Booky84 Booky84 komentáře u knih

☰ menu

Bylinková babička Bylinková babička Lucie Hlavinková

Krásné, milé a poučné vyprávění pro děti i dospělé a navíc je kniha doplněna roztomilými ilustracemi. Čteno jako e-kniha.

24.04.2024 5 z 5


Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Skvělý a velmi povedený díl, který mě vtáhl a už nepustil. Líbí se mi, že u tohoto autora si prostě čtenář nemůže být ničím úplně jistý, vždycky vymyslí něco nového a příběh tím otočí zase někam jinam. Hodinář byl opravdu velmi vyrovnaným protivníkem a jeho vývoj i motivy byly opravdu zajímavé a překvapivé. Knihu rozhodně doporučuji - vynikající čtení.

24.04.2024 5 z 5


Nejkrásnější ostrov Nejkrásnější ostrov Jiří Kahoun

Roztomilé čtení o dobrodružstvích malého leguánka - krásný vzkaz o tom, že doma je doma a jako bonus hezké ilustrace. Čteno jako e-kniha.

22.04.2024 5 z 5


Poslední láska v Schönbrunnu Poslední láska v Schönbrunnu Marieluise von Ingenheim

Opět zajímavé čtení a spíše takové vzpomínání na císařovnu Sissi a opět její vztah k mužům a jak vnímali oni ji. Kladu si otázku jak moc byly ty vzpomínky obou mužů založené na pravdě či se jednalo o autorčinu představivost...

14.04.2024 5 z 5


Kočka, která mluvila s duchy Kočka, která mluvila s duchy Lilian Jackson Braun

Opět příjemná detektivka, ve které se to sice hemží duchy, ale na Koka si jen tak někdo nepřijde. Krásně se mi četlo, moc hezká pohodovka.

07.04.2024 5 z 5


Velmi anglická vražda Velmi anglická vražda Verity Bright

Příjemná detektivka, zase je to něco trochu jiného - lehká pohodovka, která poklidně plyne. Lady Eleanor a majordomus Clifford jdou opravdu zajímavá a nevšední dvojice, buldoček Gladstone je roztomilý rošťák.

06.04.2024 4 z 5


Doktore, čas to zahojí! Doktore, čas to zahojí! Patrick Taylor

Milé knižní pohlazení - vždy mám pocit, že se při čtení vracím ke starým přátelům a prožívám s nimi jejich smutky, starosti i radosti. Líbilo se mi časové střídání kapitol a nahlédnutí do nemocniční praxe doktora Lavertyho.

02.04.2024 5 z 5


Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu Marieluise von Ingenheim

Tento díl sice Sissi zmiňuje pouze okrajově, ale je opět čtivý a líbil se mi. Ráda jsem si přečetla o rodině úžasných hudebníků.

31.03.2024 5 z 5


Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Jaroslav Němeček

Když tento komiks vyšel, tak jsem ho četla pořád dokola. Líbilo se mi, že vlastně nikdy nekončí - dočte se jeden příbeh, sešit se otočí a čte se další příběh a tohle se dá stále opakovat. :-) Jsem ráda, že má sešit vlastní místo v knihovně a mohu si v něm číst a moc ráda se k němu jednou za čas vracím.

30.03.2024 5 z 5


Kočka, která si potrpěla na rtěnku Kočka, která si potrpěla na rtěnku Lilian Jackson Braun

Opět pohodová detektivka, tentokrát přídána o nadpřirozeno jako je např. UFO či věštby, což J.Q. zrovna nemusí. Rozhodnutí vyrazit si na léto do srubu nebylo zrovna nejšťastnější, ovšem Koko byl nadšený a Yum Yum se taktéž dobře bavila. Já jako jejich čtenářka jsem byla spokojená, protože tohle je vždy zárukou čtecí relaxace.

30.03.2024 5 z 5


Děvčátko a velký černý pes Děvčátko a velký černý pes Daniela Krolupperová

Milá a laskavá kniha nejen pro děti, ale i dospělé. Autorka píše lehce a při čtení si člověk odpočine a může relaxovat. Hezké ilustrace jsou už jen takovou třešničkou na knižním zákusku.

28.03.2024 5 z 5


Srandičky kočičí partičky Srandičky kočičí partičky Agnieszka Stelmaszyk

Tahle kočičí parta je vážně neuvěřitelná. Originální příběh o kočkách a jejich lumpárnách - příjemně jsem se pobavila. Čteno jako e-kniha.

27.03.2024 4 z 5


Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Čtivá detektivka, ikdyž místy mi to přišlo zdlouhavé až nudné. Jinak to byla jízda plná zápletek a překvapení. Autor je opravdu nápaditý a úplný konec Amélie a Lincolna mi vykouzlil úsměv na rtech.

26.03.2024 4 z 5


Kočka, která čichala lepidlo Kočka, která čichala lepidlo Lilian Jackson Braun

Opět příjemné čtení - vraždy, tajemství jedné rodiny a jako vždy novinářský šťoural J.Q., kterému nic neunikne a když náhodou ano, tak je tu geniální kocour Koko, který ví prostě všechno. Třešničkou je vždy dokonalá a roztomilá kočička Yum Yum.

23.03.2024 5 z 5


Bylinková víla - Průvodce světem léčivých rostlin pro děti Bylinková víla - Průvodce světem léčivých rostlin pro děti Jana Burešová

Milé a poučné čtení o bylinkách. Líbí se mi, jak autorka hezky píše a díky knize se můžou vzdělávat nejen děti, ale i dospělí si leccos připomenou. Kniha je doplněna pěknými ilustracemi.

19.03.2024 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Opět skvělá kniha a navíc z prostředí Jižních Čech. Autorčina tvorba je pro mě sázka na jistotu. Klasická detektivka, kde netečou potoky krve, naopak je krásně vykreslena příroda a vztahy či problémy jednotlivých postav. Mohu jen doporučit.

18.03.2024 5 z 5


Kočka, která znala Shakespeara Kočka, která znala Shakespeara Lilian Jackson Braun

Opět čtivý díl, který byl tentokrát i dramatický a napínavý, hlavně ten konec. Koko nezklamal a předvedl i jak jezdí sám výtahem a své věštecké či předtuchové schopnosti. Yum Yum honící prsten po několika místnostech jsem úplně viděla před očima. :-)

06.03.2024 5 z 5


Doktore, to bude v cajku! Doktore, to bude v cajku! Patrick Taylor

Další setkání s oblíbenými hrdiny, i když tentokrát mi přišla kniha taková smutná a vážná, ale střípky naděje tam byly také. Uvidíme, co přinese příští díl.

02.03.2024 4 z 5


Jak jsem vezl kůrovce Jak jsem vezl kůrovce Michal Vaněček

Pohodové čtení na jeden večer, bohužel úplně nenadchne ovšem ani neurazí, holt takový průměr.

27.02.2024 3 z 5


Saturnin při chuti Saturnin při chuti Miroslav Macek

Toto pokračování jsem četla pouze kvůli letošní čtenářské výzvě. Na začátku jsem zjistila, že si vlastně vůbec nepamatuji předchozí díl a co se v něm událo. Díky ilustracím je kniha ještě tenčí, což je dobře. Už mi to přijde zbytečně nastavované a doufám, že další kniha už nebude.

25.02.2024 3 z 5