Děvčátko a velký černý pes

Děvčátko a velký černý pes https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501137/bmid_devcatko-a-velky-cerny-pes-fMV-501137.jpg 5 20 6

Marika je sirotek – má jen přísnou tetu, se kterou žije ve vesnici vysoko v horách. Teta ale jednoho dne zjistí, že Marika tajně krmí toulavého psa, a v návalu zlosti vyhodí děvčátko z domu. Tak začíná Maričina výprava k moři, o němž jí kdysi vyprávěla maminka. A když jí v nouzi pomůže starý známý zvířecí kamarád, je jasné, že společné putování musí mít šťastný konec. Pokud se totiž člověk vydá na cestu se spřízněnou duší, vždycky dojde k cíli.... celý text

Přidat komentář

broskev28
16.04.2024 5 z 5

Krásný jednoduchý příběh, vhodný pro začínající čtenáře.
Milé a láskyplné, a mně se navíc moc líbila Maričina práce na trzích, ta spousta vyjmenovaného ovoce i zeleniny, podobně jako "mořské svetry". A úplně nejlepčejší byla poslední věta téhle kraťoučké knížečky; jaké jméno to bylo?
Ovšem červíček vrtá a nepřestává: jakou kytičku si Marika prohlížela na zahrádce, když jejich jména jsou nějak podobná?

Booky84
28.03.2024 5 z 5

Milá a laskavá kniha nejen pro děti, ale i dospělé. Autorka píše lehce a při čtení si člověk odpočine a může relaxovat. Hezké ilustrace jsou už jen takovou třešničkou na knižním zákusku.


Kristulda
11.01.2024 5 z 5

Tento příběh byl moc krásný, líbil se mě i dcerce. Od této spisovatelky máme většinu knížek, píše opravdu moc pěkné knížky pro děti.

Hanina61
14.02.2023 5 z 5

Jeden z nejhezčích příběhů Daniely Krolupperové, co jsem zatím četla, reálnější, bez kouzelných a fantastických bytůstek, provázený milými obrázky Terezy Konupčíkové. Pro děti i dospěláky...

sadlo
21.10.2022

Milé, líbezné čtení pro malé i větší děti. S chutí si ji přečte babička s dědou. Výborný knižní dárek, ke kterému se budou čtenáři vracet.

BohyněKuchyně
04.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Dočetli jsme dnes s čtyřletou Žof a budeme muset znova. Protože jsme z knížky nadšené obě dvě. Já se přiznám, že když se Marika potkala s tatínkem, tak jsem slzela. Tak krásně napsáno, úžasné ilustrace, krásný příběh. Děkuji své oblíbené autorce za skvělý zážitek.