Green Lantern / Green Arrow: Krušné cesty hrdinství

Green Lantern / Green Arrow: Krušné cesty hrdinství https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405503/bmid_green-lantern-green-arrow-krusne-ce-uT9-405503.jpg 3 27 4

DC komiksový komplet série

< 58. díl >

Krušné cesty hrdinství (Green Lantern #76-71, 1970) Green Lantern se dá dohromady se znalcem městských poměrů Green Arrowem, který mu otevře oči a ukáže problémy na ulicích moderní Ameriky. All-American Comics #16 (1940) V příběhu o Green Lanternově původu objeví inženýr Allan Scott zelený plamen života, který mu dá schopnost stát se Green Lanternem.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Green Lantern/Green Arrow: Hard Travelling Heroes


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.04.2024 4 z 5

Dalo se číst i kresba byla dobrá

Bobik9
11.02.2024 4 z 5

Milé překvapení. Podle nízkého hodnocení jsem nečekal nic dobrého, ale dostal jsem opak. Na to, že je příběh ze sedmdesátek, tak je nečekaně konzistentní a zajímavý. Charaktery postav jsou zábavné a jejich "levicový" boj je v tomto případě sympatický a vtipný. Závěrečný poslední příběh, kde se poprvé objevuje Green Lantern se mi už tolik nelíbil. Vznik oblíbeného hrdiny na podobném základě vrhá podivný stín na jeho fanoušky (minimálně v té době).


memphisz
20.03.2019 4 z 5

Sedmdesátky... když komiksy začaly být temnější. Vážně jsem se těšil na ten osudový střet konceptu hrdinů hájících zákon s konceptem, kdy se hrdinové polidšťují. Green Lantern představuje stárnoucí stříbrný věk komiksu, kdy hrdinové byli dobří a padouši jednoduše zlí. Kdy zákon byl dobrý a hrdina bojoval v jeho jménu. Green Arrow naopak představuje nově nastupující bronzový věk komiksu a svět se stává šedivějším. Zákon není automaticky dobrý, záleží na jeho aplikaci. Padouchem už není jen šílený vědec či kariérní kriminálník. Jak se USA chovají k menšinám, chudým a bezmocným? Platí zákon pro všechny stejně?

Opravdu přelomový komiks. Je ale už 50 let starý a proto se nese v typické retro naivitě. Green Arrow je ukřičený aktivista, který znázorňuje zejména "anti" postoj. Dnes už by byla tato plochost vysmívána jako laciný stereotyp. Ale znovu v roce 1970 to musel být šok. Tak co, Lanterne, pomáháš ufounům, pomáháš bělochům, ale co jsi kdy udělal pro černochy?

hroubek
17.03.2019 4 z 5

Na tento komiks jsem se hodně těšil, protože mám Green Lanterna hodně rád, a jsem vděčný za každý komiks s ním, který vyšel v češtině. A navíc je tady i Green Arrow, takže očekávání bylo velké. A bohužel přišlo menší zklamání. Čekal jsem prostě o trochu více. Na druhou stranu to co jsem dostal mě hodně bavilo, a i když se to odehrává v sedmdesátých letech, tak ty myšlenky a přesah se dají krásně aplikovat i na naší dobu. A v tom je největší síla komiksu. GL a GA vyrazí konat dobro napříč státy, a postupně si uvědomují, že jen síla nestačí, že některé věci vyřeší jen čas, a ne všechno je takové jaké co to na první pohled jeví. Líbilo se mi, že každý z hrdinů mají jiný přístup jak dosáhnout spravedlnosti. Dennis O'Neil odvedl výbornou práci a já už chápu proč tento komiks patří mezi klasiku. I přestože, mě některé příběhy tolik nesedly, a nebo mě přišly hodně přepálené, zvláště poslední dva. Hodně se mi líbila kresba Neala Adamse, která je správně akční, dramatická a dokáže prodat to napětí. Green Lantern/Green Arrow: Krušné cesty hrdinství je dobrý komiks, který stojí za přečtení, protože se na některé věci kouká z jiného úhlu pohledu.

Autoři knihy

Dennis O'Neil
americká, 1939
Bill Finger
americká, 1914 - 1974

Kniha Green Lantern / Green Arrow: Krušné cesty hrdinství je v

Přečtených36x
Knihotéce41x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x