Bůh pouště

Bůh pouště https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221537/bmid_reka-bohu-buh-pouste-7BF-221537.jpg 4 306 67

Řeka bohů / Rieka bohov série

< 5. díl >

S Tehuti a Bekatou, dcerami královny Lostris, putuje Taita na Krétu, kde se princezny mají v zájmu Egypta vdát za Nejvyššího Mínose, tajemného krále, jehož podobu nikdo nezná, protože stále nosí masku posvátného býka. Když na Krétě vybuchne sopka, čeká Taitu a jeho přátele těžký úkol: obě dívky mají být obětovány k usmíření bohů. Román navazuje na Řeku bohů 1.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Desert God , 2014


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
30.11.2023 5 z 5

Páté pokračování této historicko-fantastické série se vrátilo zpátky a navázalo na skvělý první díl. Myslím, že to autor vzal za velmi dobrý konec, neboť knihu jsem přečetl rychle a s velkou radostí. Odpověděl mi navíc na nějaké otázky ohledně Taity, který opět svým egocentrismem, sebevědomím a genialitou vůbec nešetřil. Ale kdo četl tuhle sérii od začátku, tak už tohle očekává. Bylo zajímavé dostat se s Taitou a princeznami do Babylonu a Knóssu. Ihned beru do ruky 6. díl.

Gracinka
28.10.2023 3 z 5

Začala jsem číst a dost mě naštvaly hrubky v textu a chyby v překladu. Od kdy byla Lostris blondýna?
A ač jsem měla Taitu ráda, v tomhle díle byl samolibý všeuměl, všude byl, od všeho má klíče.
Jinak za mě celý příběh takový slabý. Děj byl jen o cestě s bitvami s Hyksósy. Milostná linka to trošku vylepšila. Zaras byl velký sympaťák.


Bedřich63
21.10.2022 5 z 5

Autor si i v této knize udržel svůj vysoký standard. Že se mi některé díly líbí více než jiné? Inu každý příběh je jiný a některý mě vtáhne více a některý méně.
Co mě však tentokrát bavilo nejvíce? "Skromnost" Taity s jakou se pasoval na nejlepšího z nejlepších ve všech činnostech, na které si jen lze vzpomenout. Hned, jak se objevila další zmínka o jeho dokonalosti, začal jsem se pod fousy usmívat a vydrželo mi to až do konce knihy.
No co byste chtěli jiného od poloboha? To se snad očekává samozřejmě, že bude něco víc než my, obyčejní lidé.
Takže já jsem v knize našel přesně to, co jsem očekával.

tamara1351
12.04.2022 3 z 5

Tak tohle bylo po letech trochu rozpačité a trapné setkání.Děj se vleče a nabírá obrátky až těsně před koncem.Vztahové linky princezen jsou kýčovité, není v nich žádná energie.Magie v díle působí jako berlička pro vysvětlení různých jevů i Taitových myšlenkových pochodů.Je vidět, že tenhle námět už autor dávno vyčerpal .

Fillipa
11.05.2021

Občas mívám záchvaty zvané mozková mlha, jinak si zpětně nedokážu vysvětlit, proč jsem se po 20 letech od premiéry Řeky bohů vsadila, že dokážu sérii jako audio vyposlechnout. Nedokážu, sázku vzdávám a zůstávám věrná svému tvrzení, že bez Wilbura Smitha by se literární svět obešel.

oolinkaa
07.03.2021 4 z 5

Rozhodně slabší díl jak první , na ten nemá žádná kniha.
Dlouho mi trvalo , než jsem si zvykla na nový styl psaní , prostředí ne až tak starověkého Egypta, ale spíše poušť , Kréta apod. Ale jakmile jsem se zacetla, nešlo přestat číst.. Taita je na mě až moc velký chytrolín, všude byl , všechno zná . Ale příběh s Tehuti a Bekatou byl skvělý , napínavý a doufám , že ve Faraonovi se o nich ještě něco dozvím ..

666Jitka
29.04.2020 3 z 5

Za mě musím říci, že je tato kniha o dost slabší než první díly - přijde mi to jako třetí kafe z jednoho lógru :-(

čef
05.08.2019 5 z 5

V tomto dalším dílu o Taitovi ukázal autor všechno své mistrovství. Napínavý příběh z bojů Egypta proti zlotřilým Hyksosům, kde náš hrdina musí ukázat veškeré své umění v bojích na moři, souši i při výbuchu sopky, která zničila Mínojskou říši. Naštěstí pro mne zde není, až na trochu mystiky, žádné nadpřirozené čarování jako v některých jiných dílech této série. Lásky je zde však opět hodně a jak to dopadne, si přečtěte sami. Určitě se pobavíte.

Atlantis
31.01.2019 1 z 5

Byl Taita vždy takhle nesnesitelný? Nějak si z minulých dílů nevybavuji, že by polovina jeho vnitřních monologů byla o tom, jak je úžasný architekt, lékař, ekonom a já nevím co ještě. V předcházejícím díle mne silně znechutilo používání magie a to dokonce i v tak klíčových otázkách série, jako je Taitova eunuchovská postava. No a v Bohovi pouště je toho kouzlení ještě o dost více. Tohle prostě není Řeka bohů, kterou jsem si kdysi zamiloval. Pátý díl je nechutné louhování dávno mrtvé série. Přečtěte si raději znovu jedničku.

Elapheg
09.11.2018 5 z 5

Ani pátý díl ságy Řeka Bohů Bůh pouště mě nezklamal. Pravdou je, že spíše na počátku knihy mi přišlo pro Taitu nezvyklé, že o sobě ve srovnání s jinými lidmi hovořil jen v superlativech, ale Wilburovi jako mému oblíbenému autorovi a Taitovi, jako mému oblíbenci tuto drobnost opouštím. Mě samotného kniha velmi oslovila. Taita zde vystupuje opět jako vrchní taktik, myslitel, konající vše pro blaho Egypta. Oproti předchozím dílům zde Taita nepoužívá kouzla a magii k dosažení kýženého cíle, jak tomu bývá v třetím a čtvrtém dílu a za sebe podotýkám, že mi to i trochu scházelo. Nicméně, ať už je Taita mág, či ne, vystupuje zde opět jako dominantní a velmi inteligentní a zkušená osoba, která se vyzná ve válčení, bojové taktice, léčení, je znalá cizích jazyků, ale umí také milovat a pro pomoc faraonovi, milovaným princeznám a Egyptu je ochotna obětovat i svůj život. Hlavní postavy knihy jsou: Faraon Tamos, Taita, princezny Tehuti a Bekata, egyptští vojáci Zaras a Hui a krétský vládce Mínos, za kterého se mají princezny provdat. V anotaci ke knize chybí ale podstatná část děje knihy a tím je snaha Egypťanů, především Faraona a Taity osvobodit Egypt z okupace Hyksósů. Taita se snaží získat pro Egypt spojence Kréťany, kteří rovněž nenávídí Hyksósy. Wilbur opět nezklamal. Bojové scény, ať už na moři, či na souši s Hyksósy, nepostrádají inteligentní taktiku, v knize je ale i dost prostoru pro politikaření, kupčení, ale i lásku, která potká nakonec i Taitu, pevné přátelství. Kniha ale naštěstí nepostrádá ani nadpozemský aspekt, Bozi a polobozi, ať už dobří, či zlí. Konec knihy je trochu otevřený. Kniha mě rozhodně nenudila, jak to odečítám z komentářů jiných uživatelů a myslím, že zasluhuje plný počet hvězd.

divsk
03.11.2018 3 z 5

Začátek knihy Hlavně to ošetřování Zarase bylo sice mimo realitu ale konec už byl slušný

polly23
17.10.2018 2 z 5

Chvílemi mi vadila namyšlenost Taity,ale to prostě k němu asi patří. Zápletka byla super,zvlášť konec,ten mě teda dostal. Musím ale podotknout,že to byla nejslabší kniha z celé série o Egyptě. Navzdory tomu je kniha velmi čtivá,neustále se něco děje a velký plus přidávám prostředí-Kréta prostě zajímavá byla a je :)

ospalaa
12.10.2018 4 z 5

Zápletka se kapánek opakuje, ale to by mi ani tak moc nevadilo. Celkově hodnotím vysoko, neustále se něco děje, kniha se čte dobře, určitě mohu jen doporučit.

Zuzaček22
16.04.2018 4 z 5

Trochu mi vadila podobnost s prvním dílem co se týče milostného vztahu princezen. A Taita je někdy až protivné namyšlený. Jinak se čte super, dej je napínavý. Ale co si budem povídat první díl je nejlepší.

evickakyticka
14.02.2018 3 z 5

Po douhé době jsem se vrátila k Řece bohů. K Taitovi. Ale nenašla jsem to, co jsem hledala. Zajímavý byl pouze příběh princezen, zbytek mě vůbec nebavil. O Taitovi jsem se o moc víc nedozvěděla, ničím novým mě neupoutal. Musím říct, že za mě - nic moc teda...

Veggi
06.01.2018 4 z 5

Někdy mi až ta Taitova vychloubačnost a sebestřednost lezla krkem a může se zdát, že toto téma je tak trochu "mlácení prázdné slámy", ale já na knihách oceňují především jejich čtivost a jelikož jsem se od ní nemohla odtrhnout, tak i přes pár drobných výhrad, se mi kniha líbila a mohu ji směle doporučit!

pestas
29.12.2017 2 z 5

Za me zatim nejslabsi z cele serie. Plus je u me za to, ze tim, jak navazuje na 1. dil, tak zde neni jeste same magicno a nadprirozeno, ale to je tak vsechno. Dej mi prisel misty silene rozvlekly az nudny a mela jsem co delat, abych nektere pasaze rovnou nepreskakovala. No jsem zvedava na Faraona

Ishir
28.11.2017 3 z 5

Pro mě nejslabší příběh z celé série bohužel

Bradavička
09.11.2017 3 z 5

Wilbur Smith a jeho řeka Bohů nikdy nezklame. Opět poutavý příběh s pěkně namyšleným ,,panem Taitou,, . Jen pro mě na začátku bylo velice složité uvědomit si, kde časově jsme, když tento díl předchází předchozím dvěma a Taita je zde opět ,,jen obyčejným člověkem,,

p.pavlina
01.11.2017 5 z 5

Autor nezklamal. Opět skvělé a poutavé čtení.

Štítky knihy

dobrodružství starověký Egypt

Autorovy další knížky

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
1997  89%Dravec
1997  86%Řeka bohů II
2001  82%Čaroděj
1994  90%Když loví lev
2014  75%Bůh pouště

Kniha Bůh pouště je v

Právě čtených4x
Přečtených509x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených21x
Knihotéce235x
Chystám se číst127x
Chci si koupit30x
dalších seznamech5x