Runaways

Runaways https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402406/bmid_runaways-Mh9-402406.jpg 4 37 10

Šest mladých hrdinů se vydává na životní pouť, aby ochránili svět před zlovolným paktem svých rodičů. Říkají si Runaways a jsou divocí, nezastavitelní a radikální. Každý superhrdinský tým musí začít nějakým neuvěřitelným příběhem. Runaways nejsou žádnou výjimkou. Alex, Nico, Chase, Gert, Karolina a Molly se vrhají do dobrodružství jako žádné jiné. Těchto šest pubertálních výrostků získá nadlidské schopnosti pravděpodobní kandidáti na nové hrdiny vydávají za svým vlastním osudem. Obsahuje: Naše malé štěstí... celý text

Přidat komentář

Bobik9
14.10.2023 4 z 5

Velmi milé překvapení. Vůbec jsem tuto část Marvelu neznal. Na první pohled mi to přišlo jako kravina pro dětičky, ale je to lepší než se zdá. Až mě mrzí, že ten úvodní příběh skončí a člověk zde nemá možnost přečíst si pokračování.

Luigi1
14.07.2023 5 z 5

Tento komiks je propracovaný velice se mi líbil i přesto,že v něm vystupuje parta puberťáků


dr.horrible
18.09.2022 4 z 5

No tak zaprvé je tá bezdetailová animácia hnusná a zadruhé sa stále neviem zmieriť s tým, že Marvel prešiel zo starého formátu 9-12 políčok na stránku, do súčasného 2-5, a zošity sú teda teraz obsahom o polku menšie.
Štyri hviezdy si to ale zaslúži, ten humor je super, smial som sa takmer furt. A je to módny relikt začiatku mojej dospelosti, takže som si to užil.
Ps: Kedysi som na ebay-i kúpil sériu A-Force, takže to vyzerá, že vlastním spin-off.

ArkAngel
10.07.2022 3 z 5

Zatímco velké komiksové eventy jsou dodnes lepší na stránkách komiksů, Runaways znásobili svůj potenciál v seriálové adaptaci. Máme tu partu puberťáků, kteří zjistí, že jejich rodiče jsou superpadouši a rozhodnou se s tím něco dělat. Vzhledem k tomu, že komiks vznikl na začátku 21. století, pracuje se tu s celkem stereotypními postavami, které v propracovanější a lidštější adaptaci dostávají nový rozměr. Komiks jako takový je celkem ok, ale být vámi, radši sáhnu právě po seriálu.

Atlantis
04.04.2021 4 z 5

S Runaways jsem se setkal poněkud netradičně. Možná si ještě někdo vzpomenete na parádní facebookovou hru Marvel: Avengers Alliance. A tam jsem tuhle partičku potkal poprvé. A až po pěti letech jsem se konečně dostal i k původní předloze. A ta je hodně povedená. Jednotlivé postavy jsou zapamatovatelné, každá unikátní a celou situaci, ve které se ocitnou, je prostě zábava sledovat.
Dva menší mínusy - kresba prostě není dobrá. Unikátní možná, ale rozhodně ne dobrá. A Molly se rozhodně nechová na svůj věk, ale spíše na šest.
Když to shrnu - bavil jsem se hodně a je škoda, že zbytek u nás asi nikdy nevyjde.

jarynek
23.05.2019 4 z 5

Vaughana můžu a již dříve jsem si vyhledal nějaké anglické ukázky této série, takže když toto vyšlo v NHM, tak to byla jasná koupě i při vědomí, že je to jen začátek, který u nás zřejmě nikdy dokončen nebude. Což je škoda, protože je to příjemné čtení s dobrým základním nápadem. I když po přečtení knihy si nejsem jist, zda potenciál byl plně využit. Dětský (mládežnický) svět i s jejich náhledem na rodiče je vykreslen dobře a dětští hrdinové jsou fajn, ale způsob řešení konfliktu mezi dětmi a jejich rodiči mi ani z jedné strany nepřišel zcela přesvědčivý. Tak nějak jsem z prvotních náznaků myslel, že došlo u dětí k mýlce a že rodiče superpadouchy nejsou, že se vše nakonec vysvětlí, ale ono to vypadá, že ne:). Každopádně tady bych pokračování uvítal.

memphisz
22.02.2019 4 z 5

Méně tradiční komiks, který je propletený jednou velkou konspirací. Kdo má rád záhady, bude potěšen. Superhrdinství je v komiksu poskrovnu, za to ale hodně teen odvahy. Nicméně děj se rozvíjí pomalu a tak jsme na konci knihy spíše teprve na začátku. Což je, s přihlédnutím k tomu, že další knihy nevyjdou, jeden z mínusů tohoto vydání.

libor1691
12.02.2019 5 z 5

Tohleje komiks, ktery mě NADMÍRU potěšil. Neznámé charismatické postavy, neznámý napínavý děj a znamenitá kresba - tři věci, které jsem na této knize hltal každou stránkou

hroubek
10.02.2019 4 z 5

Runaways je komiks, kde se může stát cokoliv. Je to příjemné, trochu netradiční a hodně ulítlé. Titulní šestice je krásně různorodá a výborně prokreslená a Brian K. Vaughan si s nimi vyhrál. Vaughan sází na teenagerovskou stránku, a přitom se nebojí být uvědomělý. Moc dobře ví co tvoří, a pro koho to tvoří. A díky tomu komiks moc dobře funguje a krásně baví. Je to zábavný komiks, který se čte opravdu moc dobře a ani na chvilku nenudí. O to více zamrzí, že dostaneme jen šest sešitů. Vůbec bych se nezlobil za více sešitů, protože mě tahle parta sedla. Runaways je velmi dobrý komiks, který rád doporučím.

HONZZA786
09.02.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem si koupil, protože jsem viděl seriál a dost se mi líbil. Musím říct, že s komiksem to bylo ještě lepší. Ze začátku jsem si sice musel zvykat na kresbu, ale nakonec to bylo celkem v pohodě. V komiksu jsou oproti seriálu rodiče mnohem větší padouši což je velké plus. Přidejte si k tomu fajn humor a reference na další komiksové postavy. No zkrátka co víc si můžete přát? Jediné mínus je že kniha obsahuje jenom prvních 6 sešitů a kniha končí v momentě kdy to začíná být mnohem víc zajímavé.

Autorovy další knížky

Brian K. Vaughan
americká, 1976
2015  88%Sága
2008  85%Y: Poslední z mužů 1 - Jako jeden muž
2016  91%Sága 2
2016  90%Sága 3
2010  84%Smečka z Bagdádu

Kniha Runaways je v

Přečtených44x
Doporučených1x
Knihotéce45x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x