Saturnin při chuti

Saturnin při chuti https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520287/bmid_saturnin-pri-chuti-kM1-520287.jpg 3 36 15

Saturnin série

< 4. díl

Sluha zámeckým pánem? Se Saturninem je možné všechno! Saturnin se stěhuje z Luhačovic do Prahy, aby mohl být nablízku své dívce Amelii. Záhy zakoupí starý zámeček v Libni a Amelia zase dva psy s vytříbeným vkusem pro výtvarné umění. Poté, co si teta Kateřina vyžádá Saturninových služeb, odjíždějí s ostatními do Karlových Varů. Saturnin se tam bude věnovat vodnímu sommelierství, poradí režiséru Machatému s novým filmem a seznámí Milouše s vhodnými postupy pro zvýšení zájmu slečny Malvíny. A již tradičně si se vším poradí svým navýsost netradičním způsobem…... celý text

Přidat komentář

alois.randa
13.03.2024 1 z 5

Pane Macku. Toto pokračování se opravdu nepovedlo a myslím si, že pan Jirotka by byl velice zklamaný. Už předchozí díl byl dosti nudný, nicméně chtěl jsem dát z lásky k Saturninovu humoru ještě šanci a požádal Ježíška o nadělní této knihy pod stromeček, abych měl sérii kompletní. V případě, že se rozhodnete tuto kaši dále nastavovat jsem rozhodnutý již o další pokračování nežádat, případně si je kupovat.

Booky84
25.02.2024 3 z 5

Toto pokračování jsem četla pouze kvůli letošní čtenářské výzvě. Na začátku jsem zjistila, že si vlastně vůbec nepamatuji předchozí díl a co se v něm událo. Díky ilustracím je kniha ještě tenčí, což je dobře. Už mi to přijde zbytečně nastavované a doufám, že další kniha už nebude.


BARBARRKA
16.02.2024 5 z 5

Tentokrát jsem docela zklamaná a velice ráda, že jsem knihu nekoupila a počkala, až bude v knihovně. Navíc se mi nelíbí ilustrace, protože samotný Saturnin je prostě hrozný (ostatní jsou mi celkem jedno). Ilustrátorka zřejmě zapomněla, jak ho vylíčil kdysi pan Jirotka...... úhledný/pohledný světlovlasý, sportovní typ ovládající bravurně mnoho sportů.... atd. Rozhodně ne, podivně rozbředlý chlapík s nemožnou šošolkou. Brrr! Docela mi to zkazilo dojem z četby a tím přispělo k negativnímu hodnocení. A to jsem byla ochotna autorovi dost odpustit, díky návratu známých postav a postaviček.

Majka525
08.02.2024 2 z 5

Tímto dílem se s celou sérií smutně loučím, protože kvalita už klesla pod únosnou mez. Občasné záchvěvy původního krásného humoru jsou bohužel utopené pod náloží pramálo zábavných scén či historek a otřepaných vtipů. Nemluvě o tom, že téměř do poloviny kniha zcela postrádá děj a následný výlet do Karlových Varů to zlepší jen mírně. Takže jednotlivé vyprávěnky jsou k sobě mnohdy připlácnuté pomocí křečovitých "můstků", které občas již hraničí s výsměchem čtenářovi. Příklad: "Naštěstí jsem si při chůzi vzpomněl na historku z Ameriky, kterou mi nedávno vyprávěla Amelia, takže jsem se záhy dostal do veselejší nálady."

Sova15
04.02.2024 4 z 5

Já jsem se u knihy pobavila, občas i zasmála. Nic jiného jsem nečekala. Příběhy se mi líbí. Ale je jasné, že Macek není Jirotka.

karel0684
03.02.2024 3 z 5

Už u předchozího dílu mi přišlo, že je to psané za každou cenu... Vytěžit možnosti dané původní knihou, než někomu dojde, že už to prostě Saturnin není. Ale je to celkem vtipné, akorát dost mělké a prvoplánové. V původním díle byl humor jemnější a vypracovanější.

Hana62
27.01.2024 2 z 5

Vánoční dárek, tak přečteno. Dost velké zklamání, ze všech pokračování nejslabší... bohužel děj uměle slepený rádoby humornými skeči. Odkládám do bazaru.

gladya
15.01.2024 4 z 5

Líbilo se mi to, docela jsem se bavila. Je to celkem příjemná oddechovka . Některé vtípky jsou skvělé. Jen si nejsem jistá, nakolik to opravdu ladí s původním Saturninem a Jirotkovým humorem. No asi si ho zase jednou přečtu.
Zdálo se mi to lepší než první knížka o Saturninovi od Macka, možná jsem jen teď byla na podobné čtivo líp naladěná. Musím uznat, že v tomhle žánru je Macek dobrý.

Fidibus
10.01.2024 1 z 5

(SPOILER) Přehlídka více či méně vtipných historek, vtipů a literárních pokusů, která už s postavami de facto nesouvisí. Ty děj jen doprovázejí, jejich hlavní "akcí" je výlet společnosti do K. Varů. Ano, končí to svatbou.
Plus za ilustrace. Číst se to dá, oddechovka, je to tak na jeden večer, ale nic moc nečekejte.

Datr1
03.01.2024 3 z 5

Už to bylo lepší než minulý díl, v pasážích, kde se vrátila skupina teta Kateřina a spol., je to zase vtipné.

MartaPear
03.01.2024 odpad!

Zbytečně potištěný papír... První jeho pokračování Jirotky bylo ještě vtipné a od té doby úroveň upadá až na samé dno

Milton
30.12.2023 4 z 5

Příjemné počtení. Nejlepší z pokračování se mi ale jeví Saturnin se představuje.

Marla
26.12.2023 3 z 5

Jsem poněkud v rozpacích, připadá mi, jako by tento díl psal někdo jiný, nebo byl psán pod nátlakem, či v časové tísni. Chybí mu lehkost, švih a vtip dílů předchozích, nemohla jsem se do něj začíst a probůh! jsem se při čtení i lehce nudila. Avšak, pokud snad se plánuje i nějaký další díl, dám mu šanci, snad zbývá z party ještě někdo, kdo nevstoupil ve svazek manželský...

dagmar5477
26.10.2023 4 z 5

Tenhle poslední díl na mě působil stylem psaní dost moderně. Přesto to bylo příjemné čtení.

PetraN17
06.10.2023 4 z 5

Tento díl mi přišel trochu slabší, ale rozhodně mě neuráží. Objevují se zde všechny předchozí postavy a vyrážejí do lázni .