Bobik9 Bobik9 komentáře u knih

☰ menu

Astonishing X-Men: Nadaní Astonishing X-Men: Nadaní Joss Whedon

Fantastická jednohubka. X-Meni nikdy nezklamou, ale tohle patří mezi naprostý strop. Super příběh, poutavá kresba, má to spád, má to dobré hlášky, má to prostě všechno. Nemám k tomu, co vytknout. Snad jen, že to nebylo delší.

11.02.2024 5 z 5


Green Lantern / Green Arrow: Krušné cesty hrdinství Green Lantern / Green Arrow: Krušné cesty hrdinství Dennis O'Neil

Milé překvapení. Podle nízkého hodnocení jsem nečekal nic dobrého, ale dostal jsem opak. Na to, že je příběh ze sedmdesátek, tak je nečekaně konzistentní a zajímavý. Charaktery postav jsou zábavné a jejich "levicový" boj je v tomto případě sympatický a vtipný. Závěrečný poslední příběh, kde se poprvé objevuje Green Lantern se mi už tolik nelíbil. Vznik oblíbeného hrdiny na podobném základě vrhá podivný stín na jeho fanoušky (minimálně v té době).

11.02.2024 4 z 5


Amazing Spider-Man: Návrat Amazing Spider-Man: Návrat Joseph Michael Straczynski

Je to super, ale ne tolik super, jak se to tady tváří. Přes polovinu příběhu je hodně řečí a málo akce. Poslední dva kousky tu akci zachrání. Chybí tomu trošku ta "Spidermanovská" nadlehčenost, ten vtip. Je to hodně vážně, až depresivní. Nicméně, jedná se rozhodně o velmi povedený komiks a určitě ve své sérii patří do lepší poloviny.

06.02.2024 3 z 5


Nářek čarodějnice Nářek čarodějnice Bartosz Sztybor

Špatnému hodnocení zde moc nerozumím. Jasně, kresba je slabší, ale příběhově se jedná o kvalitní kousek, což jsou v zaklínačské sérii prakticky všechny. Těším se na další.

29.01.2024 5 z 5


Thing Thing Stan Lee

Silně nezábavné. Celý příběh s projektem PEGAS byl hrozná nuda. Nudné postavy, spoustu řečí o ničem, trapné akce. Naštěstí úplně špatný dojem z této knížky zachrání poslední dva komiksy, kde postava Impossible mana je skutečně zábavná a závěrečný příběh má nějaký smysluplný děj. Nicméně jeden z nejslabších kousků série.

29.01.2024 1 z 5


Batman: Pod maskou Batman: Pod maskou Bill Finger

Parádní! Jeden z nejlepších příběhů celé série. Je trochu škoda, že hned na prvních stránkách zjistíte konec, ale ani tak to neubírá na zábavě během čtení. Tohle je příběh, který tak rychle uplyne, že si pak říkáte, proč to bylo tak krátké. Žádné zbytečné řeči okolo, hodně akce, všechny postavy. Super!

04.11.2023 5 z 5


Marvel: Horory Marvel: Horory Roy Thomas

Lepší než zdejší hodnocení naznačuje. Ghost rider část je vyloženě dobrá. Morbius je fajn. Je to zas jiný druh spidermanoveského komiksu. Man-thing je naprosto fantastický. U toho mě mrzelo, že není celá kniha jen o něm v Česku. Klasická monstra jsou zábavná a i u nich bych si dokázal představit pokračování. Nejslabší je poslední příběh Bratr Vúdú, u toho mi další příběh chybět nebude.

01.11.2023 4 z 5


Runaways Runaways Brian K. Vaughan

Velmi milé překvapení. Vůbec jsem tuto část Marvelu neznal. Na první pohled mi to přišlo jako kravina pro dětičky, ale je to lepší než se zdá. Až mě mrzí, že ten úvodní příběh skončí a člověk zde nemá možnost přečíst si pokračování.

14.10.2023 4 z 5


Simpsonovi: K popukání Simpsonovi: K popukání Matt Groening

Když nepočítám ten první příběh a některé kraťasy, tak se jedná o zábavnou a příjemnou sbírku. Některé ty komiksy jsou trochu podobné už odvysílaným epizodám, ale mají vždy něco odlišeného navíc, takže v pořádku.

30.09.2023 4 z 5


Liga spravedlnosti: Volání po spravedlnosti Liga spravedlnosti: Volání po spravedlnosti James Robinson

Tohle byl pro mě jeden velký zmatek. Moc neoceňuji množství neznámých hrdinů a padouchů, kteří se neustále prolínají a bordel se jen prohlubuje. Je to moc hezké vizuálně, ale příběh patří mezi nejslabší.

21.09.2023 1 z 5


Samotný strach. Část první Samotný strach. Část první Matt Fraction

Zatím trošku zklamání, uvidíme, co druhá půlka.

08.07.2023 3 z 5


Red Hulk Red Hulk Jeph Loeb

Parádní. Zde je to hrozně podhodnocené. Super akční kresba, výborné postavy i padouši. Tentokrát se povedla prolínačka časem, kdy se vracíme, co se proč děje. I vztahový propletenec funguje. Jeden z těch lepších komiksů, kde vystupuje více postav.

08.07.2023 4 z 5


Noví mladí titáni - Smlouva s Jidášem Noví mladí titáni - Smlouva s Jidášem Marv Wolfman

(SPOILER) Strašná nuda, strašná kresba, strašné postavy. Spoustu zbytečného textu, zápletka o ničem a starý příběh, kde zmizeli teenegeři, kvůli nějakého "captain Morganovi", to byla třešnička na dortu.

29.06.2023 1 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Neil Gaiman

Zásadní chybu jsem udělal, když jsem Sandmana tak dlouho odkládal, až se udělal seriál a já ho viděl dříve. Prvním dvě knihám nesahá ani po kotníky! Skvělá věc.

14.04.2023 5 z 5


Invaders Invaders Roy Thomas

Mrzí mě to, ale podle se jedná o nejhorší díl celé série. Invaders jsou nuda a přijde vám ti nepříjemně dlouhé. Postavy jsou totálně nezajímavé. Jak hrdinové, tak padouši. Nevím, jestli by se dala myšlenka zápletky udělat lépe, ale tady se to nepovedlo. Paradoxně ten druhý hrdinský tým byl alespoň trochu zajímavý, oproti nudným Invaders.

20.01.2023 1 z 5


JLA: Další hřebík JLA: Další hřebík Alan Davis

Hrozně nepřehledný binec.

18.12.2021 1 z 5


Spider-Girl Spider-Girl Tom DeFalco

Naprosto nejhorší komiks, který jsem kdy měl v ruce. Opravdu na tom nevidím jedinou pozitivní věc. Příběh je nulový. Všechny postavy jsou nesympatické. Všichni vás štvou a hlavní "hrdinka" nejvíc. May si moje sympatie určitě nezískala. Ani Peter, ani tuctoví studenti, ani Darkdevil, ani nikdo. Nenapadlo by mě, že může existovat komiks, který mě takhle znudí, a když ho dočtu, tak mě naštve. Zbytečnost.

15.05.2021 odpad!


Captain Marvel (Carol Danversová) Captain Marvel (Carol Danversová) Chris Claremont

Toto opravdu nešlo. Spoustu lidí to vezme, jako nenávist vůči "americkému boji za emancipaci", ale toto bylo opravdu děsivé, strašné. Určitě by se dal příběh pojmout lépe. Vizuál také. Děs.

03.03.2021 odpad!


She-Hulk She-Hulk Stan Lee

Vlastně to bylo nečekaně dobré. Deadpoolovské propojení s tvůrci a čtenáři mě upravdu byvilo. Nicméně poslední tři sešity již byly slabší. Ten poslední byl vyloženě krávovina. Rozhodně bych ale přivítal více podobných titulů, které se neberou tak vážně.

18.11.2020 4 z 5


Flash: Válka Lotrů Flash: Válka Lotrů Geoff Johns

Asi nebudu velkuý fanda Flashe. Přišlo mi to strašně zmatené. Těžko jsem se orientoval, kdo je kdo. Hrdinové i padouši vypadají stejně a jejich charaktery jsou žalostné.

02.11.2020 2 z 5