchařka z románu s vůní kávy, se špetkou skořice. Jako milovnice jídla jsem se nesmírně těšila, až se ocitnu v Panamě a budu si vše náležitě vychutnávat, ale musím říct, že po pár kapitolách, mé nadšení vystřídalo lehké zklamání. Možná, že to bylo tím (na můj vkus) brzkým útěkem z Panamy do ČR. Co se týče receptů, tak ty nemají chybu. Jsou úžasné!

orson
08.12.2020 3 z 5

Nějak mi to nesedlo. Možná, kdyby v té knize byly nějaké recepty, fotky, tak by se mi to líbilo více. Takhle to byl spíše jen takový deník o cestování a vztazích. A mě cestování a různé kultury zase tak moc neberou.

Dietwithstyle
10.11.2020 2 z 5

Většinou mi nedělá problémy dočíst knížku, ale tady jsem se trochu trápila. Dočetla jsem, ale že bych z toho měla velké potěšení, to se nedá říct. Začátek vypadal slibně - exotické země, exotická jídla, exotický muž. Ale postupně mě to přestávalo bavit, hlavně neustálé změny nálad a pocitů hlavní postavy. Na postavu Fernanda jsem časem začala být postupně až alergická. Myslím, že po této knize už znovu nesáhnu.

i.stefany
02.11.2020 3 z 5

Kniha by mohla mít daleko větší potenciál. Střípky z cestování po Panamě a Salvádoru, místní obyvatelé, kultura a příroda, exotické recepty, to všechno je velmi lákavé a zajímavé, kdyby to ovšem autorka podala trochu jinak. V tomto provedení na mě kniha (sice s krásnou obálkou), působila jako takový kočkopes. Ani cestopis, ani kuchařka, zato dost intimností, na které asi nikdo v takové knize není zvědavý.

Luca235
03.08.2020 4 z 5

Možná proto, že jsem od začátku od knížky nečekala žádný zázrak a brala ji jen jako oddechovku na dovolenou, nemohu říct, že jsem zklamaná. Asi by si dílko zasloužilo jen 3 hvězdy, ale díky mému současnému citovému rozpoložení dávám 4...

Anim1984
16.07.2020 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Přijde mi to jako taková splácanina kulinářského cestopisu s 50 odstíny, která v poslední části přechází v nekonečné babrání se v jedné a té samé věci.

Leona333
28.03.2020 2 z 5

Tak tady bohužel, žádná hitparáda. Očekávala jsem v knížce třeba i vepsán, nějaký ten recept, nebo jednu, dvě fotky jídla, či místa, kde se zrovna autorka příběhu, cestopisu, kulinářství nachází a ono nic. Vlastně nás hlavně obohatila o to, jaký druh mužů se jí líbí a jak to mají se sexem... Příště si nechám na tuto knihu, zajít chuť.

bekule
24.10.2019 2 z 5

Nebavila, velmi jednoduché, naivní ,hlavně mě šíleně iritovala čtyřicetiletá puberťačka Nela. Celkový dojem je jako číst tajný deníček naivní Nanynky. Perfektně knihu vystihují tři recenze, zvláště od Tatafy je velmi výstižná.

gretl74
04.05.2019 3 z 5

Na téma jsem se hodně těšila, ale víceméně zklamání, vyšel z toho takový romantický polotovar pro dámy.

Hospodyňka
01.04.2019 5 z 5

Název je výstižný a odpovídá obsahu. Přiznávám, že už dlouho mi žádná kniha tak moc krásně nevoněla a nechutnala. Velice jsem si ji užila.

moninanek
03.03.2019 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, pobavila jsem se a dostala chuť do vaření. Do nových receptů :))

Anna27
10.02.2019 2 z 5

Čekala jsem od příběhu trochu více. Čtivé,i když často se opakující životní situace už mi přišly předvídatelné.

BuchtaMaková
14.01.2019 5 z 5

Přečetla jsem příběh i "kuchařku" - hlavní hrdinka trhlá, neví co chce, ale kuráž ji nechybí, takže příjemná oddechovka. Recepty zajímavé, neotřelé, takže hodnotím za plný počet.

Bradavička
19.12.2018 2 z 5

Na cestopis v tom chybi fotky, na kucharku v tom chybi recepty a jako roman to na me prilis micha velke citove stradani hlavni hrdinky a hoooodne popsaneho sexu...a asi to nema konec...nebo ma?

Lucie401
22.10.2018

vesely roman pro pobaveni nasmala jsem se.

Krčka5
06.09.2018 2 z 5

Kromě receptů mě to moc nenadchlo. Hlavní hrdinka mi byla silně nesympatická a sexuální scény mi vyloženě vadily.

Gejitka
19.08.2018 4 z 5

Knihou jsem si zpříjemnila letošní dovolenou. Příjemná kombinace cestování, jídla, vztahů, erotiky, exotiky... Velmi mě zajímají autorčiny kuchařky, za které dostala mezinárodní ocenění. Ještě jsem se s nimi neměla možnost setkat.

Štítky knihy

pro ženy cestování romantika milostné vztahy

Autorovy další knížky

Lenka Požárová
česká, 1972
2014  60%Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice
2018  67%Rozmačkané ego se slaninou
2014  83%Kuchařka z románu s vůní kávy a špetkou skořice
2010  79%Jak jsem proje(d)la svět (1)
2020  89%Londýn prostě žeru

Kniha Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice je v

Právě čtených2x
Přečtených202x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených4x
Knihotéce56x
Chystám se číst72x
Chci si koupit11x