Kočka, která si potrpěla na rtěnku

Kočka, která si potrpěla na rtěnku https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42108/bmid_kocka-ktera-si-potrpela-na-rtenku-661f65854f621.png 4 51 8

Kočičí krimi série

< 9. díl >

Qwilleran sbalil starý batoh a své dvě siamské kočky a vydal se strávit slunné léto do srubu v Mooseville. Měly to být poklidné prázdniny, začnou však poněkud zlověstně. Ve srubu prakticky všechno potřebuje opravu, takže třeba instalatérka musí docházet tak často, že by si ji Qwilleran mohl stejně dobře vzít, a ještě k tomu zmizí beze stopy tesař. Koko sice najde jeho náhradníka, ovšem mrtvého. Který šílenec vraždí řemeslníky jednoho po druhém? A co si to zase Koko umanul? Kdo by řekl, že si tak hrdý kocour oblíbí ostře červenou rtěnku? I tak ovšem dodá Qwilleranovi rozhodující důkaz...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Příroda, zvířata

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei) , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Cat Who Went Underground , 1989


více info...

Přidat komentář

Booky84
30.03.2024 5 z 5

Opět pohodová detektivka, tentokrát přídána o nadpřirozeno jako je např. UFO či věštby, což J.Q. zrovna nemusí. Rozhodnutí vyrazit si na léto do srubu nebylo zrovna nejšťastnější, ovšem Koko byl nadšený a Yum Yum se taktéž dobře bavila. Já jako jejich čtenářka jsem byla spokojená, protože tohle je vždy zárukou čtecí relaxace.

kap66
01.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Tentokrát byla Kočka hozená trochu do nadpřirozena (UFO, věštby, hlasy ze záhrobí), bavila mě Qwillova bezradnost na venkově (a překladatelce nebo tomu, kdo za to může, vyčítám silně spoilerový název). Jinak je to stále stejné čtení, v dobrém slova smyslu. Kočky čtu popořadě, jednou za pár měsíců, když dostanu chuť na obraz světa, kde mrtvoly nesmrdí, lidé jsou poněkud asexuální a já chci do sebe dostat bezpečnou dávku naivity. Knížky z této série vypadají přesně tak, jak byste si představovali detektivky psané rukou starší paní. Čili prima čtení pro mě, mimo jiné.


Česneksmedem
10.09.2020 4 z 5

Kdo má již pár dílů načteno, ví do čeho jde. Pro někoho je to možná až moc poklidné, krve málo, sexu málo a Jim nepije alkohol. Přesto je to velice solidní a pohodové čtení. V každém díle je podrobněji připomenuto jedno řemeslo, zde to byla tesařina. Nemohu se ale zbavit dojmu, že tentokráte to bylo poněkud odfláknuto. O tesařině žádná zajímavost a osud některých mrtvol také neobjasněn. Takže jedna hvězda dolů.

Nifredil
02.07.2019 3 z 5

Docela mi trvalo, než jsem se začetla, nicméně pak už to mělo spád. Mezi kočičími krimi ta slabší, pořád ale příjemné čtení.

p.pavlina
14.06.2019 5 z 5

Další díl pohodového a zajímavého čtení. Hlavní postavy jsou mi velmi sympatické a těším se na další čtení.

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

Velmi pohodové čtení. Doporučuji.

Majdule
05.11.2015 3 z 5

Díl plný událostí, ve kterém se Qwill stane podezřelým z vraždy. Je to fajn, je to napínavé, má to originální rozuzlení, prostě díl, který patří ke zlatému průměru. 70 %.

anibeni
30.08.2013 5 z 5

Další z úžasných kočičích krimi.... Qwilleran a jeho kočky opět ve srubu a se spoustou mrtvých a zmizelých.... Parádní díl, ale tentokrát mě rozuzlení překvapilo...